Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

Michelle41 

všechny recenze uživatele

"It looks like a perfectly healthy green dog." - Pro tenhle film spolu s Blow mám prostě slabost. Oba jsem viděla snad 10x a stejně věřím, že to nebylo naposled... Perfektní Mickey Rourke (i když Spun se prý řadí k jeho horším rolím), jehož řeč z sexshopu je jedním z nejlepších okamžiků filmu, a Brittany Murphy - těm ty role sedly jako vyšité. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Už ve třetině jsem si připadala jako na pouti: samé zvuky, hluky, barevné blbiny, cukrová vata a fuj, začíná se z toho pěkně točit hlava. Tříšť lidiček, příběhů, vtípků, tripů a nějak to nedrží pohromadě, originální se snaží být všichni a všechno a není nic. Drogy, drogy, drogy, všichni jsou sjetí, vysmátí, ale to neznamená, že musíme být i my. ()

Reklama

Jacek 

všechny recenze uživatele

Jedná se o snímek sice ne dokonalý, ale rozhodně nestandardní a zdravě jiný – a to jak vedle běžné, tak i nezávislé produkce. Téma snímku není „nijak převratné“, pochopitelně. Dějově roztříštěný film o vzájemně se proplétajících osudech skupiny feťáků, fičících na speedu a prohryzávajících se se sněhem okolo nosních dírek vyžhavenou, vyprázdněnou realitou předměstí L.A., svým ironicky „nehodnotícím“ vyzněním někdy více a někdy méně připomíná starší filmy s obdobnou tematikou (nelze nevzpomenout přinejmenším stále omílaný Trainspotting). Navíc, vzhledem k tomu, že trpí jistou scenáristickou krátkodechostí (projevující se místy lehce křečovitou vtipností, trochu prázdným opakováním některých postupů a značnou „přeinspirovaností“ některých zákrut vyprávění), je děj tou nejslabší složkou celého tohoto filmového rauše. O poznání zajímavější je ovšem zpracování. Debutant Jonas Åkerlund se způsobem, jakým k filmu přistoupil, extaticky hlásí k tomu, že je v prvé řadě a především režisérem hudebních klipů – jeho snahou je nechat diváka sledovat film „očima speedu“, a proto bez oddechu a velmi přesvědčivě tlačí obraz do rychlého střihu, důrazu na makrodetaily, afektovanosti, krátkých řetězů obrazových asociací... a výsledek je velmi přesvědčivý. Je vtahující, nedává čas vydechnout – dokonale mapuje chutě a podivnou logiku života se speedem. Šňupu bývá vyčítána řada věcí – idealizací postav narkomanů počínaje, přemrštěným naturalismem konče. Nad těmito výtkami lze leda pokrčit rameny – smutné, prázdné, vyjedené postavy v sobě dle mého názoru nesnesou idealizaci ani náhodou; bez naturalismu a jeho „nahé sprostoty“ by snímku chyběla polovina přesvědčivosti. Jediným – i když pro většinu diváků asi jen těžko vydýchatelným – záporem je tak dle mého zmiňovaný scénář. S ním spojené mínus má potíže znegovat i kongeniální výkon stárnoucího Mickeyho Rourkea. A že je ten bývalý playboy vážně dekadentně dokonalý! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

videoklipový švéd akerlund inklinujúci k téme narkomanov a "feťákov" má rozhodne veľmi extravagantný rukopis, ktorý k danej téme pasuje, ale okrem excentrických obrazov občas na hranici nechutnosti, rôznych efektov a afektov tu chýba AKÝKOĽVEK príbeh - preto aj pomerne štandardná minutáž pôsobí miestami nudne, chýba humor, vonkajšia formálna a audiovizuálna prezdobenosť sa snaží zakrývať prázdnosť a neoriginálnosť vnútornú, napriek tomu sa do filmu nasáčkovalo kopec skvelého obsadenia, hudby a hudobných cameí (zrejme režisérových kamošov), Rourka zbožňujem, lebo tuším, aká úžasná osobnosť/umelec to je, preto ma bolí, keď ho vidím v podobných rolách, ktoré mu síce "sadnú", ale niet čo hrať a vidno, ako sa neskutočne nudí, aj schwartzmana som si veľmi obľúbil, je to sympaťák a vidieť ho hrať unaveného feťáka je vskutku netradičný zážitok, leguizamo so suvari a stormareom si to neskutočne užívajú a robia si "prču", takže partie s nimi sú tie lepšie; ono to v podstate nemá byť nejaké zásadné dielo alebo ťažká halucinácia, ako taký easy trip to môže fungovať, ale ja som čakal viac . . . asi viac zábavy, neviem . . . ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Moc scen zobrazujicich snupani a snahy zaujmout americke divactvo a malo skutecneho deje ci nejakych poburucjicich situaci. A ty vylety do stavu fetacke vymastenosti taktez nejdou srovnavat s Trainspottingem a Human Traffic. Eric Roberts ve sve miniroli jako vzdy uzasny, ostatni prumerna az podprumerna sed. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • Rob Halford, než se začal věnovat zpěvu, pracoval v sexshopu a je také homosexuál, ve filmu tedy v podstatě hraje sám sebe. (Memphis666)
  • Původně měl být Spider Mike ve scéně kde masturbuje, zcela nahý, ale představitel John Leguizamo takovou věc odmítl udělat. Leguizamo poté přišel s kompromisem, že si na pohlavní úd navleče ponožku. (Stocki)
  • Českou stopou ve filmu je kazeta s nápisem "Czech perfect", které je možné všimnout si vedle hlavy kuchařovy hlavy v sexshopu. (Hannzig)

Reklama

Reklama