Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na konci světa

  • USA Pirates of the Caribbean: At World's End (více)
Trailer 2

Nejmocnější vládci pirátů uvěznili bohyni Kalypsó, aby jim nemohla škodit, a rozdělili si vládu nad Sedmi moři. Nyní se zdá, že jim nastaly zlé časy. Will Turner a Elizabeth Swannová se přidávají k oživenému kapitánu Barbossovi, aby zabránili nejhoršímu. Obávaná loď Bludný Holanďan a Dave Jones jsou totiž pod kontrolou Východoindické společnosti, a tak pomalu, ale jistě likvidují všechny piráty všech moří. Je na čase svolat pirátské vůdce, aby se proti silnému nepříteli spojili. To ale bez Jacka není možné, a tak se skupinka pirátů plaví až na daleký východ, aby získala magické mapy, s jejichž pomocí je možné Jacka z říše Davyho Jonese vysvobodit. Bohužel netuší, že proti nim nestojí jen lord Cutler Beckett, ale i zuřivý asijský pirát Sao Feng. Krom toho chce William zachránit svého otce ze spárů Bludného Holanďana, což se zdá jako nemožný úkol. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 161)

genetique 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že pirátske nápady boli zrelé na odpočinok už po druhom diely, posledný diel trilógie tento fakt vyvracia. Kapitánu Jack Sparrow natiahol svoju dobrodružnú, bláznivo akčnú výpravu na takmer tri hodiny, pridal na komplikovanosti deja a ja som myslel, že tak so svojou Čiernou Perlou rýchlo klesne ku dnu. Na moje prekvapenie a dobrý pocit sa tak nestalo. Pribudlo postáv, dej je trošku zváštne zmixovaný, no nie až tak neprehľadný akoby sa na prvý pohľad zdalo. Čo ma však trošku vytáčalo, bola zvýšená pozornosť na Elizabeth Swann (Keira Knightley). V predchádzajúcich dieloch inteligentne a vkusne dopĺňala chlapské zloženie, no jej hrdinské črty v tretej časti mi liezli krkom. A pri predvojnovom príhovore posádke (v porovnaní s povzbudzovaním Mela Gibsona v 'Braveheart', v ktorom mi po chrbte behal mráz) som sa cítil až trapne. Ale to je asi tak všetko, efekty bravissimo a Verbinskemu môžem vďačiť za ďalšiu vydarenú (fantasy) trilógiu. 85%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce trošičku rozptýlila mé obavy, že to bude hrůza. Ta přišla hned v zápětí, když se asi tak hodinu a půl nic nedělo. Pak nastoupil Richards a jeho geniální cameo, pak se chvíli zas nic moc nedělo a potom přišlo nehorázný akční inferno, postrádající špetku rozumu, kde všichni pořád skákali z lodi na loď, vzduchem létali opice, lidé se líbali v bayovských obletech a všechno se zvrhlo tak, že jsem měl chuť uškrtit scenáristy. Koukalo se na to skvěle to uznávám, ale hlavní zásluhu bych přičetl trikům a hudbě. Jinak kde nic tu nic, dvojka je proti tomu skvěle vyvážená a rozumně ukočírovaná. Navíc Verbinsky cituje nespočet momentů z jedničky (dokonce ukradl jeden záběr z dvojky, nezbeda) a nebojí se brát ani jinde... pocit deja vu jsem měl několikrát (Leone scene sucks). Sečteno a podtrženo, je to velké, vypadá to draze, má to víc konců než Návrat krále a Keira JE sexy ;) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Stejně jako druhej díl, tak i třetí byl pro mě nejočekávanější film roku, byl sem na něj fakt natěšenej. A musim říct, že mě verbinski opět nezklamal, sice opět jako ve druhým dílu má hodně, ale opravdu hodně pomalej rozjezd a za míň rozhovorů a daleko víc akce, bych se taky určitě nezlobil, ale tim finále mě prostě Verbinski rozsekal, co na tom, že předtim je děj takovej nemastnej neslanej a že je tam pár takovejch dost přehnanejch scén, když nám Verbinski naloží takovou pulhodinovou megacyberjízdu s úžasnou hudbou, ta ostatně provází celým filmem, i když bych jí uvítal ještě víc a myslim si, že ve dvojce byl ještě lepší a hlavne několika fakt geniálně natočenejma soubojema. Po tomhle má člověk na ten film hned jinej náhled a všechny pocity se hned obrátí o 180 stupňů. Nicméně stejně nelze nevidět, že to svý mouchy má, ale nic strašnýho, jediný co mě tak trošku zklamalo byl "konec světa" Davyho Jonese, to bylo fakt slušně chabý a blbej nápad a taky se mi moc nelíbilo rychlý vyřešení vztahu mezi trojicí Elizabeth, Turner a Sparrow, takový trošku o ničem, děsně uspěchaný a ty náznaky z dvojky jsou fak jen lehce podporovaný, což je fakt velká škoda, protože mezi Deppem a Keirou to minule slušně jiskřilo, ostatně Depp je tady zase výbornej, ale zamrzí, že je fakt málo využívanej oproti předchozím dílům, což se ale nedá říct o Keiře Knightley, čim novější díl, tim má víc prostoru, bohužel tady mi moc nesedla, lépe řečeno to co hrála, než jak hrála a je přespříliš akční, druhej díl byl z její strany daleko lepší, no ale na ní se prostě zlobit nedá.... A Chow Yun-Fat? No na to jak vykřikoval, jakej je borec a že je tam fakt hvězda, tak mi přišlo, že je tam spíš navíc a moc se nedivim, že se ho radši urychleně zbavili. Celkově to je určitě o něco slabší než dvojka a to hlavně kvůli tomu, že to je trošku míň vyvážený a přišlo mi, že se Verbinski snaží nacpat do každý scény co nejvíc vtipů, sice se mu to celkem daří, ale co je moc to je moc a neni to vždycky úplně vhodný a hlavně když to nebylo proložený nějakou tou akční scénou, tak to po nějaký době trochu omrzí. Ale co, bavil sem se skvěle a to že to neni úplně tak vybroušený jako dvojka neni zas tak hrozný vysvědčení, teda aspoň pro mě ne ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude nic moc, ale výsledek byl ještě horší. Ve filmu není NIC vtipné, a přece od toho tu piráti byli - aby pobavili. Kdo chtěl rádoby složitý a promyšlený scénář? Pokusy o funkční mytologii a složitou změť motivací zoufale nevychází, navíc zazdívají i to, v čem Piráti mohli uspět. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tretí diel je dejovo slabší, ale zato bezpochyby najakčnejší, omnoho viac audio-vizuálne efektývnejší ako predchádzajúce časti...............Soundtrack Hans Zimmer: 1. Hoist the Colours [1:31] ,2. Singapore [3:40] ,3. At Wit's End [8:05] ,4. Multiple Jack [3:51] ,5. Up Is Down [2:42] ,6. I See Dead People in Boats [7:09] ,7. The Brethren Court [2:21] ,8. Parlay [2:10] ,9. Calypso [3:02] ,10. What Shall We Die For [2:02] ,11. I Don't Think Now Is the Best Time [10:45] ,12. One Day [4:01] ,13. Drink Up Me Hearties [4:31], ()

Galerie (162)

Zajímavosti (59)

  • Poprvé v této filmové sérii můžeme vidět obličej Davyho Jonese (Bill Nighy). (griph)
  • Ve scéně, kdy je rozstřílena loď pod vedením lorda Becketta (Tom Hollander), se trosky od lorda odrážejí jako pingpongové míčky, což je nesmysl, jelikož v reálu by úlomky dřeva měly přinejmenším roztrhat jeho oblečení a také ho poranit. (dom156)
  • Spoločnosti Industrial Light and Magic a Digital Domain vytvorili spolu 1050 vizuálnych efektov pre film, ktoré vytvárali 5 mesiacov. (Greenpeacak)

Související novinky

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

Luxusní protivník pro Jacka Sparrowa

24.02.2010

Upřímně, po scénáristickém guláši v dvojce a trojce Pirátů z Karibiku budili Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides spíše obavy. Tím spíš, že i čtyřku napsali staří pachatelé Terry Rossio a Ted… (více)

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

Čtvrtí Piráti plují na vlnách podivna

14.09.2009

Studio Walt Disney Pictures koncem minulého týdne oficiálně oznámilo, že čtvrté pokračování veleúspěšné pirátské fantasy dorazí do kin v létě 2011 pod názvem Pirates of the Caribbean: On Stranger… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Reklama

Reklama