Reklama

Reklama

Vánoční prázdniny

  • USA Christmas Vacation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina, a zoufale se snaží svou představu rodinného štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem a s vděčným pochopením přijímá veškeré manželovo snažení, jeho dvě děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti. Jeho sliby a plány je už předem přivádějí k zoufalství. Tentokrát se rozhodl zůstat pro změnu doma a prožít s rodinou Vánoce podle všech tradic a zvyklostí. Nic jej od této myšlenky nedokáže odradit. Ani stromeček, který svou velikostí rozhodně neodpovídá tradici, ani předlouhé elektrické svíčky, které nesvítí. Možná by Štědrý den nakonec nemusel dopadnout tak tragicky, kdyby se Clark nerozhodl pozvat na návštěvu ztřeštěného strýce Lewise, tetu Bethany a nesnesitelného bratrance Eddieho s manželkou. Už když se objeví, je jasné, že nemohou přispět k pohodě Vánoc. Navíc je tu Clark se svými nápady. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (584)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Aké by to boli Vianoce bez tradičných Vianočných prázdnin? No, ja to teraz bohužiaľ objektívne posúdiť neviem, lebo tento film som si púšťal, púšťam a rozhodne budem púšťať kedykoľvek, kdekoľvek a s kýmkoľvek. Nepopieram, že na Vianoce to má ešte väčšie čaro, ale ja by som to dovtedy jednoducho nevydržal. Pre Griswoldovcov mám neskutočnú slabosť, zvlášť pre tento film, ktorý je podľa môjho názoru, a to nepreháňam, komédiou no.1. Neuveriteľný, geniálny film, ktorý je už roky rokúce mojim osobným kultom. P.S. Vynikajúci Chevy Chase alias Clark Griswold. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $71,319,526Tržby Celosvetovo $72,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,929,706Tržby za predaj DVD v USA $99,329,525║ strašná povrchná slabota ako toto môže niekoho baviť, fakt baviť a 83% na csfd, hmmm dobré /20%/ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Chevy "Homer" Chase, Beverly "Marge" D-Angelo, Juliette "Lisa" Lewis a spol. pripravia sebe, svojim blízkym a susedom "Flandersovcom" skutočné vianočné peklo. Lenže často som mal pocit, že ostáva niečo stratené v českom dabingovom preklade, takže som si túto pred-Simpsonovskú rodinnú zábavu nedokázal poriadne užiť. Môže zato aj kultovosť tejto komédie a tunajšie vysoké hodnotenie. Namiesto očakávaného chytania sa za brucho prišiel iba príjemný úsmev na tvári. Občas to ale stálo zato. Našťastie je tu Randy "Barnie" Quaid, ktorý viac krát zachráni situáciu a predovšetkým jeho živý vianočný darček. 70% ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Každé Vánoce, na štědrý den si tenhle film s rodinkou pouštíme, a každý rok se u toho stejně dobře zasmějeme. Film jsem neviděl v původním znění, ale s dabingem kde hlavní postavu dabuje Petr Oliva, Který to nadaboval teda výborně. A jiný dabing mi rozhodně neseděl. Skvělý film, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. 90% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mně se tu líbí !! Nemusíte chodit na záchod v kabátu a váš dům je pořád na stejným místě.." ;) Ačkoliv Vánoční svátky s Griswoldovými už léta platí za vánoční klasiku s typickými znaky i gagy série National Lampoon, já bych byl byl s tím hodnocením poněkud opatrnější.. Protože rozhodně jde spíš o snímek výborně napsaný, než v širším smyslu výborný, - On ostatně za scénářem stojí John Hughes, který málo kdy zklame.. - a veskrze i odehraný, a tak zákonitě za nejslabší článek toho symbolického světelného řetězu nelze označit nikoho jiného než režiséra Chechika.. On totiž zde navíc debutující Jeremiáš není žádné eso, což později jen potvrdil, dokonce i jeho nejpovedenější kousek, totiž Benny a Joon, z toho bahna průměrnosti tahá všudyšílený Johnny Depp.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (39)

  • V některých scénách Clark (Chevy Chase) nosí černou kšiltovku týmu Chicago Bears, která se objevila ve všech filmech o Griswaldových. (Krissty)
  • V scéne, keď sa Clark (Chevy Chase) chystá jazdiť na snežnom tanieri, leští ho, aby šiel na ňom oveľa rýchlejšie. Pri detailnom zábere vidno, že spodná plocha taniera je hladká. V ďalšej scéne, v ktorej Clark už jazdí na tanieri, sa prehupuje zo strany na stranu. Pri detailnom zábere vidno, že spodná plocha taniera má klzáky, ktoré tam predtým neboli. (DJ Rocco iNc)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Sousedský vánoční spor

Sousedský vánoční spor

11.04.2006

Spousty diváků určitě nezapomenou na památnou scénu z filmu Vánoční prázdniny, v níž snaživý tatínek Clark Griswold, v podání komika Chevyho Chase, vyzdobil rodinný dům tisíci žárovek, jen aby si… (více)

Reklama

Reklama