Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (2 007)

Morien 

všechny recenze uživatele

Příliš velké sousto, myslím si. A taky se mi zdálo (ale to už může být noční paranoia), že hudební pasáže místy trošku vykrádají skvělý soundtrack skutečného zombie mistrkusu 28 dní poté. A myslím si, že nějaká vyhláška ministerstva kultury by měla zakázat, aby se nadále používalo astmatických dětí jako podřadných plot pointů, soustřeďte se radši na atmosféru, filmaři, sakra! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

POZOR!! Tento zvratek obsahuje BOJLER!! Pokud se nechcete posrat ze zombie, naočkujte si úplavici. Přesličný Brad měl asi plné zuby sezení doma se svou jeblou, anorektickou pizdou a ta adoptovaná půlka Afriky už mu taky patrně lezla krkem, a tak se rozhodl vyjít si po delší době mezi lidi, tedy vlastně zbytky lidí a turbozombie, co ve zrychlení z nuly na sto těžce dýchají na záda Bugatti Veyronu, a ukázat, že tisíckrát omletý nemrtvý žánr není zas až tak mrtvý a stále lze vymyslet a velkolepě natočit něco, z čeho jednomu spadne čelist a dvě hodiny fixuje s otevřenou hubou obrazovku, až zapomíná otírat z koutků kapající sliny. Sice mi s mým chabým mikrobiologickým vzděláním kapku uniklo, jak to, že naočkováním koktejlem z patogenů s biohazardem 4 a vyšším jeden nepojde dřív, než se mu do krku stihne zakousnout zdivočelá mrtvola, avšak ústřední hrozba je naprosto reálná a vyděsila mě natolik, že se ihned vypravím za těmi bodrými a veselými přáteli do nejbližšího římského ghetta a v nestřeženém okamžiku jim olížu hajzlové prkýnko, pokud ho ještě mají a za dlouhých zimních večerů neskončilo v kamnech, protože jim ty rasistické teplárny odpojily topení. Ti milí kočovníci evidentně myslí na zadní kolečka a vědí, co dělají! Budu neviditelný pro všechny zombie a navíc si užiju hezké dva měsíce nemocenských dávek, kdy nebudu muset do sběrny, a Kimexu určitě nebude vadit, když jim u jednorukého bandity trochu poseru sedačky. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Světová válka Z přináší velkolepý, dynamický akční nářez s mezinárodním obsazením, kterému kraluje Brad Pitt. Jestli jsem si myslela, že zombie z Úsvitu mrtvých jsou ti nejrychlejší nemrtví filmového plátna, nyní musím změnit názor. Zombies z World War Z jsou ti nejagresivnější, nejrychlejší a nejvýkonnější parchanti, jací se v tomto žánru kdy objevili. Jejich rychlost i (akrobatické) schopnosti skutečně berou dech:) Navíc, v jakém jiném filmu uvidíte partu chlapů, jak zombíky nahání na kole?:) Příběh je sice postaven na tradičním scénáři, kdy multi talentovaný taťka od rodiny musí svoji rodinu uchránit před katastrofou globálních rozměrů. Otravné děti a nijak výrazná manželka do scénáře také patří, na scéně však nebudou příliš často, takže se tyto "(ne)potřebné" postavy dají vydržet. Pak je to všechno na Bradovi a ostatních členech vládních složek a ostatních útvarů. Máme tu skupinu sexy vojáků, vědce kdesi v Británii a šikovnou izraelskou vojandu. Bradův vztah s ní pro mě měl mnohem větší chemii, než jeho vztah k manželce, který se jaksi pohyboval ve stavu "nemastný-neslaný". Scéna, "Army of Zombies breaking the Wall" je dokonale apokalyptická. Soundtrack je skvělý. Film se mi moc líbil. A to jsem kdysi dávno Zombíky vůbec nemusela. Ke zhlédnutí doporučuji Upřímný trailer:) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matthew Michael Carnahan, Drew Goddard, Damon Lindelof / Predloha: Max Brooks (kniha) | Hudba: Marco Beltrami | Produkcia: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Ian Bryce | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Skydance Productions, Hemisphere Media Capital, GK Films, Plan B Entertainment | Rozpočet: 190 miliónov $ | Tržby: 536,344,000 $ || Pán režisér Forster sa doteraz mohol zdať ako konzervatívny, tradičný režisér strednej kategórie, no Zéčkom potvdzuje, že keď dostane dobrý matroš, tak sním vie poriadne zatočiť. Quantum mal proste slabší scenár, (absencia Fleminga, autora predlohy väčšiny Bondoviek, naviac ani scenáristi v tej dobe štrajkovali, takže niektoré časti museli dopísať sám Forster s Craigom), takže z neho nevedel vyčarovať nič výnimočné. Týmto dielom ale dáva najavo, že Zombie žáner kvitne, a nie je vôbec vyčerpaný, ba v ňom je halda potenciálu. Strašne si prajem, aby táto iniciatíva mala pokračovanie, pretože nič lepšie, než vysokorozpočtové, áčkové zombie movie s Pittbulom v hlavnej úlohe na piatkový osamelý (keď žena je preč - ona tento žáner nedáva :D ) večer neexistuje. Som si istý, že piatu čerešňu na torte dodá directors cut. 85% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obstojný letní blockbuster, který měl navíc ale v zájmu divácké všežratelnosti skončil jako vizuální jednohubka s nejistým poselstvím. Foster celou nákazu ukazuje jako přirozené zůčtování matky přírody s lidským odpadem, který se má sežrat sám. Titulková sekvence, tklivé tóny The 2nd Law: Isolated System od Muse, shrnutí od máklého virologa (největší naděje lidstva), to všechno naznačuje hlubší myšlenku. Pak dojde k obratu kdy se ve stylu VÁLKY SVĚTŮ v karavanu dostáváme z města (i Rachel tu je) na loď a pak se s Bradem cestuje po světě - svět rozuměj suterén v Koreji, Jeruzalém (suplovala Malta) a Británie. Celé to pohromadě drží divně a přišlo mi že struktura vyprávění měla být v první verzi scénáře jiná (lepší) a úvodního ataku na Pittovu rodinu bychom se dočkali v nějáké vzpomínkové scéně. Slepené to je, drží to, ale je vidět, že váza byla rozbitá s tím, že někdo kusy dovyrobil na míru. Závěr v laboratoři, jako jediný jakž takž naplňuje žánrové klišé o strašidelných plíživých zombících, zatímco zbytek filmu se je snaží poměrně úspěšně měnit. Tihle mrtvoláci spíše připomínají Smithovy spoluhráče ze JSEM LEGENDA. Jednotlivé scény jsou ale natočené výjmečně dobře, jsou poutavé (u tmavých interiérů hodně vadí 3D), samy o sobě fungují na jedničku. Nápady s kterými se tvůrci tasí jsou místy hodně neotřelé a osvěžující. Bezzubý David Morse, ťukající prst spáleného plukovníka, letadlo i ta laboratorní naháněčka. Pilířem filmu je ovšem dobytí Jeruzaléma, které bere dech. Opravdu se mi to líbilo, přes všechny výhrady co k tomu mám, ale nemůžu se zbavit dojmu, že z toho šel natočit mnohem lepší film. Materiál tu na to byl... Kdybych to měl ale srovnávat s knihou, jenom bych smutně kývl hlavou, že tohle ne-e. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (61)

  • Peter Capaldi, který ztvárnil postavu doktora Světové zdravotnické organizace, je v titulcích uveden jako W.H.O. Doctor. Tvůrci věděli, že Capaldi byl obsazen do role Doktora v kultovním britském seriálu Pán času (od r. 2005), jehož původní název je Doctor Who, i když BBC tuto informaci zveřejnila až dva měsíce po uvedení filmu. (caradhras)
  • Brad Pitt (Gerry) při natáčení jedné ze scén odehrávajících ve městě zachránil komparzistku, která upadla a kterou ostatní komparzisté převlečeni za zombie málem ušlapali. (BabetakCZE)
  • Ve scéně, kdy se rodina Garryho (Brad Pitt) dostane na loď, lze v detailu na zbraň jednoho z vojáků vidět, že se jedná o airsoftovou kopii. Na těle pušky M4 se nachází nápis Classic Army, což je airsoftová firma. (Andy.)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama