Relativně zajímavý, ale dosti se vlekoucí snímek. Tak na jedno zkouknutí. Překvapilo mě obrovské množství známých tváří(19.10.2009)

zaujal mě především po výtvarné stránce(27.10.2009)

Výborný film zachycující atmosféru tehdejší doby. Pak se mohli kapitalisté divit nárůstu levicového hnutí v Evropě.(23.12.2009)

Mne sa to páčilo. Ten príbeh je síce neodškriepiteľnou komunistickou propagandou, ale mnoho jeho ideí je vlastne aktuálnych dodnes. Vždy bude existovať láska, priateľstvo, rozdiel medzi bohatými a chudobnými... Výborné herecké obsadenie a výborná kamera.(19.10.2009)

Váhám, zda k tomuto pozoruhodnému životopisně - historickému filmu mám něco napsat, abych nebyl obviněn z podjatosti, ale nedá se to, musím:-) Nechápu, že tento film naprosto ignorují všechny naše televize. Navíc takové množství vynikajících českých herců jen tak někde v nějakém filmu neuvidíte. Film zachycuje pohnuté osudy a politické pronásledování předchůdce sociálních demokratů v ČR, Josefa Rezlera. Navíc film vykresluje velice těžkou dobu 2.poloviny 19.století, kdy život řady obyčejných lidí spíš připomínalo nevolnictví, takže se nejde divit, že se posléze v těchto podmínkách zrodilo dělnické hnutí. Naprosto odmítám nějaké komentáře s tím, že to je účelově natočeno jako komunistická propaganda, pokud by někdo četl i zajímavou knihu - autobiografii, tak by poznal, že se filmové dílo snažilo držet předlohy.(8.12.2008)