Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krásná mladá malířka Candy (ABBIE CORNISH) prožívá své první vášnivé vzplanutí s příležitostným básníkem Danem (HEATH LEDGER). Jejich láska je opojná a oba se snaží jen o to, aby byly společné zážitky stále intenzivnější a oni se mohli plně oddat rozkoši. Nespoutanost, po níž touží, nakonec najdou v heroinu. Spolu budou neporazitelní. Zanedlouho se však ocitnou v situaci, kdy už nemají co dát do zastavárny, proto začne Candy vydělávat peníze prostitucí. Dan jí v tom nijak nebrání a ráj, ve kterém se na chvíli ocitli, se opět stává pouhým snem. Zatímco se jejich drogová závislost prohlubuje, rozhodnou se posílit svůj vztah manželským slibem. Velký den nakonec prožijí v drogovém oparu. Rodiče Candy (TONY MARTIN a NONI HAZLEHURST) jsou zmateni - s mučivými pocity sledují, jak se jejich dcera noří stále hlouběji do něčeho, co nedokáží pojmenovat. Pro Candy a Dana se závislost postupně stává neoddělitelnou součástí jejich vztahu. Manželství se řítí do záhuby stejně jako duševní stav Candy, která si uvědomuje, jak tragicky jejich sen skončil. Nakonec boj s chaosem vzdá a odejde na léčení. Přestože se Dan cítí ponížen, najde díky odloučení od všeho, co miloval, nový smysl života a uvědomí si, že si Candy vybrala cestu, která oběma z nich přinesla úlevu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

F.man 

všechny recenze uživatele

Candy se vážně snaží být tím "cool" drogovým a revolučním filmem, ale právě na to nejvíce dojíždí. Vážně škoda, že se režisér nevěnoval radši talentu Ledgera a příjemné Abbie Cornish, mohlo z toho být malé velké romantické drama. Takhle to však skončilo jen na půl cesty u obyčelných 108 průměrných minut. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavá balada, která ukazuje, kam až může zavést láska a vzdor ve spojení s heroinem mladou dívku. Candy (Abbie Cornish) se z lásky k Danovi (Hearh Ledger), vzdoru k matce (Noni Hazlehurst) a mladické nerozvážnosti a touze po poznání vrhá do víru opojného oparu, který je tak jednoduchým útěkem před tím, před čím chceme utéci. Jak podotknul zajímavá postava Casper (Geoffrey Rush): když můžeme přestat, nechceme, a když chceme přestat, nemůžeme. A tak už hned ze začátku, i když se to možná nezdá, nastává pád a rozpad všeho, v co oba mladí lidé věřili, neboť jedinou vírou se jim stal heroin. A tak se s Candy stává prostitutka, předčasně potratí a veškeré společné pokusy o vymanění se ze spárů drogy ztroskotávají. Až k úplnému rozpadu vztahu, kde hlavním a jediným motorem bylo sehnat další dávku. Jedině Casper se zdál, že dokáže svoji vášeň ukočírovat, ale nakonec končí stejně smutně, jako všichni ostatní. Ale nabízí společnost jinou alternativu a ochotu pracovat s mládeží, nebo jenom lacině odsuzuje všechny, kteří tak snadno podlehnou snadnému úniku? A tak nastává konec možná ještě dříve než k němu skutečně dojde, neboť se překračuje velmi nebezpečná hranice. ()

Reklama

aluna 

všechny recenze uživatele

Není to příběh prvotně o drogách, je to lovestory a heroin je jen problém, co je potkal. Nijak originální to není, ale mně se Candy líbila hned z několika důvodů - tím, že se nepřetržitě a jen točí kolem mileneckýho vztahu, je vlastně trochu jiná. Taky se moc nedočkáme znechucujících a šokujících záběrů, takže si dost musíme domýšlet a zkusit se do nich trochu vcítit, což se mi, díky hercům (Ledger, Cornish), kterým člověk jejich totálně barevný postavy naprosto věřil, asi povedlo. Ani neuvidíme rozjíždějící se panenky a různý fajnšmekařiny při aplikaci (pro mě jedině plus). Taky díky několika vtipným, drsným i odzbrojujícím scénám, díky soundtracku a díky Rushovi a jeho Yellow Jesus. BACHA SPOILER! Ti dva sice pořád vypadali pěkně a minimálně na ty vpichy se zapomenout nemuselo, ale není pravda, že úplně každej feťák má shnilou ruku, žije ve sračkách, vypadá jak vágus a nakonec mu ufiknou pařát, chytne H.I.V./C, či popřípadě rovnou umře. TOHLE byla realita víc, než díla, co se za ní vydávaj...bez nátlaku a "krvavýho" nevyhnutelna. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

'' When you can stop, you don't want to. When you want to stop, you can't. '' Mám ráda filmy o drogách, ale Candy mi ze všech filmů co jsem na toto téma viděla, připadal nejslabší. Je to sice smutný a tragický příběh, ale po zhlédnutí ve mně nezanechal žádné silné pocity a nepřesvědčil mě, i přes vynikající výkon Ledgera a Cornish. Jedinou výjimkou je scéna s dítětem, která je opravdu silná, ale z jedné silné scény se dobrý film neudělá, bohužel.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Láska ve třech – Candy, Dan a heroin!! Drsná (a nutno podotknout nevyvážená) romance od protinožců o destruktivním vztahu dvou mladých, rozhodně nadějných duší. Básník a malířka tak musí chtě nechtě projít typickými atributy jako jsou krádeže nebo podvody, detox nebo ponižující prostituce. Právě pokusy o abstinenci, snahu o normální život nebo kterákoliv hádka s hrdinčinými rodiči nebo mezi sebou jsou díky ústřední dvojici neuvěřitelně důvěryhodné, bez brilantních Heathe Ledgera a Abbie Cornish by tohle zřejmě autobiografické povídání skončilo někde v koutě bez povšimnutí. K tomu noblesní homosexuál Geoffrey Rush, úsporné zachycení (režisér je divadelník) všedních starostí beznadějných feťáků a skvěle padnoucí hudba – to jsou další plusové body poctivě a upřímně natočeného debutu. Škoda jen, že emocionálně působí trochu zmateně a cestu k divákovi si musí prosekávat zbytečně obtížněji než by se na první pohled mohlo zdát!! Za ústřední duo přesto ****. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Muž, ktorý venuje vo filme hereckému duu krabičky s mliekom, je autor románu "Candy". Jeho meno je Luke Davies. (MikaelSVK)
  • Film Candy sa natáčal na viacerých miestach po celej Austrálii, napr. aj v najväčších mestách Sydney či Melbourne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama