Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Blow(Kokain) má jednu nevýhodu, tou je že zůstává vzadu ve stínu všech kokainových filmů, které vznikly v poslední letech a těch zrovna není málo. Při tom si to Blow(Kokain) nezaslouží. Johnny Depp stejně jako ve všech svých posledních filmech neskutečně exceluje a jeho herectví je pro mě touto dobou to nejlepší, na co se dá podívat. Penélope Cruz je krásná a velmi se hodí k Johnnymu, i když v závěru se z ní stane neskutečná mrcha. Ve 124 minutách je nám představen jeden muž a jeho život od počátku jeho drogové dráhy až po její konec. V podstatě je to smutný příběh jednoho muže, který chtěl žít na vrcholu se vším co k tomu patří a nezvládl to. Ted Demme k životopisu přistoupil velmi příjemně a pokud se na konci snímku najde někdo, kdo postavu Johnyho Deppa nemiloval či neobdivoval pochybuji o jeho lidskosti, protože tento film není o zlých a hodných, ale jen o těch zlých. Jejich důvodech, pocitech, touhách a jejich konci... ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Blow jako pomíjivý zdroj štěstí. Dobrý sluha, ale špatný pán by se taky možná dalo říct. Ted Demme celkem výstižně přenesl do filmové podoby příběh jednoho kokainového magnáta, který chtěl víc a víc a slovo poučení se mu jaksi pořád nechtělo vštípit. Johny Depp to zvládl opravdu na jedničku, stejně tak jako okouzlující Penelópe, tatínek Ray Liotta a pár dalších. Film mě od začátku vedl za ručičku a já se mohl kochat jak skvělou hudbou, tak hereckými výkony. Tuto slast mi však krapet překazila scéna s oným výdělkem, kdy se oba obchodníci doslova topili v bankovkách a jakási nedůvěryhodnost se vyhrotila v tu chvíli, kdy Johnny Depp chodil po bytu a přemýšlel kam by asi nacpal tu krabici plnou amerických dolarů. To jsem se neudržel a začal jsem se opravdu smát...No, možná i to režisér zamýšlel. Nicméně, pořád se to nevymyká kvalitě celého zpracování a já nemohu odepřít 80%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci. Jedná se prostě o kvalitně natočený film o jednom překupníkovi drog, jehož život ve filmovém podání určitě stojí za zhlédnutí. Johnny Depp to odehrál fakt mistrně a příběh George Junga je velice silný a zajímavý. Můj odpor ke dvouhodinovým a delším filmům se ovšem opět ukázal, takže se našli i slabší chvilky, ale jinak se jedná o velmi dobrý film s velkým množstvím dobrých momentů. Závěr a celkové vyznění filmu dokáže na diváka zapůsobit. 80% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Poutavě natočený příběh drogového krále, kterého si ve velkém stylu střihnul Johnny Depp, mě bavil od první do poslední minuty. Hlavní důvod? Přibližně každých deset minut nastane dějový zvrat, který má tendenci vyrazit dech. Snaha o autentičnost prostředí je patrná, viz. skvělé kostýmy nebo scény v Kolumbii. Penélope Cruz mě nebere ani jako herečka ani jako žena, ale semetryku zahrálá skvěle. Když už nic jiného, tak je skvělý sledovat vývoj Johnnyho hypísáckýho účesu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Emma Roberts (mladá Kristina Jung) se sice účastnila premiéry, ale film viděla až šest let po jeho uvedení. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama