Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Celkovo slušná dobrodružná výprava, so slušným záverom. Očakávania síce neboli veľké, no ale i tak som nezostal ľahostajný a pozrel som si tento film, i keď pocity pred projekciou boli mdlé. A vyplatilo sa! Nie je to síce celovečerný trhák, ale predsa upúta svojou jednoduchosťou a sviežou zápletkou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ne všechny válečné filmy s podobnou tématikou mi sednou, ale tohle je výjimka. Film má dobrý příběh, skvělé spracování, napětí a slušnou atmosféru. Hudba průměr. Ve filmu je dost akce, především dost ponorkových soubojů, které mě ze všeho nejvíc zaujaly. Herecké obsazení je na tom dobře. Film mohl být akčnější a mít více nápadů, přesto je to ale pro mě solidní podívanou, která neurazí a čas od času se dá sledovat. Takže film hodnotím na 79% = **** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie som špecialista na vojnové filmy, druhá svetová ma už na obrazovke pomerne nudí, takže ak vidím priemerný film z tohto obdobia, nemá ma vlastne čím zaujať. Ponorka nemá žiaden výnimočný moment, nič, prečo by ste si na ňu ešte na druhý deň spomenuli. Videl som ju dávno, ale to aj viaceré vojnové filmy, ktoré mi viac utkveli v pamati a chcel som ich vidieť ešte niekedy znova. U Mostova je kvalitatívne až na treťom mieste, po Únose a T3. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Popcornové válečné drama , které se drží historických faktů asi jako Paroubek s Topolánkem za ruce. Mostow to aspon vynahrazuje skvělou akcí a i atmosférou. Díky tomuto filmu mohl točit Terminátora 3. Přeci jen ponorková akce je jen jedna a to DAS BOOT. Na to nikdo pořád nemá! Něják , ale nemusím Bon Joviho jako herce. Ještě , že má jen štěk a žblunk! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Mostow docela rozdělil své fanoušky trojkou Terminátora na dva tábory, ale zručnost mu jako režisérovi nelze upírat. Protože ponorkové drama U-571 fakticky zafungovalo přesně tak, jak asi mělo v prvních plánech, tehdy ještě figurující na papíře. Sice v tom nelze hledat nějakou přehnanou historickou přesnost, ale základy jsou pravdivé, charaktery samozřejmě vymyšlené. Po stránce vizuální asi v pohodě, triky film nezahanbily, ačkoliv ani nenadchly (v porovnání s vysokým rozpočtem bych možná já osobně očekával malinko propracovanější pojetí v tomto směru). Hlavně se ale podařilo vykreslit drtivou atmosféru uvnitř ponorky a takové to bezútěšné čekání posádky na jakýkoli katastrofický scénář, ty chvíle řinčení kovů, když ponorku lízlo torpédo, prakticky k nezaplacení, stejně tak jako barelové miny pomalu se snášející ke dnu. Herci zahráli velice obstojně, nejvíce mi asi sedl Keitel v roli mentora, jenž už cosi v minulosti zažil. Závěr klasicky americky heroický, jednoduše zavánějící patosem, ale přehlédnu to. Ony válečné filmy spojené s tematikou ponorek mají něco do sebe, a to se počítá. Za mě dávám 76 % ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Film se nedrží skutečných události, pravdou však je, že se spojencům podařilo získat kódovací přístroj Enigma, který pomohl ke konečnému vítěství. (Indy21)
  • Film přiřazuje zásluhy na dekódování nacistického kódu Enigma roku 1941 USA. Ale Američané v té době ani nebyli ve válce a jejich podíl na rozluštění kódu byl prakticky nulový. (Jimmy15)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama