Reklama

Reklama

V tom domě straší!

  • USA Monster House (více)
Trailer

Některé domy jsou strašidelné. V některých nejen straší, ale jsou také pořádně hladové. Jeden takový má přímo přes ulici chlapec Walter. Když se tam vydá pro míč, tak se majitel domu Nebbercracker rozčílí a pak se zhroutí, takže ho sanitka odveze do nemocnice a dům zůstane prázdný. To je jedinečná příležitost vydat se na průzkum. Je jim jasné, že to nebude legrace, když vidí, jak dům pohltí rockera Kostru. I je nakonec děsivý živý dům spolkne a Walter s Buřtem a Jenny se rozhodnou s ním bojovat. Počkají, až usne, a najdou tu nejen fotky sousedovy obří manželky Constance, o níž se povídá, že ji muž zabil a snědl, ale také sklep plný rozbitých hraček a kostru pohřbenou v betonu. Nedlouho poté se vrátí pan Nebbercracker a svěří se dětem se svým děsivým tajemstvím. Pak se rozhodne s jejich pomocí vyhodit dům do vzduchu. Ten se však nehodlá vzdát bez boje, a tak se v ulici brzy rozpoutá ta nejpodivnější bitva, jakou kdy svět zažil. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

castor 

všechny recenze uživatele

Už jenom kouzelná blonďatá holčička bez několika předních zubů, pelášící si to nesměle na tříkolce ulicí, posetou barevným podzimním listím, dává naději, že počin z producentské dílny pánů Spielberg-Zemeckis bude stát za to.. Výsledek je ale přinejmenším rozpačitý!! Tři dětičky (kupodivu podobné triu z Harryho Pottera – bystrý kluk, nemotora, studentka s vyznamenáním) se rozhodnou zjistit, jak je to se záhadným domem, který po „úmrtí“ svého (vpravdě) úžasně podivínského majitele tak trochu papá lidi a zvířata!! Trojrozměrná digitalizace je věru povedená, originální znění (Maggie Gyllenhall, Steve Buscemi, Jason Lee ad.) znamenité, ale film působí rozpolceně, každá polovina je jako od jiného autora – osobně mi (i když je méně nápaditější) kupodivu lépe sedla první polovina. Nezávadná, krátká (i když mohla být ještě kratší) jednohubka s trochou toho Halloweenu!! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Víte co je na tomhle filmu absolutně nejlepší? Ty nové digitální triky, které jste mohli vidět zatím jen v Polárním expresu. Není divu, že mimika a pohyby animovaných postav jsou tak skutečné a fascinující, když je hrají skuteční herci. Jinak celkově takový pěkně vymyšlený příběh. Film se sice do dějin ničím převratným nezapíše, ale musím uznat, že na animák měl místama docela 'vychytané' dialogy. Ale zase na druhou stranu, když film produkuje Steven Spielberg a Robert Zemeckis, už dopředu musíme očekávat něco na úrovni. - "My dad is at the pharmacy and my mom is at the movies with her personal trainer." ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Celým filmem se táhne přesně ten Zemeckisovský rozpor, který mu někteří vyčítali u Beowulfa. Na jednu stranu je tu mistrovská mrazivá atmosféra (včetně "ruční" kamery) a geniální pointa, na druhou se ale film tváří jako dětský, na to je ale zase místy příliš nekorektní, až hnusný (možná sem jen citlivka)... Stylizace postav a podivná animace ale rozhodně neladí s cílovým zaměřením snímku. K tomu rozplilé a nudné finále... Ve výsledku ani ryba, ani rak, Na poli 3D snímků najdete mnoho lepších záležitostí.. Vlastně prakticky cokoliv... ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

"Hmmm...ďaľší animák." Povedal som si a vrhol som sa v ústrety tomuto príjemnému prekvapeniu u USA. Trochu trvá kým si človek zvykne na neobvyklú animáciu, hlavne čo sa týka postáv. Nedostáva sa im toľko výrazu a aj pohybu nevyzerajú nejako prirodzene. Nakoniec podobne ako v Karcoolke to ale tvorí podstatnú časť schopnosti filmu odlíšiť sa od závalu podobných animákov. Začíname síce klasicky, no vnesenie meirnych hororových prvkov urobilo najmä prvú polovicu pozerateľnou. Akonáhle na scénu nastupuje samotný Monster house v plnej kráse je to rýchla a veľmi zábavná cesta, ktorá nám vydláždi cestu k tuctovému ukončeniu, ale nad tím sa už nehodno ani zamýšľať, to je povinná výbava drvivej väčšiny animákov z tejto krajiny. 3,5* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec si nedokážu vybavit, kdy jsem naposledy viděl nějaký animák. Už to bude pěkných pár let. Na tenhle jsem se vlastně ani nechtěl dívat, ale pak jsem vydržel až do úplného konce. Pro mě osobně moc příjemný překvápko, který pobaví, potěší a moc dobře se na něj kouká. Až budu mít vnoučátka, tohle bude jeden z prvních filmů, co jim pustím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (12)

  • Po Polárním Expresu (r. Robert Zemeckis, 2004) je V tom domě straší jen druhým snímkem natočeným se živými herci, jejichž projev byl v počítačích převeden do digitální podoby. Zemeckis produkoval oba filmy. (imro)
  • Zároveň s filmem se do amerických kin dostal další snímek s Jasonem Lee. V Clerks 2 (r. Kevin Smith) už herce bylo na plátně vidět. (imro)
  • Autor hudby Douglas Pipes byl nominovaný na Objev roku na World Soundtrack Awards. (imro)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama