Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 2

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (904)

petero 

všechny recenze uživatele

Tak pri štvrtej časti nejakej zabehnutej sérii už divák asi vie čo očakávať, takže Lin dostal réžiu do rúk asi pre to že je zdá sa najschopnejším režisérom tejto série, scenár našťastie nie je taká omáčka ako pri Tokyo Drift, je fajn že tvorcovia sa snažia prísť s niečím čím by človek rozoznal jednotlivé diely od seba, tak ako pri trojke to sú drifty pri štvorke to budú zrejme tunelové naháňačky. (Počet zhliadnutí: 3x, posledné zhliadnutie 12.11.2009) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Staré součástky, stará zápletka, zbrusu nový drajv. Popravdě nechápu jak to Justin Lin po průšvihové trojce zvládnul, ale asi hodně opisoval od oldschoolových akčňáren, které honičky po silnicích a po svých zvládaly levou zadní. Walker sympaticky ošlehaný, Diesel v nejlepší formě a těm auťákům zas hezky střílí od vejfuku. Naprostá spokojenost v rámci škatulky. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Toretto je konečně zpátky a příběh hned šlape lépe. Bohužel to dost sráží dementní zápletka s FBI a drogovým bossem. Až čtvrtý díl však jasně vymezuje směřování série do akčního přepalu. Další zběsilá jízda hodně sází na CGI pasáže, které ale velmi rychle zestárly a navíc v pozdějších dílech dostaly na prdel realističtějšími akčními scénami a přehlednějšími automobilovými honičkami. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tento snímek změnil pohled na moderní pojetí automobilových honiček a režisér Justin Lin přetransformoval sérii o nelegálních závodech v akční nářez s nádechem "heist movies" . Ovšem nebýt jeho, nebyla by ta série takto úspěšná. Navíc se vrátila většina hlavního osazenstva z jedničky a dvojky, což tehdy alespoň v tomto směru muselo potěšit většinu původních fanoušků. Navíc je i tentokrát film plný závodění, takže se alespoň trochu neupustilo z původního záměru série...70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musím uznat že přecejen s odstupem se nejedná o zase takový průšvih jako kdysi. Po tom co se letos dostala celá série do žánru sci-fi, je třeba si vážit tohodle ještě téměř "uveřitelného" dílu, ve kterém na vás nevyskočí každou chvíli rodinná moralitka, neožívají mrtví lidi nebo postavy nestáčou mezi mrakodrapy. Téma pomsty navíc, když dojdou nápady, umí většinou spolehlivě zabavit a tak sledujema kterak ještě ne tolik natečený Diesel podniká nebezpečnou misi společně se svým dávným kamarádem, aby mu pomohl dostat do vězení jednoho nebezpečného týpka, výměnou za svůj čistý rejstřík. Že se to celé nakonec trošku pokazí se dá samozřejmě čekat. Nicméně herci ve 4. dílu předvádějí něco čemu by se klidně dalo říkat herecké výkony. Což je určitě fajn. Závěrečná honička ve skále a úvodní akce patří k tomu střízlivějšímu co tahle série vyplivla. 60% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 155,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 360,4 mil. (NIRO)
  • Podľa záznamov FBI, spojka do Bragovho (Robert Miano) kartelu, David Park (Ron Yuan) jazdí v Nissane 240SX. Vo filme ale Davida vidíme v Nissane Silvia S15. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno