Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale hodně slabé, navíc je to ze tří čtvrtin vykrádačka Goldfingera. Chybí bondovské atributy jako vodka a martini, Qova udělátka, akce je minimálně, a i když lokace ujdou, samy o sobě nestačí. Pobaví ústřední písnička od Duran Duran (kdopak je dnes pamatuje? Klidně to mohli zpívat Culture Club), a i na bondovky je zde spousta nelogičností a nedotažeností, jež prostě bijí do očí (tak oheň za chvíli přepálí ocelová lana výtahu, jo?, po průlezu podzemními tunely má holka čisté bílé šaty?, proč MayDay neseskočila hned u výlezu z tunelu a neutekla?, když on je psychopat, jsou snad psychopaty všichni kolem něho, že mu tak bezmezně slouží a nepochybují, i když vymlátí stovky horníků?), a ostatně i nelogické chování postav je často zarážející (a uječená Stacey měla v tunelech taky zůstat). Jinak ve chvíli, kdy horníci vjeli do zaminovaného tunelu, hnedle jsem si vzpomněl na Salašáry, tedy na Tajemství hradu v Karpatech, a uvědomil jsem si, že tenhle díl už to natolik přehnal a natolik byl odfláknutý, že je parodií sebe sama. A to už je u Bonda, jenž tak trochu je parodií špionážních filmů, co říct. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Loučení agenta Rogera Moorea s postavou 007, bylo zvláštní. Začátek filmu byl jak ze sna: honička na lyžích, nehorázná akce zakončená efektivním seskokem z Eiffelovky, jenže došla pára, no ono s ohledem na věk hlavního představitele se není co divit . Ovšem kdo pak se má koukat na akčního důchodce, že? Tak během filmu s akcičkou vypomůže tu kůň, tu hasičské auto. Trošku jsem přemýšlel, proč do toho Roger ještě šel a pak mě to trklo, měl tam přeci 3 ženy se kterými měl milostný poměr a to je větší lákadlo než váček s penězi, že? Ovšem dá se počítat Grace Jones za ženu ?? Nedá !! Ale rvačka s ní, to by byl boží masakr. A jelikož každá nuda jednou konči došli jsme na konec a Roger se s námi rozloučil ve velkém stylu parádni akci na mostě Golden Gate v San Franciscu a řeknu Vám ten Leninův řád od šéfa KGB dostal Bond právem !! Poslední poznámka šéfa KGB, je nehorázně vtipná náražka na tehdejší realitu výzkumu SSSR, za to je jedna hvězda. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Kdyby se skloubila pvní polovina Chobotničky s akcí ve Vyhlídce na vraždu, pak by patrně vznikla téměř dokonalá bondovka. Ještě by se ale musela vystřihnout ta "blbá blondýna", která nejenže tvrdí, že má vysokoškolský diplom z geografie, ale dokonce umí řídit hasičské auto s návěsem - a to pěklně rychle. Bondovky beru s nadhledem, ale i nadhled má své meze. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tomuhle dávám pět hvězd ale jen v rámci bondovek......Nemám rád bondovky protože postava JB je prostě napsaná jako poozerské šovinistické prase (nejsen žádný bojovník za ženská práva ale občas je toho už fakt moc)..Proto je dle mého názoru Moore nejlepší Bond..protože dává své postavě navíc jistou dávku "sebeparodického"humoru (jestli víte co tím myslím)..a speciálně v téhle bondovce už to chvílema vypadá jako jeden z dílů bláznivé střely...a to je sakra dobře...tohle tu vždycky chybělo .....Conery dokonale ztvárnil Bonda podle předlohy ale Moore je prostě svůj---+ Walken je asi nejpsychotičtější Bondovský záporák..,,Podej mi taky pár zásobníků."...TTTRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRRR--TTRRRRRRRRRRR-TTRRRRRRRRR---až mi těch dělníků bylo líto hehe ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

JB14: Žive si představuju, jak se režisér Glen zařval do ampliónu "Rogere, na plac!" a Moore odhodil hůl, přezul bačkory a ze skleničky si vzal zubní protézu. Ale i přes jeho stařecký vzhled mu věřím, že dokáže sbalit mlaďounkou Tanyu Robertsovou, udělat ometu, exnout martiny.....no ikdyž s těma akčníma scénama je to trošičku horší. Ale co. Zase tu hraje divná Grace Jones a John Barry složil výbornej soundtrack ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Hlas vycházející z reproduktorů v San Francisco City Hall patří scenáristovi řady filmů o agentu Bondovy Michaelu G. Wilsonovi. (Conspi)
  • Ještě před začátkem natáčení podstoupil představitel hlavní role Roger Moore plastickou operaci. (Conspi)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama