Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

petero 

všechny recenze uživatele

Viac než slušný remake skvelej klasiky, obohatený vôbec nie samoúčelnými kamerovými hrátkami, slušným scenárom a dobrými hereckými výkonmi. Oproti pôvodnej verzii došlo k zmene deja a pritvrdilo sa. Kultovka ako The Ring sa z toho určite nestane na to je málo inovačný. Producent Michael Bay si teda vie zaobstarať slušných videoklipových režisérov. Už sa náramne teším na jeho najbližší projekt. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, leč průměrný a ničím nepřekvapivý duchařský horror. Používá obehrané schéma: "V domě se v minulosti něco nehezkého stalo, takže na nové nájemníky, kteří dům "překvapivě" zakoupili za levný peníz, tu čeká pěkné dusno". Lekačky jsou předem odhadnutelné, ani moc nevyděsí. V tomto aspektu film za většinou asijských duchařin trochu pokulhává. Ale abych jen nehaněl, Amityville Horror je solidní řemeslo se slušnou atmosférou a herci. Za zkouknutí jistě stojí. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně velká ptákovina. Jeden starý dům, v něm malá holčička a tajemný hlas. Z velkého potenciálu však neschopný režisér nedokáže vůbec těžit. Snímku chybí napětí, atmosféra a bát se u něj určitě nebudete. Funkční lekačku jsem zaznamenal jen jednu a fungovala pouze kvůli kvalitě zvuku. Nebýt schopného herce v hlavní roli, jehož talent je však použit jen minimálně - a vcelku zajímavého - ne však originálního - hudebního doprovodu, byl by to jasný odpad. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další ze záplavy předigitalizovaných sraček. On za moc nestal už původní Amytiville Horror. Ale tohle je hnus. Hromada kamerových filtrů, videoklipový střih, cool look všeho, spousta trapných keců. Nic z toho samozřejmě nedokáže zakrýt prázdnotu snímku. Jako třešnička na dort tu máme příšerné finále bez jakékoliv gradace a s odfláknutým koncem. Možná celkem hezká oddechovka pro náctileté. Pro hororové fanoušky ztráta času. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem měl včera možnost vidět film Horor v Amityville z roku 1979, usoudil jsem, že by nebylo marné podívat se i na jeho, o téměř tři desetiletí, mladšího bratříčka, respektive remake. Tento film je vystavěn na úplně jiném základu, už zde není pomalé budování atmosféry, ale vsazeno je na poslední dobou velmi často využívané „tuctové lekačky“. Díky kratší stopáži je i děj koncentrovanější a některé detaily mírně obměněné. Smutné je i to, že některé scény jsou tak trochu vykrádačkou z jiných, v poslední době populárních hororů. Ale abych nebyl tak negativní, některé scény byly velmi povedené a díky nim stojí film za povšimnutí. Přesto však doporučuji „starý“ Amityville. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když otec (Ryan Reynolds) připravuje omeletu, zašpiní okraje pánvičky od vajec. Když však pánvičku zvedne, její okraje jsou čisté. (topesto)
  • Horor v Amityville je jedným z najskúmanejších paranormálnych prípadov v histórii Ameriky a aj najpopulárnejší odborníci pre nadprirodzené udalosti v Amerike Lorraine a Ed Warrenovci, ktorý rozlúštili už nejednu záhadu, potvrdili, že dom skutočne oplýva mnohými zlými silami. Avšak čokoľvek, čo sa v dome nachádza, je negatívnej podstaty, ale nemá nič s niekým, kto kedysi chodil po svete v ľudskej podobe. (Raccoon.city)
  • Ryan Reynolds (George Lutz) si schválně od "svých" filmových dětí udržoval značný odstup, dokonce do té míry, že si děti často ostatním stěžovaly, že je Ryan nemá rád. Udělal to proto, aby pak pro něj byla snazší psychická proměna jeho postavy. (akisha)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama