Reklama

Reklama

Ti druzí

  • Španělsko Los otros (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Grace žije se dvěma dětmi ve velkém domě a čeká na manželův návrat z války. Její sluhové musí dodržovat zvláštní pravidla - žádné dveře v domě nesmí otevřít dřív, než zavřou předchozí, protože děti trpí alergií na denní světlo. Starší Anne začne mluvit o jednom hrozném dni v minulosti a jakémsi chlapci, který s nimi bydlí v jejich ložnici. I Grace si pak všimne zvláštních zvuků a hlasů v domě a chce požádat o pomoc kněze. Pak se ale setká s manželem a všechno se dramaticky změní. Grace bude muset uvěřit neuvěřitelnému a postavit se strašlivé pravdě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 151)

Fr 

všechny recenze uživatele

ten dům není zrovna ideální domov. považují si v něm hlavně ticho. ,,měla bych vám představit děti, zatáhněte závěsy". citáty z bible, němá služebná, venku je stále mlha. a také ,,Ti", jenž jsou všude a dům je prý jejich. vyhrožují, že sundají závěsy...... . výtečně zvládnuté budování atmosféry. N.Kidman přesvědčivá jako nikdy a nikde. strach na vás dýchá i z obrazu. a hlavně, ZÁRMUTEK NAD NEBOŽTÍKEM PŘIMĚJE ČLOVĚKA K VŠELIJAKÝM VĚCEM. co jen ti služební kují za pikle? napadá vás spousta otázek. nakonec vetřelci odejdou, protože ,,tenhle dům je náš!!!" moc dobrej nápad! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pointa Šestého smyslu už pro mě není na prvním místě. Ne ne, Ti druzí strčí Willise a Osmenta do kapsy! Ti druzí nejsou sice až tak vynikající film, většina filmu je tak na 4*, to se ovšem změní po závěrečných událostech. Naprosto famózní a nejgeniálnější pointa, co jsem kdy ve filmu viděl. I když jsem si tady před zhlédnutím přečetl, že film je jako Šestý smysl, bla bla bla, a tušil jsem trochu o co ve filmu půjde, tak jsem ani zdaleka netušil, že mě ten konec přejede jak parní válec. Pointa je vážně naprosto úžasná a mrazivá! Samotný film je taky více než dobrý, plný napětí, skvělých herců a nenapodobitelné atmosféry velkého temného domu. 90% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlastně se o horor ani nejedná. Sledujeme spíše rodinné drama s hororovými prvky, aby na nás ke konci vykoukl jeden parádní zvrat, po kterém se nám dvakrát otočí hlava. Film má ukázkově znepokojivou atmosféru a když už  dojde na strašení, tak to je jedním slovem excelentní. Málokdy člověku u filmu dokáže naskočit takhle krásná husina. 75% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alejandro Amenábar | Hudba: Alejandro Amenábar | Produkcia: Fernando Bovaira, José Luis Cuerda, StudioCanal | Distribúcia: Dimension Films (US), Warner Bros. (SPA) | Štúdio: | Rozpočet: 17 miliónov $ | Tržby: 218,947,037 $ || Vynikajúca mysteriodráma, ktorá tvorí svoju atmosféru skoro z ,,ničoho,,. Scéna, kde sa zabuchnú dvere, je jedna z najefektívnejších lakačiek bez akejkoľvek brutálnosti vo filmovej histórii vôbec. Štruktúra deja však zapečatí ten fakt, že na tento film sa oplatí pozrieť len raz. A to je veľká škoda. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dnes už není příliš zvykem natáčet horory bez jediného speciálního efektu, postavené pouze na tíživé, postupně gradované atmosféře strachu, úzkosti a ohrožení. A pokud ano, pak pouze pod taktovkou „exotického“ režiséra, nezkaženého hollywoodským pohledem na věc. Po M.Nightu Shyamalanovi ( Šestý smysl ) tak přichází Španěl Alejandro Amenábar se svou elegantní variací na strašidelný dům. Skromnému hereckému obsazení jednoznačně dominuje Nicole Kidman, jejíž Grace je dokonalou negací kurtizány Satine z Moulin Rouge. Milující matka a pravověrná katolička vyzařuje odhodlání porvat se s osudem, ovšem brzy vytušíme její vnitřní nejistotu a jedno strašlivé tajemství. Pokud vás nechávají chladnými všelijaké digitální zrůdičky a chcete se v kině opravdu bát, pak jsou Ti druzí filmem pro vás. Až se budete vracet potemnělým parkem domů, budete mít o čem přemýšlet. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Film začíná tak, že Grace (Nicole Kidman) čte dětem pohádku a slyšíme její hlas, jak říká: "...sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." Těmito slovy začínal rozhlasový program rádia BBC pro děti "Listen with Mother" ("Poslouchejte s mámou"), který byl vysílán mezi 16. lednem 1950 a 10. zářím 1982. Úvodní znělka začínala slovy: "Tak děti, sedíte pohodlně? Tak tedy začnu." (HappySmile)
  • Režisér filmu se objeví na jedné z fotografií mrtvých lidí, kde jsou zachyceni tři muži. Alejandro Amenábar je ten napravo s knírkem. (don corleone)
  • Strašidelná tvár, ktorá sa v jednej scéne zjaví za Grace (Nicole Kidman), je časť preraffaelistického obrazu "The Wounded Cavalier" ("Tvár puritána") z roku 1855, ktorý namaľoval William Shakespeare Burton (1824-1916). Tvár patrí hercovi Eduardovi Noriegovi. (TonyM)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Rachel Weisz se vrací do Egypta

Rachel Weisz se vrací do Egypta

15.02.2008

Ten Alejandro Amenábar je ale tajnůstkář! Tvůrce Těch druhých a oscarového Hlasu moře o sobě dlouho nedal slyšet a teď se najednou vytasí s historickou podívanou, která se s rozpočtem 73 milionů… (více)

Nicole opět vidí „ty druhé“

Nicole opět vidí „ty druhé“

19.08.2007

Nicole Kidman se po krátké přestávce vrací na plné... na plný plyn ;-). Sci-fi thriller Invaze, výpravná fantasy Zlatý kompas, erotický thriller Need a romanticko-dobrodružně-vojnový velkofilm… (více)

Reklama

Reklama