Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 1

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (904)

novoten 

všechny recenze uživatele

Návrat do let, kdy si akční hrdinové zasloužili nekonečný obdiv. Leccos sice skřípe, hlavně děj nebo Brianovy vyšetřovací metody, ale baví mě to pořád stejně. Všichni zúčastnění z prvního dílu totiž doslova září v pořádné příležitosti a akce k mému potěšení a lehké úlevě pořád bere dech. Hrozba, že se historie s poklesem kvality bude opakovat, se projevila přesně opačně a místo aby restart kopíroval originál ve své jedinečnosti, otevřel dveře mnohokrát většímu měřítku. Čtvrtý díl zůstane v sérii jedinečným právě tím, že naznačil věci budoucí a zároveň zůstal staromilskou podívanou s klasickými atributy v podobě pomsty nebo love story. ()

castor 

všechny recenze uživatele

A jsou tu zase. Opět bez invence a snahy prokázat nám nějakou službu – zapamatování hodnou scénou, originálním nápadem nebo dokonce emocemi (na které se tu překvapivě dost tlačí). Příběh je prostý asi jako cesta do obchodu a zpět.. Toretto se dozvídá o smrti milované Letty, se kterou nedávno udělali riskantní krádež (přepadení kamionu mělo být lákadlem celého pokračování, ale není), vrací se do Los Angeles za sestrou Miou, do všeho se připlete polda s duší grázlíka Brian O'Conner, který má tak s Torettem záhy stejného nepřítele v podobě drogového kartelu. Jenže.. Prostě už to nefunguje. Obehraný model vrtících se prdelek, nadupaného tuningu, hlubokomyslného monologu a chlapského charismatu je ten tam. Justin Lin je průhledný řemeslník, který ale naštěstí leccos odkoukal od jiných – a odkoukal to dobře. Jen mu to celé nesedí tak, jak by si asi představoval. Stačí si vzpomenout na rádoby pekelné finále, které se odehrává v podivně temném podzemním tunelu, ve kterém netušíte, co se právě děje. Naštěstí se Lin pod kapotu nekouká tak často, jako jeho předchůdci (či on sám ve „trojce“), ale stejně si mě coby majitele Renaultu, co mi stojí bez povšimnutí lepých slečen před barákem, nezískal. Kvalita těch slabých tří * tak odpovídá kvalitě našich silnic.. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

S dvěma pivy a třemi batmany v krvi to byla docela slušná zábava. Bohužel slečna od baru ve Slováči šla brzo domů, a tak jsem ke konci trpěl pomalým střízlivěním. Jinak to mohly být v poho čtyři hvězdičky. No dobře, vážně - s hvězdičkami bych přitlačil, kdybych měl pocit, že kvílení pneumatik a kroucení plechu působilo aspoň trochu reálně jako třeba v druhém Bourneovi nebo Roninovi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja teda nevim, ale me to rozhodne neprislo rychly a zbesily. Naopak mi prislo, ze akce mohlo bejt vic, zavodu taky a ty co tu jsou, tak kdovijak nechytnou. Navic uz to nepusobi tak cool jako driv. Problem je, ze se tvurci zbytecne moc soustredili na pribeh, on neni buhvijakej, ale kdyby ho udelali jednodussi a pridali akci, nic by tim nezkazili, protoze co si budem povidat, o tu jde u podobnejch filmu predevsim. Ale jinak se to vicemene drzi tradice, takze rychly auta, sexy holky, drsny chlapci. Akorat Vin pusobi misty znudene a zaporaci jsou slaby. Ale zabavit to dokaze. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný krimi film, ktorý je návratom k štýlu prvého dielu tejto série. Má celkom dobrý príbeh o dvojici mužov na opačných stranách zákona, ktorých cesty sa opäť prepoja, keďže obaja chcú z odlišných dôvodov, jeden kvôli práci a druhý kvôli pomste zničiť mocnú zločineckú organizáciu pašujúcu drogy cez hranice. A keďže organizácia práve hľadá schopných šoférov, stanú sa nimi a spoja svoje sily, aby dosiahli svoj cieľ. Spracovanie je celkom slušné, v porovnaní s predchádzajúcimi dielmi to má konečne aj nejaký zaujímavejší príbeh a silnejší motív, kvôli ktorému to získa aj nejaký náboj a navyše aj postavám sa dá viac fandiť, pričom sa mi páči ten ich protiklad, ktorý sa prejavuje na úplne odlišnom prístupe k problémom. Určite musím pochváliť, že aj dej si po celý čas udržuje obstojný štandard, kvôli ktorému som sa ani chvíľu nenudil. Ale určite to mohlo byť aj lepšie, stále to kazí to teenagerské prevedenie, aj keď uznávam, že teraz nie je až tak výrazné a od motívu pomsty by som tiež čakal o dosť viac. Ale v rámci tohto typu filmu som celkovo až prekvapivo spokojný. Akcie je tu pomerne dosť a v rámci svojej kategórie je celkom slušná. Rozhodne ma mrzí, že aj napriek krimi zápletke a samotnej pomste tu takmer úplne chýbajú špecifické akcie a film si stále ide v štandarde série, takže samé automobilové naháňačky, ktoré celkovo moc nemusím, ale zase musím uznať, že až na niektoré horšie triky si udržujú obstojnú zábavnosť a dá sa na ne bez problémov pozerať. Herecké obsadenie nie je zlé, hlavné duo Vin Diesel a Paul Walker, sympatické ženské zloženie, hlavne Gal Gadot, ale aj Jordana Brewster, len to chcelo lepších záporákov, títo vôbec nevyvolávajú rešpekt. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, Justin Lin sa v porovnaní s predchádzajúcim dielom zlepšil po všetkých stránkach, hlavne to už nie je také detské a aj vizuálna stránka je kvalitnejšia. Takže stále to nie je nič, čo by som mohol výraznejšie chváliť, ale aj tak je toto štvrté pokračovanie lepšie, než všetky predchádzajúce a na to jedno pozretie je to obstojná oddychovka. 62% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • S víkendovým výdělkem 72,5 milionů amerických dolarů se ve své době jednalo o film s nejvýdělečnějším prvním víkendem studia Universal Pictures. Podařilo se mu překonat i víkendový rekord Ztraceného světa: Jurského parku (1997) s 72,1 miliony dolary. (HellFire)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 155,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 360,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama