Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

heyda 

všechny recenze uživatele

Frágiles je duchařský horor, který figuruje kvalitativně někde na pomezí 3 a 4 hvězdiček. První plovina filmu je docela nudná a ani scénář příliš nenadchne, ale od poloviny filmu se objeví pár solidních momentů a závěr je vynikající. Hororoví fanoušci ale můžou zajásat nad Balaguerem, který postupně vyrostl do předního hororového tvůrce, což tímhle dílem načal a sérií REC potvrdil na 100%. 65% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Protetický koslivec ve skříni zla aneb psychotická Ally s děsně vážnou tváří... Někdy je čisté zlo tak blízko, že se mu dobrovolně vydáváme napospas, tak, jako Frágiles minutu po minutě přebírá plnou kontrolu nad divákovo pozorností. Je nadevší pochybnost, že Jaume Balagueró rozumí strachu, protože se ho nebojí (spolu)prožít. Při vyprávění netlačí okatě na "pilu", dává si na čas a krmí lačného strávníka náznaky zaobalenými do zájmen jako NĚCO nebo ONA - a tahle hororová mluvnice děsí. Kameraman Xavi Giménez navíc mistrně zvládá užítí prostoru i světla, tma je dráždivě zelená, hustá a vazká jako pryskyřice. Roque Baños míchá hudebně tradiční (hororové) motivy se (zne)pokojivě intimním klavírem, charatery postav i herecké výkony jsou překvapivě přímé a sugestivní (hlavně u toho děvčátka v podání Yasmin Murphy) a k tomu všemu ještě ten (ne)skutečně napínavý závěr (!!!) Už dlouho jsem neprožil toliko bizardní těšení se na konfrontaci s tváří a podobou zla. Frágiles je nenápadný horor s nápadně strhující atmosférou. Ortopedická noční můra s prozaicky lidskou pointou. [final rate: 75%] ()

Reklama

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra starých budov, nemocnic, léčeben... bývá v hororech velmi fascinující, ale v tomto snímku to poněkud odflákli. Neděsilo to téměř vůbec, lekaček poskrovnu a pokud by některé dítě opravdu vidělo takovou obludu, která byla vidět ke konci, tak myslím, že by možná vyvádělo mnohem víc než předvádělo, byla totiž dosti odpudivá, pro dítě vyloženě noční můra, takže průměrných 51%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Neustálé střídání momentů, kdy se mistrovsky dařilo budovat atmosféru a vyvolávat nějaké ty zimomriavky s momentů, kdy mi bylo fyzicky zle z debilních dialogů, které neustále omílali to stejné a některých momentů(černochova smrt), které snad ani nemohly být myšleny vážně. Děti melou stále dokola něco o tom, že jim ubližuje "mechanická" paní, jenže dětem se nevěří. Takže se nechává bubáka dělat "bu bu bu" a novou sestřičku (samozřejmě s traumatem z minulosti) vyšetřovat. Nakonec všechny přesvědčí divná fotka uloupená v tajemném poschodí, kam se nechodí. Nejhrůzostrašnější na celém filmu byl herecké výkony. Nevím do jaké míry má smysl dětským hercům vytýkat neschopnost zahrát otevřenou zlomeninu, ale filmu to zkrátka dost brutálně ubližovalo. Druhou nejděsivější věcí byly pokusy o efekty. Když prostě nemám dostatečnou techniku na jejich realizaci, tak by bylo z mého pohledu lepší je realizovat v minimální míře nebo vůbec. Dost mě otravovala i hudba, jejíž tóny se rozeznívaly s takovou intenzitou, že kdyby divák zavřel oči, tak by měl pocit, že sleduje nějaký velkofilm. Hudba by měla být trošku úměrná obsahu. Lepší dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Did Simon come back? Balagueró umí strašit půvabným, (nad)přirozeným způsobem. Přestože opakovaně používá jedny a tytéž postupy a podobné motivy, dokáže to nenápadně a zároveň s takovou intenzitou, že pokaždé dosáhne svého a nikdy v divákovy nevzbudí dojem recyklace sebe samého. Nebýt toho zbytečného uříceného závěru a přehršelu cgi efektů, bez váháni bych šel s hodnocením výš. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama