Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Soudě podle ohlasů zde jsem asi jediný, komu se Rafťáci líbili více než Snowboarďáci, ale nemohu si pomoci. Je to sice stejně plytké a laciné, s prvoplánovým humorem a s logickými nesmysly, ale Rafťáci se mi zdají být natočeni svižněji a profesionálněji. A na rozdíl od Snowboarďáků jsem se místy i já bavil (Oldřich Navrátil...). Coby film v obecném srovnání silně podprůměrné, coby žánrová teenagerská komedie asi hodně slušné... (a výborná je hudební složka!) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je těžké pro rodiče pokusit se o ,,návrat ke kořenům“, když s sebou mají lepidla na průsery Mádla a Kotka, malého Honzíka (což je vyloženě dáreček), Bořka (kterého kurz přežití v divočině je samozničující), a to vše pod (bohužel kraťoučkým dohledem) ,,plavčíka“ Čtvrtníčka. Všude se pohybuje spousta ,,pouzder“, bohužel smůla se nemusí lepit pouze na ,,pinďoura“..... . Sem tam nějaký gag (vtipnej), ústřední dvojice, která je v pohodě a dokáže utáhnout film, svižná muzika a ženský (mladý). Třeba situaci ve sprše nebo se sekyrníkem jsem si užil. A Šteindler s Freimanovou si museli užít celý natáčení. Co víc bych od teenagerovské komedie mohl chtít? Možná jen toho bobra... ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Někomu se prostě „smůla lepí na pinďoura“. Nejsem cílová skupina, ale od komedie pro náctileté nečekám film s hlubokým poselstvím, takže jsem spokojená a líbilo se mi to víc než Snowborďáci. Navíc Veronika Freimanová a Milan Šteindler (3 * ) v rolích rodičů, kterým se do jejich rádoby intimní dovolené věčně pletou vlastní děti to je příjemná změna, vždyť většinou spíš dětem překáží na prázdninách rodiče. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že na rozdíl od filmu Panic je nanic se zde neobnažují pouze ženy starší šedesáti let, ale jinak toho není mnoho, co by stálo za pochvalu. Kotel s Pádlem hrají mizerně, výborně se tudíž doplňují, jdouc ruku v ruce s režií. Ta doplácí na svou snahu působit „übercool“ a vyvolává spíše lítost, než efekt spadlé tlamy. Lítost nad tím, kterak se chlapec z Čech chtěl vyrovnat svým americkým vzorům, leč nevyrovnal. Pravda, nedá se říct, že bych se nudil a cítil tak trapně jako u předcházejících Snowboarďáků, jednou jsem se dokonce i uchechtl, ale člověk by čekal výraznější posun kupředu. Navíc mě neskutečným způsobem iritovala, když pominu spoustu, spoustu jiných věcí, jakási zvrácená „filozofie“ Rafťáků i většiny ostatních teenagerských komedií: osoby starší třiceti let jsou zabedněná paka, která nic nechápou a zaslouží si být leda tak zesměšňováni + všechny dívky se chovají jako pitomé slepice a jako takové mohou „sloužit“ k jedinému účelu. Překvapuje, mě, že k druhému problému, typickému opravdu pro všechny dosavadní české teen komedie, se zatím hlasitěji nevyjádřily zdejší feministky. Asi to nepovažují za problém hodný komentáře, kdo by ostatně bral vážně názor prezentovaný zábavou natolik pokleslého charakteru. 40% Zajímavé komentáře: Brouk, castor, hudryhudry, MoiJe, Triple H ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle byla opravdu muka. Otevřel jsem si svůj oblíbený nápoj Sprite a zvědavě číhal, co to na nás ten Janák zase připravil. Musím se přiznat, že ač jsem nic neočekával, byl jsem dost zklamán. Nepsané pravidlo kinematografie zní, že pokračování – i když za to bychom Rafťáky považovat neměli - musí být ve všech ohledech monstróznější než původní film. Uznejte sami, že je to nesmysl, neboť každý spíše ocení když je všeho tak akorát. To si ovšem Janák neuvědomuje a silně přitvrzuje. Ke starým známým – i když novým – postavám připisuje legračního klučinu, jehož vzor byl nejspíše Dennis známý jako postrach ulice, ještě legračnější babičku, nešetří ani na laciných vtipech – i když podle reakcí okolí nejspíše fungují – a aby toho nebylo málo přidává dívky, což je největší klad tohoto celého filmu. Ani režisérské zlepšení není patrné, právě naopak. Janák si pohrává s různými efekty, které snímek ještě více narušují, neboť jsou použity v naprosto zbytečných chvílích. Musím se přiznat, že na rozdíl od některých zdejších uživatelů, jsem se pár vtípkům zasmál, i když to byly zrovna ty chvíle, kdy celý sál hrobově mlčel nebo konstatoval, jací jsou hlavní hrdinové blbci. No celkově vzato se jedná o další pokračování Kameňáku s novými postavami, které nekazí jen špatný scénář, ale také špatné herecké výkony, ubohý děj, nezajímavá režie, trapné vtípky a Dominik Hašek. 20% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Film navštívilo v kinech 694 595 diváků a vydělal 66 456 401 Kč. (Pumiiix)
  • Celé natáčení trvalo pouhých 40 dní. (Specs)
  • Režisér Karel Janák nebyl spokojený s produkcí svého debutu – Snowboarďáci (2004), a proto si jeho volné pokračování vyrobil ve vlastní režii se stejným štábem. Rovněž marketing byl masívnější, kromě soundtracku se do obchodů dostaly také výrobky s logem filmu. (imro)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama