Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Lima 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl série. Bohužel přepálená stěžejní akční scéna v závěru, se zdemolovanou půlkou Ria a přikurtovaným trezorem za dvěma bouráky, byla na můj vkus až příliš za hranou akceptovatelnosti. A když se v neakčních pasážích otevře huba a postavy ze sebe trousí životní pravdy a moudra, tak i paní Klišé a Hloupost se běží s hrůzou schovat za kameru, fakt se to nedalo poslouchat :o) Díky aspoň za Dwayneho postavu agenta Hobbse, protože The Rocka není nikdy dost a jeho pěstní souboj s Dieselem, kdy se okolní zdi bortily jako polystyrenové kulisy, mě slušně probral z letargie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti chlapi jsou jména na seznamu. Objeví se a dostaneme je. Otázka ani kulka nazbyt." Nástup strohýho agenta Hobbse mě nadchnul a se zbytkem jsem taky spokojen. Chcete-li totiž zbourat Rio de Janeiro rychle a draze, tak si přivolejte Torettovy parťáky a máte po starostech. Já jsem tedy zastáncem spíše duchovních hodnot, takže rychlý fáro, ke všemu ochotný číčy ani tuny peněz k životu nepotřebuju, ale pokud se přede mě postaví kravina, ve který se závodí s trezory, otisky prstů se hravě snímají z mokrých plavek a ukradená policejní auta nikdo nehledá, tak já jí budu hrdinně čelit. Zkrátka jsem se nasmál, oko si užilo spoře oděnejch ženskejch těl a smrad benzínu jsem ještě týden větral z obýváku. Tomu já prostě neumím odolat. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Lin se po předchozích dvou dílech zvetil a pětkou se série konečně láme do něčeho pro mě zajímavého. Už čtyřka brutálně přifoukla rozpočet z 36 mega trojky na 85 mega a byla u ní vidět snaha sérii nakopnout návratem původních postav/herců. U pětky se šlo na 125 a ty prachy tu jsou vidět. Přesun do Brazílie, zlanaření Rocka a parádní akční scény završené absurdní honičkou s trezorem, za to vše palec nahoru. Ale auty a kecy o rodině posedlé duo Diesel a Walker mě i nadále hrubě nesedí. A záporáka si už ani nevybavím. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Justin Lin chytá řemeslo do svých rukou. Po tragické trojce a jen trochu lepší čtyřce (především díky obsazení) tu máme slušný pátý díl, který funguje docela dobře i sám o sobě. Nechybí díky bohu hutná porce akce, která v předešlých dílech víceménně absentovala a místo samopalů a brokovnic jsme sledovali rádoby vytuněné bouráky a vrtící se pozadí. Zde jsou hodnoty převrácené a Linovi konečně došlo že doba se mění a diváci mají jiné požadavky. Prostředí Ria je velice atraktivní, režisér si pohrál s filtry a hudbou a udělal z průměrného projektu nadupaný akčňák, který je dějově sice velmi jednoduchý, ale příjemně odsýpá a díky stabilnímu obsazení a mistrovskému tahu v podobě The Rocka se na snímek dá velmi dobře koukat. Závěrečná "over the top" akční scéna mne zase tak neuchvátila, zatímco nasraný fight mezi Dieselem a Johnsonem byl kulervoucí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Justin Lin roste v akční jistotu, které bych s chutí svěřil i nějakou jinou sérii. Rychlá a zběsilá pětka nabízí nonstop jízdu, která je (díky bohu) jen čas od času pročísnuta nějakou konverzační (a zpravidla těžce nefunkční) scénou. Postavy naštěstí hláškují jako o život (občas podobně uvolněně jako postavy v RED!), tempo se drží na vysokých obrátkách a i ty rozpačitější momenty se záhy z hlavy vypaří, protože následuje nějaká nabušená scéna. Fight mezi Rockem a Dieselem (včetně celkového jiskření) - jak by řekl Barney - LEGENDÁRNÍ. Adrenalinová pecka první poloviny roku. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Natáčení scény, v níž nákladní automobil naráží do vlaku, se téměř obešlo bez použití miniatur a triků. Došlo tedy k velmi silné srážce, při které vlak málem vykolejil. (Gerret)
  • Během závěrečných titulků máme možnost připomenout si hlavní postavy v sestřihu scén z předchozích dílů filmové série. (pajik)
  • Dwayne Johnson (Hobbs) před natáčením přibral 15 kg svalové hmoty, aby byl v roli agenta Hobbse maximálně přesvědčivý. Rvačka Doma (Vin Diesel) a Hobbse patřila mezi nejnáročnější scény filmu. Za účasti trikových koordinátorů a dublérů se natáčela více než týden. (MikaelSVK)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama