Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 2
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 313)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na Baye patřičně rozmáchlé, ale vesměs již jen recykluje dříve předvedené. Dobré tempo a výborné herecké obsazení bohužel nedokáží plně zamaskovat nevyváženost děje, který má sice velmi zajímavých úvodních třicet minut, ale poté se zapomene na hru otázek a odpovědí a jede se již čistě jen na efekt. Nic proti tomu, ale tak nějak se vytratily i ony hrátky s alternativní budoucností, zbyla jen akce... a jak jsem podotkl výše, akce již mnohokrát viděná, takže proto "jenom" tři, i když jsem se vlastně po celou dobu nenudil... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $126miliónovTržby USA $35,818,913Tržby Celosvetovo $162,949,164║ Režisér Michael Bay je ako odchovanec gigantického producenta Jerryho Bruckheimera, doteraz živený len na letných blockbastrov a v tomto prípade to nie je ináč aj keď tento film je konečne už skôr zo strany Baya prezretejší a nie vyznievajúci fatálnymi hláškami alebo efektamy naprázdno do vzduchu. Od výbornej nadupanej akčnej Skaly(1996) natočil filmy ako Armageddon, Pearl Harbor - tie sa ako tak dali ale ozaj len čisto ako popcornovky ale po Bad Boys II to už bola rana pod pás, a v mojich očiach bol už len ako rutinér živiaci sa na trápnych filmoch. Až prišla veľká zmena a to odchod od Bruckheimera (Buena Vista) k Spielbergovi teda DreamWorks a spravil dobre aj keď sa film Ostrov nestal plnohodnotný letný hit , ja som to tiež riskol a zúčastnil sa na ňom v kine a spravil som "Tak dobre , ako sa len dá!" , prekvapenie nasledovalo až po viacerých vzhliadnutiach toto strhujúce filmové divadielko už z hlavy nikdy nedostanem, uchvátilo ma a to som ho po 1. pozretí hodnotil "len" na 80%! Ja tento film beriem ako geniálnu sci-fi s výborným príbehom doplneným kvalitnou režisérskou obratnosťou, Bay je jednoducho vizuálny talent , v porovnaní režisérskom ho môžem radiť len medzi takých blockbástrových titánov ako sú Cameron a Spielberg, aj keď toho ešte toľko nepreskákal ale verím že odteraz bude jeho kariéra len napredovať. _Obsadenie je famózne, na projekte sa zúčastnilo veľa zvučných mien ale hlavnými ťahúňmi sa stávajú Ewan McGregor a Scarlett Johansson - ladí im to, pekný párik, popri tom im výborne ako náprotivok sekunduje "charizmatický" Djimon Hounsou jeho pohľad je taký ukľudňujúci aj keď hrá záporáka, Sean Bean je tiež fajn aj keď mal už lepšie herecké výstupy, ďalej z tých známych a Bayovích obľúbených sa ti mihnú aj Steve Buscemi a Michael Clarke-Duncan. A na koniec nesmiem opomenúť meno skladateľa ako Steve Jablonsky ten stvoril k filmu nadpozemskú melódiu a hudbu, ktorá filmu dotvára iný rozmer a výborne dotvárajúcu pompéznosť zbesilých scén, hlavne v miestach keď dej popúšta na príbehovej uzde a nabehne do nervydrásajúcej akčnej jazdy, čo sa z našej strany sleduje bez dychu. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Když jsem si po druhých Mizerech myslel, že se Michael nadobro utopil ve svých akčně-vtipných manýrách, nemohl jsem být víc vedle. Orci s Kurtzmanem mu totiž napsali scénář přesně na míru a přestože se oproti Transformers jedná o nesmělé předkolo, stojí futuristická romantika za to. Ewan McGregor exceluje v roli, která ho konečně mohla profláknout do naprosté extratřídy (ale kvůli mnohokrát zmiňovaným propadákovým tržbám jsme se ani tentokrát nedočkali), zbytek herců sekunduje s odstupem, ale zdatně. Možná se mohlo trochu méně zdržovat před propálením pointy, ale akce ve druhé půli povznáší film úplně někam jinam. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Caspian Tredwell-Owen, Alex Kurtzman, Roberto Orci | Hudba: Steve Jablonsky | Produkcia: Michael Bay, Kenny Bates | Distribúcia: DreamWorks, Warner Bros. | Rozpočet: 126 miliónov $ | Tržby: 172,949,164 $ | Moja skazenosť americkými hi-end akčňákmi spôsobuje, že aj také sucharské, od-prvej-minúty-vieme-čo-stane-na-konci záležitosti ma vedia pobaviť, ako je Island. Svojou filtrovou farebnosťou ma dostal aj 60 seconds, akurát tam to malo naopak aj dušu... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

100% audiovizuální masakr (i kvuli nadherne Scarlett). Michael Bay se po divnem Pearl Harboru a jeste divnejsich Bad Boys zamyslel a konecne vymyslel vic nez film ala jeden velkej vybuch. Ne ze by v Ostrovu vybuchy nebyly, to by nebyl Míša, ale myslenka klonů a celkové zamysleni, kam az jsme schopni dojit, jen aby sme zili déle + Sean Bean s bozskym komplexem, je uzasne. Futuristicky New York se nadmiru povedl, stejne jako cela jedna dlouha akcni scena (ano, opravdu jen jedna). Mozna bych mohl vytknout divny konec, ale stejne je to prvotridini zabava. Doporucuji. lepsi 4* PS: a Jablonsky se prekonal, soundtrack opravdu nadhernej ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Tessa Dicková, bývalá manželka zosnulého spisovateľa Philipa K. Dicka obžalovala tvorcov filmu za údajné plagiátorstvo Dickových viacerých románov. (Greenpeacak)
  • Předtím, než Lincoln (Ewan McGregor) potká svého "sponzora" (Ewan McGregor), vidíme několik jeho fotografií. Jde o fotky Ewana McGregora z natáčení dokumentární minisérie Dlouhá cesta (od r. 2004). (don corleone)
  • Přestože Ewan McGregor (Lincoln Six Echo/Tom Lincoln) si ve filmu zahrál dvojroli, obě postavy jsou zcela odlišné. Lincoln Six Echo je šlechetný, milý, obětavý a jeho přízvuk je americkokanadský, zatímco Tom Lincoln je arogantní, sobecký a mluví skotským přízvukem, kterým herec mluví i v reálném životě. (Steewe)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama