Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má pořádný drive a šťáva mu dochází až směrem ke konci, kdy se divák sice dočká jednoho menšího překvapení, ale bohužel na druhou stranu začne nebezpečně moc přibývat klišé. Zběsilý útěk je však jinak velmi slušné akční krimi s pořádnou dávkou adrenalinu, napětí, vulgarismů a parádní technickou a vizuální stránkou. A tuzemské publikum také potěší nemalá česká účast a hlavně solidní reklama na naši kaskadérskou školu. Celkově to vidím na slabší 4* (samotný závěr působí prostě směšně). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tvůrce má hlavu plnou nápadů, což je svým způsobem i škoda, protože divák skoro nevěří, že si v dalším režijním počinu povede rovněž tak suverénně!! I přesto, že s přibývajícími minutami bylo těch zlomů, omylů, tajemství a náhod až až, jde o vizuální jízdu New Yersey/Prahou, s minimálním rozpočtem, jedněmi vykukujícími tangami a rafinovaným a notně komplikovaným dějem, který odstartuje jedna nenávist ruského chlapce k nevlastnímu otci!! Zvraty bude divák obdařen měrou vrchovatou (osobně na mě nejvíce zapůsobilo zcela neortodoxní řešení Very Farmigy s pedofilním manželským párem). Herecky pak potěší zejména Paul Walker, který se dokonale vysoukal ze škatulky hezouna v podprůměrných filmech, ve kterých neměl co hrát. A Karel Roden (feťák a největší fanoušek Johna Waynea)? Opět z východního bloku a opět umírá!! Škoda jen tolik diskutovaného závěrečného klišé.. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Perfektní, nekompromisní nářez, který ukazuje snad všechny odvětví zla jednoho amerického města. A to v brilantním vizuálním kabátku, silně překonávajícím Scottův styl. Kramer napsal dobrý příběh, ale co ho dělá téměř dokonalým, je jeho smysl pro cool atmosféru dosaženou neskutečnými vizuálními hrátky se stíny, barvami, flashbacky a i tím videoklipem. Ale on to narozdíl od Scotta dokáže využít přesně v pravý moment, a tak to nepůsobí tak přehnaně a zbytečně, jako často u Tonyho. Herci jsou úžasní, hlavně Rodenova óda na Johna Wayna je opravdu skvělé vyjádření té atmosféry, která u nich vládne. A to není jediný případ. Walker dokonale překonává svého hošíka z Rychle a zběsile a je tu za velmi nasraného a s ničím se nemazlícího bijce, tvrdě si jdoucího za svým. Na druhou stranu, je stále sympatický, protože chápeme, proč se tak chová a nakonec... ale nebudu nic spoilerovat. Konec mně osobně potěšil, i když to klišé si mohli odpustit. Ta klišovitost a vykonstruovanost je na tomto tripu jednou nocí jinak hlavní chybou. Opravdu některé dějové kličky jsou příliš neuvěřitelné a hrdinové se dostávají právě do těch nejhorších situací až příliš snadno, což mi připadalo trochu divné. Zas ale chápu, že bez těchto pomůcek by Kramer neměl tak temný děj a taky by nemohl ukázat všechny neřesti a ty špatné stránky Ameriky. Což bylo podle mně hlavní účel tohoto filmu. Teď bych v New Jersey nechtěl bydlet ani za nic. A to i přesto, že dopad filmu trochu zmírnuje Farmiga, která jasně svojim mírným, ale když na to přijde, tvrdým charakterem, ukazuje, že existuje i spravedlnost. Nejvíc na mně svou nechutností zapůsobila část u pedofilů, opravdu zvrácená úchylka. hlavní chlapec Bright je fajn, chvíli jsem si ale na jeho minimální projev a utaženost musel zvykat. Ale až na ten uměle postavený příběh je všechno tak perfektní a jsem opravdu rád, že jsem na tento film úplně náhodou narazil. Finální zůčtování za použití modrého nasvícení je další naprosto geniální nápad. Uvidíte hokej, jaký jste ještě neviděli. Nakonec pak jako třešnička na dortu krásně až pohádkově ponuré závěrečné titulky. Sice jsem tak úplně nepochopil, co ty obrázky v nich měli znamenat, ale jestli to bylo jen na podtržení té šílenosti, ve kterou se americký sen zvrátil, zafungovalo to stoprocentně. Lepší 4. PS: soundtrack taky velmi dobrý, doplnující tu atmosféru a to f-world rodeo je další zajimavost filmu. Počítat se mi to opravdu nechtělo, ale bylo jich opravdu hodně :)) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Noční New Jersey, plné temných zákoutí jak v ulicích, tak v relativně přepychových bytech, v režisérském vizuálním fetiši, na který se jen tak nezapomíná. Práce s kamerou, filtrováním a střihem možná v první chvíli připomene Tonyho Scotta, ale Wayne Kramer po pár minutách ještě přitvrdí a ukazuje, že s patnáctimilionovým budgetem a „erkovým“ ratingem se dají dělat divy. Příjemně odvázaný sex, střelba hlava nehlava (doslovně!) a takový koncentrát „fucků“, že na jiné řeči pomalu ani nezbylo místo. Což nebrání v dobře rozehrané dějové partii udělat režisérovi (a scénáristovi v jedné osobě) několik působivých zlomů, takže o napětí a divákův zájem není nouze. A nářky nad konečným vyústěním jsou zcestným výkřikem těch, kteří prostě nejsou schopni akceptovat jistá žánrová pravidla, která však mohla být (jen tak mezi námi) projednou porušena. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Zkurveně pekelná, temná a syrová jízda zprostředkovaná díky zkurveně dobrému režisérovi jménem Wayne Kramer. A taky si kurva myslím, že by se od Kramera měl něco přiučit ten druhej zkurv...jo Tonny Scott, protože Kramer ty své zkurveně rychlé střihy umí udělat tak kurevsky dobře, že z toho člověk nemá náběh na epilepťák, ale dobře, a tím myslím kurva době, se u toho naopak baví. Celé vyznění příběhu, stejně jako u zkurveného Scottova Man on fire , pokurvil ten mírně gay konec...ale jinak zkurveně pekelná, temná a syrová jízda...ale to už se kurva opakuju...tak se na to kurva koukněte, jasný?! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • Lék, podle něhož najde Oleg (Cameron Bright) adresu bytu Deze a Adele, je Zovirax. Užívá se k léčbě oparů. (Othello)
  • Většina krvavých efektů byla dodělána digitálně. Jediná mechanická metoda (vybuchující pytlíky s umělou krví přidělané na těle) ve filmu byla použita v závěru na hokejovém hřišti. (Othello)
  • V hokejové scéně hlavní postava Joey Gazelle (Paul Walker) hodí svojí zbraň z rukou, v další scéně ji opět drží. (Ignus.cz)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama