Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (718)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Docela se podivuji nad tím, že se tu střílí od boku třemi, ba dokonce někdy čtyřmi hvězdičkami! Gerard je určitě sexy idol a Nikolaj, který musel kvůli účasti v tomto snímku zredukovat objem tělesného tuku na 7 %, za opření kola také určitě stojí. Ať už má očí a rukou, kolik se mu v dané situaci poštěstí. To jsem však vyčerpal vše hezké. A nalejme si čistého vína, nikdo z nás se na to nedíval z jakéhokoli jiného důvodu. Dokonce i pánovi v 6. řadě se to galapředstavení nelíbilo a v 67. minutě nasraně opustil kino. Než tomu dáte takové vánoční hodnocení, vzpomeňte si prosím na tohoto pána. Jako píše se tu, že se bude jednat o fantasy, ale kdo z nás - poslední hrstky géniů, by očekával souboj vylepšených Ironmanů. Alex Proyas je vážně lulda, který stále nemůže naladit tu správnou kvalitativní úroveň svých "velkofilmů". Jinak nevím, co bych tak dodal. Jestli se těšíte na akci, tak vás určitě zklamu. Akce je trapná a hnusná. Pokud byste se rádi něco dozvěděli o košaté egyptské mytologii, tak jste si sice nevybrali ideální prostředek, ale přesto bude v hospodě s čím machrovat, pokud váš kámoš není egyptolog. V takovém případě jste v prdeli a jen jste promarnili svůj drahocenný čas. Dialogy jsou naprostou lahůdkou. Nejen, že slyšíte dost omleté fráze. Vy je dokonce slyšíte opakovaně. Pokud budete mít po celou stopáž zacpané uši, tak stejně o nic nepřijdete. A pokud budete mít zavřené oči, tak vlastně také ne. Tohle se těžce nevydařilo. Párkrát jsem se pousmál nad nekončící debilitou tohoto díla. To jsou mé veškeré dojmy. Já vůl se na to těšil! Viděno metodou 3, 2, 1, teraz. Tuhle metodu nebudu záměrně vysvětlovat, neboť by ji stejně nikdo nepochopil. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Kdybych tenhle digitální mrdník viděl ve 3D v kině, vrazím si jednu nožičku od těch debilních brejlí do oka a druhou si, pěkně po egyptsku, nosní dírkou vydlabu zbytek mozku. Což doma nebylo zapotřebí. Jen se mi to utrpení protáhlo na pět hodin, protože jsem mezi dekolty párkrát usnul...Jo, a Gerarde. Až budeš chtít příště hrát v nějaké vyložené píčovině, nech sandály ve skříni a radši si nech zase něco upadnout. Bílý dům, Londýn, pařezovou chaloupku, to je jedno. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toľko zvučných mien ma jednoducho lákalo, navyše historický film, takže nebolo čo riešiť. Obsah filmu celkom zaujal, ale dôležité je aké to je a až potom o čom to je. A práve tu je veľký problém, pretože režisér A. Proyas si neustrážil mieru trikov. Celý film je trik za trikom a efekt za efektom. Akúkoľvek snahu o rozvíjanie príbehu rozbíja ďalším a ďalším vizuálnym efektom a celé to pôsobí strašne umelo a vykalkulovane. Kde sú tie časy Súboja titanov? Stará poctivá režisérska práca a triky použité len tam, kde ich naozaj treba...Po rozpačitom úvode sa to ako tak vylepšilo, ale záver to nijako nevylepšil, takže celkovo iba 40%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľná fantasy báchorka. Alex Proyas si chcel proste natočiť svoj Súboj titanov. Samozrejme, dejom je to volovina a znalci egyptskej mytológie by mali utekať opačným smerom... ale má to sympatických borcov a krásne bohyne, veľmi rýchlo to odsýpa a tie triky nie sú až také príšerné, ako sa zdalo z trailerov. Plus teda je to triumf dizajnu - kostýmy, rekvizity, dekorácie, všetko pastva pre oči. Veľkolepá hudba úspešne kopíruje Goldsmithovu Múmiu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bohové Egypta v sobě kombinují Mumii, Pána prstenů, Avengers, snad i Spartaka a nevím, co ještě. Navzdory vizuálnímu zpracování a neomezeným možnostem "barevných omalovánek" CGI mi příběh přišel nevyužitý a postupem času mi začal připadat nezáživný. Vydržela jsem sledovat asi tak hodinu, ale pak mě monotónnost děje začala pomalu uspávat. "Leading Ladies" slouží vyloženě jako nastrčené sexy postavičky, kde jsou jejich kvality úměrné kvalitám hlubokého výstřihu a kyprého poprsí. Prsa ven a jde se na to:) Možná, kdyby byla stopáž o něco kratší, příběh by se nějak rovnoměrně rozprostřel, výsledek by byl o něco lepší. Ale co, nešlo o nic jiného, než o jednoduchou, nenáročnou, blockbusterovou podívanou. Ale i tak jsem od Gods of Egypt čekala přece jen o trochu více. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Alex Proyas se narodil v Egyptě, ale řeckým rodičům. Když mu byly 3 roky, tak se rodina odstěhovala do Austrálie. (ArsenalEagle)
  • Bohovia Egypta (2016) a Mad Max: Zbesilá cesta (2015) majú skoro identické herecké a pomocné obsadenie (takmer 200 ľudí). Napríklad oba filmy majú rovnakého prvého asistenta réžie (P.J. Voeten), nadriadeného vizuálnych efektov (Julian Dimsey), kaskadérov (Tim Wong a ďalší) a hercov (Courtney Eaton, Abbey Lee a ďalší). (figliar)

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama