Reklama

Reklama

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

  • Česko Mrtvá nevěsta (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě. Přestože se život v Zemi mrtvých ukáže být mnohem barvitější, než jeho striktní viktoriánská výchova, dospěje Viktor k závěru, že v tomto ani v dalších světech neexistuje nic, co by ho udrželo odloučeného od jeho skutečné lásky... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 032)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $53,359,111Tržby Celosvetovo $117,195,061║ Správne Burtonovsky uletené a tak to mám moc rád. Po rovnako dobrej Predvianočnej nočnej more, opäť skvelý kúsok! Je vidieť že tvorcovia si dali moc záležať na prevedení tohto filmu, v prvom rade boli bábkové postavičky krásne prepracované, vizáž filmu správne ponurá, však ako býva zvykom u Burtona, príbeh možno jednoduchý ale za to všetko ostatné čo sa tam okolo neho udeje to vynahradí, hlavne tá nenahraditeľná ponurá atmosféra spraví svoje čaro... /95%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Viktoriánský loutkový duchařský příběh vytváří dostatečný prostor milovanému excentrikovi Timu Burtonovi, který opět využil SPOLEHLIVÝCH služeb Johnnyho Deppa a svěřil mu ústřední (hlasový) part nesmělého Victora v love story pro celou rodinu. Láska na první pohled se totiž projeví již u prvního setkání u klavíru a mladý (snoubenecký) pár tak již nemusí litovat toho, že jde o smluvený sňatek jejich bez výjimky hamižných rodičů. Nešikovný (a typicky burtonovský) Viktor ovšem shodou „nešťastných“ náhod navléká svatební prsten jiné nevěstě a ocitá se v Zemi mrtvých. Což je zejména pro diváka obohacujícím prvkem, jelikož zachmuřený reálný svět plný šedi (pro Burtona typicky satirický) střídá podivně veselý svět kostlivců a temperamentních slečen. Výtvarné pojetí je naprosto dokonalé, hudební ladění taktéž, i když oproti nepříliš chytlavým muzikálovým výstupům mě více zaujaly ty klavírní, při čemž u prvního se Victor zamiluje do své doposud neviděné snoubenky a u toho druhého mu podlehne zklamaná Mrtvá nevěsta. Propůjčené hlasy jsou do jednoho bezchybné, přesto musím smeknout před Johnny Deppem, který se rád transformuje do bizardních postav a jeho/Victorův hlas je skvostný!! ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Oslnivý design postav a jejich charakterová stylizace ( mé sympatie si získal především otec Viktorie, zavalitý cynický lord ), písně po hudební i textové stránce dobře zvládnuté, ale především ultračerný morbidní humor, některé perly mě dostávaly do kolen. Ale co je to platné, když emocionálně už to není tak silné jako dřív ( teď mám na mysli především Střihorukého Edwarda ). I když někde uvnitř mám pocit, že na druhé skouknutí by to mohlo být lepší. No, uvidíme... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dobrá myšlenka a jistě i skvělé zpracování, ale přesto mě to nedokázalo dostatečně zaujmout a vtáhnout do děje. Je mi to docela líto, protože animáky pro mě většinou představují skvělou zábavu a odreagování, což se u tohoto zvláštně pojatého díla nějak nepovedlo a i když snímek plyne poměrně rychle a najde se v něm pár opravdu skvělých nápadů a hlášek, nemohu jinak než za 3. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pěkná ošklivost nás provází v každém filmu od Tima Burtona..tady je ale asi ze všeho nejpěknější. Postavené na kvalitním scénáři, překrásné animaci a hlavně na mimořádné atmosféře. Navíc film doprovází mistrovská hudba a hra na klavír. Příjemné v originálním znění i s českým dabingem. Krásná temná pohádka plná citu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (37)

  • Na to, aby nevěsta mrkla, museli animátoři nasnímat 28 záběrů. Během celého 55týdenního natáčení vzniklo celkem 109 440 záběrů. (imro)
  • Když Victor nevědomky navléká prsten, je vidět, že ho navléká na ukazováček. Pak se ruka zatáhne do země. Když se zase vytáhne, prsten už je na prsteníčku. (Mr.Hudson)
  • U klavírní čtyřručky mrtvé nevěsty s Victorem hraje nevěsta v sólové části jen jednou rukou. Ve skladbě jsou však slyšet dvojhmaty, které vůbec nehraje. (Snilek1379)

Související novinky

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

Del Toro natočí vysněného Pinocchia

22.10.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) si zdá se konečně splní svůj dlouholetý sen a natočí stop-motion animovanou verzi Pinocchia. Domov mu přitom neposkytne nikdo jiný než… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama