Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

castor 

všechny recenze uživatele

Formálně má Spun k Requiem for a Dream, je stejně negativní, stejně depresivní. Dočkáme se hlukových smršťů, disharmonických zvuků, ruční těkavé kamery, přesné animace, svižného střihu. Odehrává se v kulisách ne právě příjemných, ale špinavých a "vybílených" maringotkách. Nechybí černý humor (cokoli s Rourkem, zelenej pejsek, na posteli svázaná tanečnice atp.), hrdinové jsou nervózní trosky, jejich myšlenky a plány se ubírají jediným směrem - jak sehnat drogu!! Jonas Åkerlund je uzvávaným klipařem, jeho debut ale vlastně nemá o čem vyprávět, bolestně chybí "děj", četně se opakuje a místy vykrádá. Herecky to ovšem klape dokonale - typově a výrazově přesní Leguizamo, Schwartzman, Mena Suvari, Brittany Murphy, Patrick Fugit (ano, ten chlapeček z Na pokraji slávy) a samozřejmě Mickey Rourke v kovbojském aranžmá. Solidní debut talentovaného tvůrce!! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tak se trochu sjedem ne! :) No nejsem si úplně jist, co tím chtěl Jonas Akerlund říci, ale to je vlastně jedno radši se sjedem ne. Překvapivě se zde objevilo několik lehce zapadlých hvězdiček hollywoodu, kteří tento snímek pozvedli na 2.5*. Nejlepší postavu měl určitě Mickey Rourke jako The Cook, o něj se celý film opírá. Sečteno podtrženo, jednou a dost, tak se radši sjedem ne... ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Mix Requiem for a Dream a Ken Parku. Nevím proč si mnozí filmaři myslí, že když budou diváka šokovat, že tím natočí lepší film. Co mě má jako říci detailnáí záběry na vyžranou kundu z přívěsu, co futr čumí na bednu, žere, tloustne a má na hovno syna. Pane Bože, copak Akerlund nemá všech pět po hromadě ?? Naštěstí Šňup není až taková ptákovina jako zmyňovaný Ken Park. Je skvěle obsazený-hlavně myslím vařiče v podání M. Rourka-scéna v obchodě kdy sejme rádobydrsného pičíka je fakt podařená. Bohužel, ikdyž má film skvělé obsazení-mnozí herci nemají co hrát (ale své postavy trosek si užívají-hlavně páreček Leguizamo a Suvari). Bohužel režisér je posedlej střihem a detaily všeho možného-s hovnem Meny Suvari mě fakt dostal (v tom negativním slova smyslu) a kašle na cokoliv jako je vypravování, jen si hraje a baví hlavně sám sebe Celkově je Šňup nevýrazný film, co má pár dobrým nápadů, občas jsem se u něj i zasmál. Je bohužel až moc odvázanej. Nemá žádný smysl a k drogám se staví stejně jako jejich uživatelé-to znamená nikterak. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Naprosto odrovnávající snímek, ale pravdivý, neříkám, že podle skutečné události, ale pravdivý vizáží a podáním! Skvělé, autentické výkony, hlavně Mena Suvari, Mickey Rourke a John Leguizamo jako pavouk Mike. Po skončení jsem si pustil film ještě jednou, což se mi dlouho a často nestává, v dabingu i v originálním znění má snímek své kouzlo a taky hořkou pravdu kruté reality drogové společnosti! Doporučuji všem, pro některé možná silný šálek kávy, pro mě ne. 10/10* Dokonalá jízda. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je potřeba si uvědomit, že to točil klipovej režisér, takže i to podání (rychlý prostřihy, zvuky, změny, animace atd.) tomu odpovídá oproti jiným filmům. Ale sem se to hodí, protože se musím přiznat, že tak autentickej film o speedu jsem snad ještě neviděl. Herecký výkony jsou fakt parádní, člověku se chvilkama dělá až nevolno, když to sleduje, ale ono to tak prostě je, takže proč to neukázat pořádně a vybalit tak karty na stůl. A že to nemá nějakej souvislej příběh?! To právě vůbec nevadí, protože ty asociace a skoky z tématu na téma, odbočky a další úlety, to s tím všechno souvisí. Jenom ty kreslený animace byly zbytečný, to s peřím nemá nic moc společnýho. P.S.: Je vidět, že režisér měl tématiku nastudovanou do posledního detailu, klobouk dolů. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Wrestling, ktorý je strihaný do záberov počas celého filmu, a ktorý s obľubou sleduje Cook alias Mickey Rourke, priniesol práve tomuto hercovi "životnú rolu" vo filme The Wrestler (2008). (cure)
  • Natáčení snímku trvalo 22 dní. (Stocki)
  • Ve filmu po užití metamfetaminu jsou záběry na zmenšení zorniček uživatelů, ale ve skutečnosti se zorničky po užití této drogy naopak roztahují. (Stygy25)

Reklama

Reklama