Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými! (Tony.cs)

(více)

Recenze (89)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WHAT'S YOUR NEW GIRLFIEND'S NAME? I'M GOING TO NAME THIS CAR AFTER HER BECAUSE SHE IS A WRECK TOO." ------------ Takmer 40 minútová naháňačka je už filmovou legendou, rovnako ako aj žltý Mach 1 a meno Eleanor. Halicki si splnil sen a nepotreboval na to ani Shelby GT500. Oba filmy verne zachytávajú svoju príslušnú atmosféru. Tu sú to 70. roky a v Senovom počine prístavné LA na začiatku nového milénia. Druhý film dominuje v dialógoch a príbehu, viac menej sa aj snaží vykresliť postavy, tu sa nič z toho nedeje. Nechcem tvrdiť, že o nič iné, ako tú opojnú naháňačku nejde, no nič viac v tom nevidím. A vôbec mi to nevadí. ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je trochu nuda. Jakmile se začnou krást auta, je o podívanou postaráno. Nikdo třeba nezmiňuje honičku s autojeřábem - nádhera a nepamatuji, že bych něco takového viděl jinde. Závěrečná 40 minutová honička na Mustanga, to jsou automobilové orgie. Podle mě je to vedle GRAND PRIX a LE MANS nejlepší film o autech. Smekám. Zlatá 70. léta. ()

Reklama

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost, která se velmi nesnadno hodnotí,neboť po příběhové stránce bych tomu dal tak dvě hvězdy, a rovněž je tu plno momentů, za které by se styděl kdejaký béčkový film - ovšem to, co z tohoto snímku dělá lahůdku pro všechny, kterým není vůně benzinu cizí, a kteří milují auta a jejich atmosféru v amerických 70. letech, je ultra dlouhá honička, která by stačila na samostatný film. Ale víc v tom snímku nehledejte - budete totiž jinak zklamáni a v horším případě před avizovanou honičkou usnete. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Asi jsem do filmu vsadil víc úspor, než je zdrávo. Víte, vždycky když vsadíte vysokou částku např. do loterie, či na dostihy, nevyhrajete nic. Bůh, nebo spíše život vám to nedopřeje a přesně tohle je můj případ, akorát, že v jiném slova smyslu. // Na tu dobu však chci pochválit tu "nekonečnou" honičku, Mustang byl k sežrání, kamera je úplně v pohodě, všecko stabilní a to je jenom dobře a hlášky jsou taky super, dokonce postavy se chovají opravdově a realisticky, jak poldové, tak zbytek. // Zbytek jsem ignoroval. A co zbytek, vlastně aj celou honičku. Navíc, ta první polovina je otřesná, má to úplně odfláknutý děj a herecké obsazení prostě nemá charizma a je nesympatické, navíc tady není žádná atmosféra a honička na mně působila naprosto obyčejně a byla až moc zdlouhavá, jako tenhle film a tolik zbytečných scén, co tu bylo. Např. sleduji honičku a asi 500x mi do toho naskočí nějaká buchta z novin, chudé dialogy mezi civilisty, achjo a do toho úplný zmatek v postavách. // Bohužel, zklamání na celé čáře. Obdivuji hlavního hrdinu, nemá sice charizma, ale nenechal se zaskakovat kaskadérem a to je co říct, ale co z toho když film je natahován, jako nit?! Nebavilo mně to, škoda, dvojku asi vynechám. 2/10 ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku na rozpacích...na film jsem se těšil, ale následně jsem trošku musel své nadšení utlumit. První část byla nic moc...moc jmen a chaos, kdy nebylo jasné o čem se pořádně mluví. Druhá půlka již byla lepší i když...koukat cca půl hodiny na to, jak jedno auto donekonečna ujíždí policistům mne po čase začalo nudit. Takže největší pozitivum vidím v té hromadě nádherných aut, které se ve filmu objeví... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • „Eleanor“ je krycí kód pro jedno z aut na seznamu. V tomto snímku je „Eleanor“ Mustang Mach 1, v pozdějším remaku z roku 2000 je „Eleanor“ upravený Mustang Shelby GT 500. (Tony.cs)
  • V roku 1989 chcel pôvodný režisér H. B. Halicki natočiť aj pokračovanie s názvom "Gone In 60 Seconds 2". Film dostal megalomanský rozpočet a automobilové búračky mali byť ešte veľkolepejšie a film sa dokonca aj začal nakrúcať, dokončiť sa ho nepodarilo. Počas príprav jednej z najnáročnejších scén filmu totiž na pľaci došlo k tragédii. V spomínanej scéne sa mala dramaticky zrútiť vodárenská veža. Avšak lano, ktoré vežu držalo, sa náhle pretrhlo, veža narazila do telefónneho stĺpu, ktorý padol na režiséra a zabil ho. Produkcia filmu bola po tejto nešťastnej udalosti stopnutá a zrušená. Niektoré zo scén ale boli neskôr zostrihané do krátkeho filmu a vydané na DVD. (Raccoon.city)
  • Za 97 minút filmu sa zničilo 93 áut. (fishki)

Reklama

Reklama