Reklama

Reklama

Prvotřídní, krutě šokující, akční film, který s vámi otřese jako nic předtím. Zbraň, která zabila zkorumpovaného policistu se omylem stane nástrojem pomsty v rukou dvou desetiletých kluků. Otec jednoho z nich, malá gangsterská ryba Joey Gazelle (Paul Walker), se náhle ocitá v dosahu ruské mafie, která za každou cenu chce dopadnout a zlikvidovat toho, kdo připravil o život jednoho z jejich významných členů (Karel Roden). Začíná kolotoč omylů, podrazů a především velkých problémů. Pro Joeyho to bude hodně krušná noc a jestli nenajde tu zbraň včas, mohla by být i jeho poslední. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (630)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SICK TWISTED MOTHERFUCKING CUNT!" ----------- Včera bol zvláštny deň. Hovorím si, že by som si dal nejaký obyčajný, štandardný, stokársky americký akčný film s tmavým kamerovým filtrom a ideálne nech tam aj prší (v hlave som mal ako exemplár Bad Country či parádny Out of the Furnace). Tak Martin mi vraví, daj si toto [Running Scared], idem to aj ja dnes. Zhruba o 8 minút neskôr, úplne z ničoho nič, znenazdajky, z čista jasna, celkom nesúvisiac, mi napíše Tom, že či si nechcem niekedy pozrieť Running Scared? Akože čože!? Zmocnila sa ma paranoja vnútorným hlasom hovoriac mi, aby som išiel zamknúť dvere, vraj idú po mňa alieni. No ale naspäť k veci! Dvojhodinový hon za jednou vyleštenou búchačkou naprieč špinavým New Jersey, počas ktorého je možné skrížiť cesty so všetkými spoločenskými vrstvami a kdejakou žumpou, na ktorú si len spomenieš. Musím priznať, že s blížiacim sa záverom tá celá cesta už bola trochu neúnosná a otravná, scenár však nie je v rámci možností úplná žbrnda a béčko, takže zniesť sa to dalo na pohodu. Obsadenie slušné, nikto však nejak extra nevyčnieva vrátane Rodena či Palminteriho. No a Vera Farmiga... ako videl som s ňou toho už hodne, ale nevedel som, že vie vyzerať aj takto dobre. A tiež tu hrá Juliet z Lost... Jej nádherný božský hlas mi chýbal ako soľ <3. Zrejme by to chcelo ďalší replay. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem od tohohle filmu čekal víc. Přeci jen hodnocení nad 80% už je něco neuvěřitelnýho a navíc když jsem si přečet, že Kramer natočil jednu z nejoriginálnějších gangsterek poslední doby, čekáte přeci jen něco -výjimečného-. Paul Walker si po x letech dokázal vybrat pořádnou roli a Karel Roden byť v další roli zápornýho rusáka je taky dokonalej. Pro tu čtvrtou hvězdičku si film došoural za nejgeniálnější závěrečné titulky co jsem kdy viděl. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Formálně dokonalá strhující postmoderní variace na film noir, která odkazuje k mnoha jiným snímkům s obdobnou tématikou (základní dějovou kostrou k mafiánskému Krycímu jménu Donnie Brasco, významovou rovinou ke Scorseseho opusům reflektující svět západního velkoměsta jako naprostou džungli, kde existuje jen zlo realizované zločinem, drogami a prostitucí, jak je to vidět v Taxikáři či třeba v Počítání mrtvých, atmosférou se dotýká režijní práce jiného velikána Davida Finchera, co se týče akce, tak přebíjí téměř všechno...). Postmoderní filmové postupy ovlivnily film do té míry, že místy sledujeme nejen formální exhibici (dokonalé střihové přechody, zpomalované či zrychlované scény, práce s kamerou, geniálně připravená mizanscéna...), ale kaskáda novátorských filmových propriet je místy až samoúčelná, pro diváka jsou to ovšem doslova sekvence hojnosti... Duch filmu noir se tu realizuje výhradně v mužském světě a trochu jako v Peckinpahových Strašácích se tu analyzuje hlavně ona benevolence k hranici, kterou každý člověk ve svém vlastním vědomí odděluje akceptování násilí a jeho odmítání. Kde ji má hlavní hrdina, je velmi sporné, a pakliže přistoupíme na to, že jeho jednání je v boji se zločinem normální, otřese se v základech naše vnímání normality obecné. Jestli tenhle snímek má hledat a klást nám etické otázky, pak raději nechci slyšet odpovědi... Za zmínku rozhodně stojí herecké výkony, Karel Roden tu opět hraje jednu z hlavních rolí a jako již poněkolikáté, opět ruskojazyčného mafiána, a jde mu to o poznání lépe než třeba v 15 minutách. Paul Walker je strhující, role byla nejen fyzicky náročná, ale jeho postavu jsem mu bezvýhradně věřil. Zběsilý útěk je skutečně silný film, bere si to nejlepší ze současné mainstreamové kinematografie (a to dokonce i její klišé) a nebojí se to formálním experimentem přetransformovat v nějakou novou kvalitu, používá k tomu zvláštního druhu humoru (do scény popravy zakomponovaná aluze na globálně rozšířenou reklamu na kreditní karty) především vizuální prostředky. Jako dotvrzení kvalit doporučuji vytrvat do závěrečných titulků - jejich estetické ztvárnění je nevídané a utvrdilo mne v pocitu, že jsem viděl cosi neobvyklého... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Najprv si tento prekvapivý film odo mňa zaslúži ospravedlnenie zato, že som nad ním ohrňoval nos. Nedivte sa mi, lebo keď som videl na obale meno P.Walker, ktorého nemusím, prešla ma chuť. Ale tá sa vrátila neskôr, keď som dostal chuť na K.Rodena a CH.Palminteriho a čital pochvalné recenzie. Roden ako J.Wayne je fantastický a scéna s podivným milučkým párom je za posledné roky to najoriginálnejšie čo som videl. Velmi kvalitná scéna. Nehovoriac o tom, že je to miestami pekne drsný krvák. Mám rád takéto prekvapenia!Normálne za 4,ale na to ako ma to prekvapilo musím dať 5...90%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný thriller. Má výborný príbeh o gangsterovi, ktorý sa má zbaviť zbrane použitej na zabitie skorumpovaného policajta, ale schová ju len u seba doma, no keď ju nájde susedov syn a použije na svojho nevlastného otca, pričom aj s pištoľou ujde, gangster si uvedomí, že urobil najväčšiu chybu svojho života a chlapca s pišťoľou musí nájsť skôr, než polícia alebo jeho spoločníci. Spracovaný je vynikajúco, už na začiatku si stanoví rýchle tempo, ktoré si udrží až do konca, keďže dej je veľmi zaujímavý a nápaditý, s množstvom skvelých situácií a momentov, nechýba napätie a dej celý čas zásobuje mnoho chvíľkových, ale o to zaujímavejších vedľajších postáv. A navyše celý film pôsobí správne tvrdo a nekompromisne. Akčné scény tu sú len dve a sú aj celkom vydarené. Sú to prakticky len prestrelky, ale sú vizuálne nápadité, celkom originálne, krvavé a drsné. Ale aj tak na celom filme najviac zaujme skvelá časť s úchylným párom, ktorú by som teda v takomto filme vôbec nečakal. Herecké obsadenie je výborné, Paul Walker vo svojej najlepšej úlohe, perfektný Karel Roden so skvelo napísanou a aj zahranou postavou a plno výborných postáv. Réžia je vynikajúca a rovnako je na tom aj technická stránka. Tento typ filmov o rôznych gangsteroch so svojimi problémami moc nevyhľadávam, aj tie najslávnejšie mi väčšinou prídu len priemerné, ale tento sa skutočne vydaril, rozhodne je to špička svojej kategórie. Objektívna kvalita filmu- 85%, film sa páči mne na 78%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (20)

  • České herce zastupuje v první řadě Karel Roden - na DVD ho ale paradoxně předaboval jiný český herec. (Siriuss)
  • Lék, podle něhož najde Oleg (Cameron Bright) adresu bytu Deze a Adele, je Zovirax. Užívá se k léčbě oparů. (Othello)
  • Většina krvavých efektů byla dodělána digitálně. Jediná mechanická metoda (vybuchující pytlíky s umělou krví přidělané na těle) ve filmu byla použita v závěru na hokejovém hřišti. (Othello)

Související novinky

Stallone a kulka v hlavě?

Stallone a kulka v hlavě?

08.02.2011

Pravda, na té kombinaci není nic nového. Tentokrát by to ale bylo doslova – Sly totiž zvažuje účinkování v akčním thrilleru Headshot, který natočí tvůrce Zběsilého útěku Wayne Kramer podle scénáře… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama