Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (1 080)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nie je to až tak zlé. Keby sa trošku popracovali na scenári a nebol taký tupý, tak by to bolo určite lepšie. Na film sa ale pozerá celkom fajn, výprava, kostými, masky, efekty, vyber lokácii to všetko vyzerá dosť dobre a dokonca aj Momoa sa hodí na tu rolu. Problém je v tom, že keby to nebol Conan, tak si myslím že by to bolo lepšie. Momoa je dobrý ale na Conana mi moc nepasuje a tiež mi ku Conanovy nepasuje celý film. Ale inak je to celkom dobrý fantasy film, na ktorý sa dá pozerať, akcie sú dobre a brutálne, kamera a strih nevyzerajú béčkovo, herci sú tiež všetci fajn a aj hudba od Tyler Batesa je na celkom vysokej úrovni (ta je tu podla mňa najlepšia). Len keby ten scenár nebol až tak tragicky, keby sa to nevolalo Conan a keby tam bolo menej scén kde vrieskajú s mečom v ruke do neba, tak by sa moje hodnotenie vyšplhalo vyššie a neplazilo sa pri priemeri ako teraz. 50% - 2* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

CONAN je jako drsnější verze nového CLASH OF THE TITANS, v Hyborii to vypadá na hororový Disneyland. Je to zběsile akční, což je super, ale do píče s uboze rozblázněnou moderní kamerou (tenhle trend už prostě odevzdaně akceptuju). Potěšila mě nápaditost v "červenočerném" humoru, cimmeřanský Perlman, absence nudného putování, nebo odkaz na Freddyho Kruegera. Krve dost, usekaných končetin mohlo být i víc. Pravým Conanem pro mě nikdy nebyl Arnold, nýbrž můj knižní obrázek, a ačkoli se mu Momoa příliš nepodobá, stejně je jednoznačným barbarem. Level pozdvižení ve mně už v druhé půli stagnoval, ale v pohodě, chci poučený sequel. 7/10. ()

Reklama

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Barbar Conan? Nenechte se vysmát. Spíš Barbar Cohen pro čtenářky Cosmopolitanu v třeskutě amatérském provedení režiséra, který by se měl áčkové filmařiny účastnit pouze jako pasivní pozorovatel. Jasná sračka roku - kupte si raději o světelného roky napínavějšího, temnějšího a brutálnějšího Solomona Kanea a ne tyhle závody v lití malinovky na zem. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na jakýkoliv plakát je zřejmé, že nový Barbar Conan nebude žádný hit. Což je jeho výhodou ale zároveň i nevýhodou. Momoa, proboha, co je to za jméno, nevypadá jako herec, takže proč na něj mít nějaké nároky? Svou postavu hraje dokonale. Mladý tupý barbar, který nechce nic jiného, než pomstu, sex a krev? Škoda jen, že se pořád mračí, jinak bych se mu polovinu filmu dívala i do tváře. Už jen jeho tělo mě baví a proto, abych viděla jeho zadek z jiné strany, bych se nechala obětovat :o) Škoda, že film nepokračoval v duchu Conanova dětství a vrhl se do akčních sekvencí, které byly hodně slušné, ale na můj vkus jich bylo moc. Nebála bych se rozvinout více postavy na úkor bitev. Barbar Conan splnil svůj účel, zabavil i pobavil a dokonce budu i uvažovat o další projekci. Jen prosím někdo řekněte Paige, že jí ten nový účes nesluší! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde bylo jasné, že půjde o nízkou kvalitu prožitku již z traileru, který je sice hloupý, ale možná přece jen záživnější, než celý film. Zaujme jediná akční scéna (malý kluk v lese - hned na začátku), solidní výprava a to je asi tak všechno. Hudba je všelijaká - skladatel si asi myslel, že když poskládá dohromady rychlé smyčce, znamená to monumentální, plná a akční hudba. Bohužel se trošku spletl. Ani herci nic moc. Je tu vidět ryzí komerce a žádná zanícenost a láska ke klasice. A to celý projekt pohřbívá. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Ešte vo fáze rokovaní s filmovými producentmi, podstúpil hlavný predstaviteľ, Jason Momoa, kvôli svojej úlohe 6-týždňový intenzívny tréning bojových umení na akadémii v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Podľa Rose McGowan, ktorá si vo filme zahrala zlú čarodejnicu Marique, trvalo denne šesť hodín, kým ju zamaskovali. Začínali preto už od 2:30 ráno. (Steny94)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama