Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (2 007)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy mi naposledy zombíci proskakovali předním sklem do auta, ale jsem si naprosto jist, že s nimi tenkrát nebyla zdaleka taková zábava, jako s těmito skokany po zdravých krcích, přelézači nepřelezitelných zdí či jen svědomitými cvakači zubama. Byla to zkrátka taková jízda, že jsem ani nestačil uronit slzu nad svou hodinovou mzdou, o kterou mne ouvekslovali u pokladny kina. Tak jsem si alespoň na cestu domů přibalil standardní poučení o lidské proradnosti, protože jen co je zombík kousne, tak ztrácí slušné vychování, začnou se divně kroutit, hýkat a houfně se přidávají na stranu hladových nemrtvých. To by mi mé zásady nedovolily, ale pro jistotu zkusím někde ve městě ulovit nějaký ten AIDS, ebolu a rýmu, abych měl jistotu přežití. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zkřížení zombie survivalu s epidemiologickým thrillerem v blockbusterovém měřítku a se silným hereckým tahounem v podání Pitta vyšlo a přineslo v rámci už fest vyčpělého žánru solidní podívanou. Pittova cesta nabízí jednu zajímavou zastávku a silnou scénu za druhou (rozhovor s agentem CIA na základně, Jeruzalém, let z Jeruzaléma) a zombie ataky jsou patřičně intenzivní a brutální. Jen ta závěrečná komorní třetina v laboratoři je poslabší. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $202,359,711Tržby Celosvetovo $540,007,876Tržby za predaj Blu-ray v USA $35,315,941 //počet predaných kusov 1,380,496Tržby za predaj DVD v USA $21,909,968 //počet predaných kusov 1,333,134║ ukážka navnadila a dosť, a po úspechu v kinách a pri celkom dobrej návštevnosti priamo aj v sále v kine kde som bol na filme som čakal poriadnu jazdu ale nakoniec to bol ďalší povrchný pokus a lá Ja, legenda, kostra príbehu dobrá tam nie je problém, skôr v samotnom podávaní príbehu divákovi bol citeľný problém, za čo môže u mňa opäť nepochopiteľné posadenie na režisérsku stoličku artového Forstera, tomu megalománske produkcie fakt nesedia, príbeh miestami neskutočne banálny, lebo Brad Pitt sa vylíže ako superhrdina z každej šlamastiky, bonbónik bol pád lietadla v lese, kde prežil samozrejme on a jeho prísediaca, ďalej útočenie rýchlonohých zombíkov boli postupom až samoúčelná záležitosť, lebo kto im stál v ceste len kúsli a hneď putovali ďalej, takže význam nákazy ťažko hľadať, aký zmysel by mala, taktiež dobývanie múrov Jeruzalemu mohlo byť zmyselnejšie podané a nie aby ľudia za múrmi hulákali čím spôsobili príčinu aby nevnadili zombíkov k zbesilému útoku na nich?? Ďalej technická stránka filmu, je pekné že vidíme tisíce útočiacich zombíkov ale je to celé bez atmosféry, nemá to to správne napätie, des, keď príde na akciu v blízkosti hlavného hrdinu príde na zbesilý strih a basta, je po zážitku, 3D efekt v tomto prípade skoro nulový a absolútne zbytočný v takomto podaní, hlavne keď v nočných scénach to robí nechutné hmly v obrysoch. A Brad Pitt ako je zvykom v poslednej dobe nedokáže už tak patrične strhnúť, jeho postava je dosť povrchná, k tomu mi liezlo na nervy to jeho stále telefonovanie z rodinkou na záchrannej lodi. Takže film nečakane sklamal a radšej si sadnúť k Walking Dead než opäť k tomuto. /videl v kine 3D verziu: 55%/ __moja recenzia ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zombie Chaos v plné kráse! World War Z je pro mě bezkonkurenčně nejlepší Zombie film, co jsem kdy viděl. Přináší hojné napětí s pulsující srdce bušící akcí, které nekontrolovatelně přetrvává po celý film bez jakéhokoliv hluchého momentu a tomu já říkám Blockbuster jak Kráva ! Brad Pitt je frajer a zahrál vše na jedničku, scénář i dialogy taktéž svěží k Zombie Žánru. Výtka jen k nedostatku gore, což mohlo z filmu udělat nejlepší trhák roku, ale stále velká spokojenost. 90% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

World War Z by měla být vlastně hrozně nesoudržná, neboť se v ní mísí naprosto odlišné přístupy k zombie subžánru, ve skutečnosti je ale nakonec překvapivě poměrně dobrým a zajímavým filmem. Tvůrčí neshody se na něm bezesporu projevily (pokud film něčím není, tak jednou celistvou vizí), možná právě to ale paradoxně přineslo vypravěčsky netradiční výsledek. World War Z jsou v podstatě tři samostatné příběhy, které spojuje hlavní hrdina a vzájemně na sebe navazují, ale v mnoha ohledech se navzájem zásadně liší. Úvod se podobá třeba Snyderovu Úsvitu mrtvých (zombie apokalypsa začíná, hrdinové se snaží dostat do bezpečí), prostřední část je akčním pátráním po původu zkázonosného viru, závěrečná část pak komorním laboratorním hororem. Trochu problém jsem měl jen s prostřední částí, která sice obsahuje několik výtečných velkolepých scén, celkově ale ono pátrání - získávání indicií - působí značně nahodilým a nedůsledným dojmem. Mimochodem střihač se nejspíš totálně zbláznil, v některých akčních sekvencích není vidět vůbec nic, radoval jsem se z každého alespoň trošku delšího záběru. Díky bohu za to uklidněné komorní finále. 75 % PS: Pokud chcete vědět, jaký byl originální závěr filmu, pokračujte na tento článek. Myslím, že v tomto případě je na Lindelofův přepis úplně zbytečná nadávat. Výsledná kino-verze je sice mnohem radostnější, než temný závěr původní, ovšem ani z pozice hororového fanouška si nemyslím, že "temný" se nutně rovná "lepší". Na moskevské bitvy bych se ale každopádně podíval rád, snad je studio uvolní alespoň na Blu-ray, když už je mají natočené ... ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Krátko po uvedení filmu bolo ohlásené pokračovanie, no vo februári 2019 boli plány na pokračovanie zrušené, údajne kvôli problémom s rozpočtom. (Arsenal83)
  • Plechovky Pepsi ve stanici WHO v britském Cardiffu jsou označeny kalorickými etiketami amerického úřadu FDA (Food and Drug Administration). (Cheeker)
  • Medzi režisérom Marcom Forsterom a hercom Bradom Pittom (Gerry Lane) malo počas nakrúcania dochádzať ku konfliktom. Dokonca sa objavili správy, že slávny herec z Oklahomy s ním ku koncu odmietal hovoriť a pokyny režiséra sa k nemu dostávali cez prostredníka. To Forster dodnes popiera. (classic)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama