Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

chim.chim 

všechny recenze uživatele

Proklínám svou slabost pro Jasona Dohringa, jinak bych totiž o tenhle 'skvost' pravděpodobně ani nezakopla. Po nějaké době jsem si na hloupoučkost táhnoucí story sice zvykla, ale až na pár světlých momentů jde o nadmíru nudnou sérii. Na druhou stranu mi ale americké high school seriály vždycky připadaly jako vtipné povyražení, takže o utrpení při sledování zase mluvit nemůžu... Děsně mě bavila ta typickost hlavní hrdinky, tzv. outsiderka, po které však každý skrytě touží, a ona, zosobněná cudnost, je za každých okolností frajersky 'nad věcí' a samozřejmě nikdy se nedopustí jediné chybičky - dokonalost k pohledání. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Milí páni režiséři, v dnešní době přesycené krimi seriály už není místo na další. Už nestačí jen postavit před kamerou nějakou pěknou herečku (a to Kristen Bell JE) a nechat ji ať chvilku pobíhá sem a tam a pak najednou vyřeší případ. Ne. Takhle se mi to nelíbí a na takové seriály se dívat nebudu. I kdyby camea dostávali lidi jako Xena, mlčenlivej Bob nebo Mahoney. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Perla medzi tínejdžerskými seriálmi. Kristen Bell sa pre túto postavu musela zrejme narodiť a svojimi inteligentnými voice-overmi dokáže potešiť srdce diváka, o zvyšných prednostiach nehovoriac. Dialógy plné sviežeho humoru sú v tomto seriáli na dennom poriadku, nezabúda sa ani na hlavnú dejovú líniu mierne okorenenú detektívnymi zápletkami a charizmatickými postavami . Páru Logan/Veronica naviac nejde nefandiť. Len ma mrzí ukončenie v čase, keď to začalo dostávať poriadne grády a pomerne otvorený záver. Škoda toho ale za všetko ostatné si si tvorca Rob Thomas zaslúži absolutórium. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Na komentář k Veronice Mars jsem čekal až skončí první série. Dlouho jsem zvažoval co sem napsat a tak vám povím tohle. Myslím si, že Veronica Mars si nehraje na nějaký převratný seriál. Snaží se zaujmout, snaží se o to, aby nad příběhem člověk přemýšlel a taky se pobavil. Veronica Mars je prostě jeden z mála kvalitně odvedených amerických seriálů, kterých je (no přiznejme si to), hrozně málo. Hlavní hrdinka je vybraná přímo geniálně. Režiséra musela osvítit nějaká múza, protože vybrat Kristen Bell, byla sázka na jistotu. Možná, že jsem změnil hodnocení kvůli tomu, že postava Veronicy je mímu srdci hodně blízká (né, nejsem ženská), řeší stejné problemy jako lidi v mém věku a dělá stejný píčoviny jako my. Těším se na druhou sérii, která mě snad-určitě nezklame. Btw kde jinde byste našli tolik hvězd než ve Veronice Mars. Kevin Smith a Steve Guttenberg jsou toho jásným důkazem. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Geniální detektivní seriál dokazující, že nálepka "pro náctileté" nemusí zákonitě rovnat se "stupidní". Kristen Bell je krásně roztomilá, ale hlavně inteligentní a ambiciózní mladá detektivka, žijící ve zkaženém nablýskaném Neptunu, jehož vykreslená prohnilost je prostě dokonalá a vám bude líto, že v něm strávíte jen pouhé tři imaginární roky... ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Pes Veronicy sa volá 'Backup' - 'Záloha' / 'Podpora'. (ČSFD)
  • Seiál Veronica Mars pomohl vzniknout seriálu Party Down (2009): tvůrce Party Down Rob Thomas je také tvůrcem Veronicy Mars, další tvůrci Party Down John Enbom a Dan Etheridge produkovali Veronicu Mars a poslední tvůrce Paul Rudd se objevil ve Veronice jako hostující herec. Herci, kteří se pravidelně obejvují v Party Down - Ken Marino a Ryan Hansen - hráli pravidelně i ve Veronice Mars a další pravidelní hereci z Party Jane Lynch a Adam Scott se objevili ve Veronice jako hostující herci. Hostující herci v Party Enrico Colantoni, Jason Dohring, Alona Tal, Ed Begley Jr., Daran Norris, Ryan Devlin a Kristen Bell zase pravidelně hráli ve Veronice. Další hostující herec v Party Joey Lauren Adams hostoval i ve Veronice. (HappySmile)
  • Stanice UPN, která seriál vysílala, se obávala, aby si zpočátku diváci nepletli postavy Teddyho Dunna (Duncan) a Jasona Dohringa (Logan), a tak vytvořili "barevný kód", kdy Duncan nosil oblečení modré barvy, zatímco Logan zase barvy zemité (odstíny zelené, hnědé atd.). Toto pravidlo se nakonec dodržovalo po celý seriál. (Tom Riddle)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama