Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 199)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I don't even like Simon." Přiznám se bez mučení, při prvním promítání mě tenhle film příliš nezaujal. Práce se soundtrackem mi nepřišla nijak objevná a také jsem měla problém napojit se na hlavního hrdinu, jehož představitele mám z jiného filmu zapsaného jako psychopatického vraha a oproti tomu se mi jeho zdejší problémy zdály nezajímavé. Nezapomeňme také na moji selektivní nenávist vůči Richardu Curtisovi kvůli Lásce nebeské. Jenomže naneštěstí nebo naštěstí moje sestra tenhle film miluje a kvůli ní jsem ho od té doby viděla nespočetněkrát. Naučila jsem se mít ráda vedlejší postavy a raději si užívat flow, kterou dostávám, než si stěžovat, co nedostávám. Takový krok bych od sebe nečekala, ale co už. Když už film plný mužské energie, tak tohle je způsob, jaký jsem schopna zpracovat a vyváznout vcelku bez úhony. Můžou za to zejména Philip Seymour Hoffman, budiž mu země lehká, a Rhys Ifans, a jak říká moje sestra, každý film by měl povinně obsahovat roli pro Billa Nighyho. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

The Movie That Rocked... Láska nebeská šířila dobrou náladu skrze lásku, Vánoce a vztahy. Piráti na vlnách šíří to samé (a stejně kvalitně, ještě více vtipně, ale z logických důvodů již ne tak dojemně) skrze sex, drogy a rockenrol. Stejně tak platí, že i tady lze Curtisovy objektivně vyčítat spoustu věcí. Jenomže, opět jako u Lásky nebeské, je to naprosto smeteno kamsi mimo zřetel tou tsunami "just feel good". A ano, drtivá většina postav je sice v duchu Billyho Macka, ale sakra, to přece není ani v nejmenším zápor, ne? Krom toho je tu lahůdkově využit Morricone, o doslova geniálním výběru a využití dobových rockových pecek ani nemluvě. PS: Ke konci je vidět výrazné krácení (především Branaghova linka), tak doufám, že na DVD bude stejně výživná sekce vystřižených scén jako u předchozího Curtisova počinu, tohle si to plně zaslouží. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde jde mnohem spíš než o vyprávění příběhu o vykreslení uvolněné atmosféry 60. let s příchodem rokenrolu, sexuální revoluce a liberální společnosti. Doplácí ale na to, že přes přítomnost řady špičkových a populárních komediálních herců z Británie i ze zámoří nedokáže scénář vykřesat z aktérů plnohodnotné postavy a prodat divákovi všechny členy posádky. Řada z nich je prostě trestuhodně nevyužitá. Piráti na vlnách jsou spíš slepencem zábavných scén, mezi nimiž se nachází bohužel i nemálo vaty ve stylu sexuchtivých fanynek, bujarých večírků apod. Zároveň si myslím, že i hlavní hrdina mohl být obsazen nějakým charismatičtějším hercem a scénář mu mohl dát víc prostoru. Snad nejlepší z celého filmu jsou momentky s ministrem, který je vylíčený je karikatura tradičního britského konzervativismu a puritánství. Celkový dojem: 65 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je 21:00 a všichni suchaři na světě si nazouvají bačkory a cucají sherry, ale lidi co se rádi odvážou se chystají na jízdu na rockovém tobogánu. Posloucháte RADIO ROCK.…. Kdyby byl Bůh DJ, hrál by v tomhle rádiu. Rebelské vysílání, rebelské názory, rocková muzika a věhlas, že se jím zabývá i vláda. Vlády totiž nesnáší svobodné lidi. Spousta muziky ,,oněch“ let a parta kolem rádia prezentovaná stejně jako třeba Beatles v PERNÉM DNU. Nebo kdokoliv, kdo si zaslouží svůj film. Souhlasím, že si ho tato partička zaslouží, ale podotýkám, že ne ze všeho jsem byl odvázenej. Protože kromě toho, co je spjato s historií se zase nic tak originálního neděje. A věřte, že mám rád Rock 'n' roll! PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Svatý boom! Otřásající se země, která byla citelná v okruhu 10 kilometrů od našeho domu, až po vězení na Borech, docela seismologům zamotala hlavu, ale já ty kluky varoval, že rocková hudba dělá divy, obvzlášť, když je filmová. Ano, ano, značím tím, že Piráti na vlnách jsou vábivými můzami pro všechny fanoušky, kterým slovo Led Zeppelin nepřipomíná továrnu na motorky. Jsou něco jako Králové ro(c)ku, akorát s tím rozdílem, že zdejší postavičky jsou prokazatelně uchopitelnější pro diváka. Je super, když sledujete dění mimo loď. Lidé, kteří tančí za zvuků Rock radia, brečí, milují se, byli pro mě mnohdy větším zážitkem, než pohled na moderátory, kteří jsou u vytržení, když můžou pustit další pecku (Hoffman!). Jestli-že je Láska nebeská evergrínem Vánoc, pak Piráti plují do pomyslného "letního nebe" naprosto s přehledem. A fanoušci Sarah McLachlan ať si klidně rvou vlasy... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (19)

  • Bob (Ralph Brown) se v závěru snaží zachránit desku "The 5000 Spirits Or The Layers Of The Onion" od skupiny The Incredible String Band z roku 1967. (ČSFD)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (necisty)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama