Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

rozbris odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt děs, tohle snad nemohli pustit mezi lidi. Ještě, že to nešlo do kin, to by měli teda ztráty....Cesta podsvětím je děsná a tak nereálná až je k smíchu - např. ukradení meče královně podsvětí a poslední věta utíkejte cestou jakou jsme přišli ať nás nechytí:-DDDD to je fakt děs. Magické síly jsou zde fakt k smíchu. Další věc je vizualizace Minotaura a Škorpióna toho se bát.....:-DDDD ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

OK, čiže pokračovanie ešte viac do minulosti, ďalší prequel. Dosť slabý film s chabými hereckými výkonmi, ktorým "hrá" prím ústredné duo - model Copon a fighter Couture. Zatiaľ čo v jednotke The Rock predviedol celkom podarený herecký výkon (nie každý môže povedať, že za neho hovorí jeho obočie :D) a odštartoval tak svoju filmovú kariéru, tak Randy Couture so svojím jediným kamenným výrazom, pri ktorom neviete, či práve rozmýšľa, čo mal na obed alebo zadržiava hnačku, rozhodne film nepotiahol. A ak hej, tak jedine ku dnu. Predstaviteľ mladeho Mathayusa detto (predviedol obdivuhodný výkon, on je snáď ešte horší). Nedávam odpad hlavne preto, že už som za svoj ČSFD život videl ešte o triedu horšie filmy, nebolo ich veľa, ale predsa sa našli. PS: Najlepšie boli tie "nenápadné" chyby, keď vedľajšia postava kričí počas boja na Mathayusa, že "behind you", keď útok ide zpredu. WTF? Alebo ten záver, limity rozpočtu boli poriadne cítiť, či skôr vidieť. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic, a proto to není zas tak hrozné. Je vcelku jasné, že navázat na vcelku líbivou jedničku, která je skvělou akční oddechovkou, bude náročný úkol. Zvlášť pokud se tam nevyskytuje hlavní herec, který to hodně táhnul nahoru. Herci ve dvojce jsou absolutně neznámý, ale za to vcelku sympatičtí. Za plus bych určitě i připsal, že tu hraje Randy Couture. Kterého jsem rád, že jsem konečně viděl i v jiné roli než Tolla Roada. Král Škorpión 2 jde poměrně dobře ve šlépějích Kevina Sorba a jeho Hercula. Proto mě vcelku i potěšila zápletka v bludišti a podsvětí. I když, co se týče minotaura a bludiště, tak je to pouhých pár minut. Celý film je zbytečně natahovaný a finální boj s neviditelným škorpiónem, na mě působí jako lenost tvůrců, zajistit digitální potvoru. Jako fantasy videofilm, to nebylo tragické. I když je pravda, že samotný The Rock, nebo zmiňovaný Hercules se Sorbem jsou trošku jiná liga. (38 %) ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Film šel rovnou na DVD a ani se nedivim. I když do těch perel co tam vycházej každej den a někdy se dostanou do kina, to má hodně daleko. Efekty jsou brutálně pod úrovní. Minotaurus ze člověka neměl snad nic a navíc mi jeho hlava připomínala spíš hlavu jelena, nebo nějakýho takovýho zvířete. Poslední boss je pro jistotu (a asi i kvůli nedostatku peněz) neviditelnej. Hlavní záporák (Randy Couture) je svalovec, tudíž žádnej herec. Na druhou stranu, Ari (Simon Quarterman) nebyl špatnej, Layla (Karen David) se v podsvětí tak nudila, že dvakrát za sebou složila ruce a dokonce ukázala i kalhotky :-). Někde mezi dvěma až třema hvězdama...za ty kalhotky to budou tři. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl výrazový repertoár hlavního hrdiny obsahující pouze vztek,úsměv a tupý výraz(pro lásku a pro přemyšlení),tak jsem si myslel,že tohle bude krásná oddechovka ve stylu jejího předchůdce.Očekávání se mi splnilo,ale v o dvě třídy horší kvalitě.Coponovo charisma by se dalo uskladnit do mořské ústřice a jeho vtipy jsou mnohdy takové,že bych se jim nesmál ani po pátém pivě.Damoklův meč vypadá jako kdyby ho dělalo malé dítě s velmi omezenou fantazií a ten obří škorpion na konci... ...HAHAHA.Prostě spousta zabitých nadějných nápadů.A navíc jsem si bláhově myslel,že když se dělá k něčemu prequel,tak zde má být pevná návaznost - tak,kam se sakra schovali Mathayusovi bráchové?? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)
  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama