Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o Anně a Marii Boleynových, které bojují o přízeň krále Jindřicha VIII. Dívky jsou svým ambiciózním otcem a intrikánským strýcem zapleteny do vysoké hry o moc. Pokud se stane jedna z nich královou milenkou, dostane se rodina Boleynových do přízně samotného krále. Pomocí intrik vmanipulují mladičkou Marii do vztahu se vznětlivým a přelétavým Jindřichem. Panovník se však naivní a oddané milenky brzy nabaží a obrátí svou pozornost k její starší sestře Anně. Ta ho svou inteligencí a šarmem okouzlí natolik, že se kvůli ní nezalekne náboženské reformy a ani založení nové anglikánské církve. Zamilovaná Marie se však nevzdává a mezi sestrami propukne boj o lásku a moc. Anna nakonec zvítězí nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou a stane se královnou Anglie, aniž by v tu chvíli tušila, jak krátká bude její vláda. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (500)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Á, Boleynovic děvky..“ Královský dvůr Tudorovců plný intrik, sňatků z rozumu i nerozumu a pokládání hlav královen na špalek odměnou za neschopnost zplodit mužského následovníka trůnu. Ideální prostředí pro chytré Boleynovy dcery, které, ač se o nich tolik nemluví, velmi významně otáčely kormidlem Albionu 16.století. V čem má prsty BBC je už tradičně ku prospěchu věci bez rádoby efektních pozlátek a navíc podporované precizními hereckými výkony (za všechny bych jmenovat trojici Thomas, Bana a šestiprstá čarodějnice Portman). Chápu, že byla jiná doba, ale čekání se ztrátou panictví na svatební noc a navíc v košili odkrývající maximálně 10 % těla se mi jeví jako značně nepraktické a buďme rádi, že tento zvyk již prakticky vymizel, neboť se tím vyloučila hrozba zakoupení mrtvého zajíce v pytli.. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v nedávném komentáři, shodou okolností také k filmu z produkce BBC, "život je ten nejlepší příběh". To se zde potvrdilo. Film od kterého jsem pranic nečekal, jen dobré drama na dlouhý večer, mě uchvátil výbornou atmosférou, úžasnými hereckými výkony. I když jsem tuto část historie samozřejmě znal a vyvrcholení pro mě nebylo překvapující, i tak jsem napjatě sledoval každý další okamžik, každý další záběr. Možná jsem trochu měkota, když mě dostane takový příběh, ale co se dá dělat, i mé romantické "já" se musí jednou za dlouhý čas ukázat. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa udržíte na koni bez muža?“ – „Stehnami.“ Vyzerá to pekne (výprava, kostýmy, rekvizity) a ani príbeh nie je najhorší (čo je ochotné dievča urobiť pre kráľa a kde sa končí ochota a začína prostitúcia?). Ale celé je to nudné a nevýrazné, postavy nie sú také dobré, ako ich herecké predstaviteľky a nepresvedčivé mužské výkony (tradične nezáživný Austrálčan Bana) tomu tiež dvakrát nepomáhajú. Tam, kde sa končí Kráľova priazeň, začína oveľa lepší historický politický triler a to Kráľovná Alžbeta s Geoffreym Rushom. P.S. Zaujímavosťou je, že po desiatich rokoch sa na plátne (po Zaklínačovi koní) stretáva Scarlett Johansson s Kristin Scott Thomas (a znova vo vzťahu dcéra matka). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nádherně, opakuji nádherně, obrazově, opakuji obrazově, zpracováno. Téměř v každé scéně by se našel jeden záběr, který by šel z fleku vytisknout a pověsit na zeď. Hudba se skvěle hodí, rozechvívá a rozehrává to velké drama a hups - ono nepřichází. Celý film působí jako draze natočená levná odrhovačka a to je škoda. Nazývat film romantickým je značně troufalé, v takovém filmu bych čekala kladné emoce a těch je tam po hříchu málo. Skoro nikomu nelze věřit čestné úmysly a opravdou lásku lze vidět snad jen v poslední scéně. Nejvýstižněji bych tento film popsala slovy klasika "Hledá vězně, my to víme, a my jí to překazíme. V tom vám musím odporovat, my to budem podporovat. VLÁKÁME JI DO SÍTÍ A BUDEM DÁLE PI-KLI-TI!" Ačkoliv musím uznat, že posledních dvacet minut bylo trochu kulervoucích a i herecké výkony se konečně někam vyhouply od jinak značně šedého průměru. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měl strach, že půjde jen o nudné kostýmní drama, ale stejně jako třeba The Duchess mě Králova přízeň velmi mile překvapila. Herecké výkony byly sázkou na jistotu (navíc moje oblíbenkyně Natalie s Scarlett v jednom filmu), a to i ve vedlejších rolích. Dalším kladným bodem byla jistá zábavnost, jak se pomocí nejrůznějších intrik předháněly potencionální milenky krále. A ke konci to už bylo docela nesmlouvavé drama, i když ne všichni dopadli špatně. Pěkné 4*, spokojenost. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (41)

  • Aj keď to vo filme nie je zobrazené, v skutočnom živote napísala Anne Boleynová (Natalie Portman) posledný list Henrichovi VIII (Eric Bana) pred svojou popravou. List mal vzdorovitú povahu. V liste povedala svojmu manželovi, že neuzná nič zlé, čo neurobila a čo ju doviedlo k tejto situácii, vrátane akejkoľvek zlej veci, ktorá sa stala počas ich manželstva. Ďalej uviedla, že si uvedomila, že ich vzťah a manželstvo neboli skutočne postavené na láske a že bola pre neho len pobláznením. (Arsenal83)
  • Film zobrazuje otce Boleyna jako milujícího a starostlivého člověka. Ve skutečnosti byl ale znám jako zcela bezcitná osoba. (novoten)
  • Není prokázáno, že George Boleyn byl gay anebo že manželství jeho a Jane bylo nešťastné, měli dokonce syna George Boleyna. (ČSFD)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Holky a tradiční britská romantika

Holky a tradiční britská romantika

13.05.2008

Ellen Page může zapomenout na volné, pohodlné ošacení, které nosila jako těhotná Juno. Brzy si navleče těsný korzet. Vydá se totiž do viktoriánského 19. století a stane se Janou Eyrovou, mladou… (více)

Scarlett přijde o hlavu

Scarlett přijde o hlavu

12.01.2008

Když chcete hezkou mladou herečku, která dobře vypadá v historickém kostýmu, zavoláte Keiru Knightley (viz trailer na její novinku The Duchess)... anebo Scarlett Johansson. Ta se brzy ukáže v… (více)

Reklama

Reklama