Reklama

Reklama

Architekt Paul Kersey hájí v Los Angeles zákon po svém. Najde si přítelkyni, jejíž dcera zemře na předávkování drogami. Kersey se vydává do soukromé války. Má v plánu rozbít drogový kartel. (Ouwen)

Recenze (63)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #82” - Paul Kersey má pasivní schopnost přinášet smrt svým blízkým. Když se totiž ve čtyřce vrátí do L. A., předávkuje se dcera jeho přítelkyně drogami. Tentokrát se režie ujal J. Lee Thompson, dvorní Bronsonův režisér. Děj je trochu komplikovanější, kdy vigilante Kersey spolupracuje s tajemným magnátem. Tahle série měla skončit u jedničky, ale vzhledem k tomu že Bronson byl jedna z hlavních hvězd stáje Cannon films, tak s ním sekali béčka jak na běžícím páse. Čtyřka je asi lepší než trojka s gangy, hlavně kvůli prostředí a mafii. Vidět tento film anglicky s titulky dalo neskutečnou práci, musel jsem přes VPN založit účet na britském Prime. 3* ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Architekt Paul Kersey má stále co dělat. Ve čtvrtém příběhu se postaví drogovému kartelu, a to jenom proto, že dcera jeho přítelkyně zemře na předávkování. Akční výplach jako v předchozím snímku se však tentokrát nekoná. Snímek je pevněji postaven na příběhu, kde je stále zvýrazněn osamocený hrdinný bojovník, jaký byl v osmdesátých letech populární. Příběh plný hlášek, i na dnešní dobu výborných akčních scén a s osobitým charizmatem Charlese Bronsona. Hláškou to celé začne, hláškou to také skončí. Akční filmová zábava a hlavně akční stará škola se vším všudy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už je to prostě slabé, a ta se tvůrci rozhodli, že z Paula Kerseyho udělají v podstatě klasického akčního hrdinu, drsňáka, který prochází městem a zabíjí. Už v něm není nic z toho, co ho dělalo zajímavým v prvních dvou filmech, už v sobě nemá skoro nic uvěřitelného, už není jen člověk z lidu. Už je prostě drsný zabiják. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne, charisma páně Bronsona na mě prostě nefunguje, stařík s žehlicím prknem místo páteře a výrazem mrože v říji. Oprostím-li se ale osobních antipatií, tak mi ve čtvrtém Přání smrti zůstane vcelku pohodové akční béčko s několika specialitami, z nichž nejvíc ční asi Kerseyho nezvratný osud, respektive osud jeho blízkých a pak povedená přestřelka na ropném poli, ta je díky skvělé kameře asi největší a zapamatovatelnou ozdobou filmu, nepočítám-li teda předtarantinovský osud negra, co plachtil čtyři patra.. Tři ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu rokov 1974 až 1985 natočil režisér Michael Winner tri diely série "Prianie smrti" (Death Wish). Prvý film sa stal klasikou v subžánry revenge movie. Druhé pokračovanie bolo o trocha slabšie, no a trojka to bol už akčný crazy úlet. Prvej časti som dal štyri hviezdičky, druhej tri a tretej časti len dve hviezdičky. Malo to jasne zostupnú tendenciu. Preto sa na to Michael Winner zrejme aj vykašlal. Štafetu po ňom prebral J. Lee Thompson. Ten v roku 1987 zrežíroval štvrté pokračovanie "Prianie smrti 4: Tvrdý zákrok". Po šialenom treťom diele sa to snažil trocha ukľudniť a dať do logicky prijateľnej miery. Podarilo sa mu to tak na dve a pol hviezdičky. Architekt Paul Kersey sa v Los Angeles znova chopí zbrane a pustí sa do boja s drogovým kartelom. ** ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Jediný film zo série, v ktorom sa neobjaví odhalené ženské poprsie. (m.a.t.o.)
  • V čase natáčania bol 66-ročný Bronson takmer dvakrát starší než jeho filmová priateľka Kay Lenz (34 rokov). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno