Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že mi jako 5000. hodnocení vyšel poslední film s posádkou z TNG. Celkově jako film je za Prvním kontaktem, a jako rozloučení je za mě o něco lepší poslední dvojepizoda seriálu, ale i tohle finále je přinejmenším dost dobré - hlavně když si vezmu, že režisér před natáčením neviděl nic ze seriálu a pomáhali mu herci. Tempo je hodně rychlé a přibylo akčních sekvencí, se kterými si tvůrci vyhráli jak trikově i hudebně - asi nejlepší startrekovský soundrack od Goldsmithe (vůbec všechny Goldsmithovy soundtracky k filmům s posádkou z TNG jsou super). To vše tak trochu na úkor postav, které sice mají prostor, ale mohlo ho být víc, mnohem víc - těch 50 minut, co původně mělo být navíc, bych chtěla, aby tam bylo, postavy si to zaslouží (aspoň část je ve vystřižených scénách). Je vidět, že je ten prostor značně osekán, zejména svatba Willa a Deanny (proč tam nebylo, jak si řekli "ano"?). To je asi ta největší chyba filmu, zvlášť, když je to rozlučka s těmi postavami. I tak ty emoce ale na mě fungujou neskutečně. Já si ten film i přes všechny nedostatky fakt užívám. A nutno přiznat, že zejména posledních 45 minut si pouštím opakovaně. 9/10 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dustojne rozlouceni Picarda a jeho posadky s filmovym Star Trekem. Nejvetsi highlight budiz jeden z uplne poslednich soundtracku Jerryho Goldsmithe, ktery je misty velmi povedeny a cloveka jen zamrzi, ze ho nikdo nestihl naklonovat, protoze ztrata tvurce takto skvelych soundtracku je citelna. 6/10 ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Akta X - Film se Star Trek: Nemesis nezbavil některých seriálových nešvarů, ale přeci jen se ze svého seriálového formátu dokázal vymanit líp, než většina ostatních novějších ST filmů. Slušná výprava a triky, objemná porce dobrodružství a zábavy jsou u ST už dnes spíše standardem, no aspoň trochu plnohodnotnější příběh se do filmů poslední dobou moc nedostal. Malá zajímavost, původně určený režisér Nick Meyer, režisér dvou úspěšnějších ST filmů (2, 6), byl po žádosti o nový scénář odvolán. Film doslova přetéká odkazy na starší díly, různými štěky herců (Whoopi, Mulgrew) z ostatních sérií nebo z některého ze starších dílů TNG, ale nikdy to nenabyde takových rozměrů, aby to člověku neznalému všeho okolo ST zamotalo hlavu nebo narušilo sledování. Spíš si toho většinou nevšimne, protože se jedná o přirozeně zapojené součásti příběhu. K ději, nejedná se o nic převratného, ale napětí i akce je udržena až do konce, hluchých míst člověk moc nepotká a je příjemné podívat se zase a naposledy na staré přátele. Jen mi vadí, že na konci se Datův vývoj doslova anuluje, protože tu písničku, kterou si tam potom broukal, tu si zpíval v pilotním dílu Nové Generace, neboli 15 roků před ST: Nemesis. A i to je ukázka, že je to naprosté zakončení seriálu s Picardem, protože to je obrovský zásah do linie příběhů a náběh na opisování. Ale vůbec netuším, proč Nemesis vydělala úplně nejmíň ze všech ST filmů (asi že ji nepustili do kina). ()

sheen 

všechny recenze uživatele

ST filmů je málo xD, tak proč si v nich neudělat pořádný hokej. Po premiéře nového ST od Abramse (který mě sakra naladil a dostal jsem obrovskou chuť poznat posádku Enterprise trošku lépe), jsem si pustil Khanův Hněv, jelikož první díl jsem viděl a po K.Hněvu šup pěkně až na konec xD Kvalitka, první díl, který jsem s P.Stewardem viděl. Rozhovory s jeho dvojčetem přímo jiskří emocemi. Pěkná napínavá naháněčka na závěr nenechá jediného scifi fandu chladným. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem dostal strach, že dostaneme remake epizody s bratrem Data Lorem, naštěstí se tak nestalo. Děj je o proti všem dílům hodně triviální, nevyhne se logickým lapsům a má blíže k akčním scifi než ke klasickému Star Treku. Nová rasa připomíná spíše postavy z Blada a masky se mi moc nelíbily. Nicméně Dan Hardy, v jedné ze svých prvních rolích sehrál záporáka na jedničku, ne-li jednoho z nejlepších v tomto vesmíru. Konec nabízí jednu z nejlepších vesmírných bitev a je opravdu parádně vygradovaný. Určitě důstojné zakončení patnáctileté pouti této posádky, až se to zdá být neuvěřitelné.....7/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film měl původně o padesát minut více. Vystříženy byly zejména scény pojednávající o vztazích postav. 17 minut z nepoužitého materiálu je ke zhlédnutí na bonusech DVD. (Terva)
  • V čase 00:33:45 se objevuje dýka s dvojitým ostřím, velice blízká dýce Double Shadow od designéra Gila Hibbena. (HonzaR.)
  • Postava Shinzona (Tom Hardy) byla inspirována Johnem Brownem, abolicionistickým fanatikem z 19. století. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama