Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Premiere.cz (Aleš Smutný)

"Problémem Falca jako filmu je jeho naprostá předvídatelnost a následování přesně nalinkovaného scénáře podle mustru ‚vzestup – úspěch – rodinné problémy – pád‘. Nic vás nepřekvapí, film navíc pro jistotu naznačuje, co se bude dít, snad aby vás nějaký zvrat nešokoval. Po čase je Falcova neustále…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Stejně rozporuplný jako celý film je i výkon ústředního protagonisty. Manuel Rubey je hlavně zpěvákem skupiny Mondscheiner (po vzoru Joaquina Phoenixe z Walk the Line interpretoval filmové písně). Před Falcem se objevil jen ve dvou menších hereckých úlohách. Jeho „neherectví“ je z filmu patrné.…"

Reklama

Reklama