Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka

  • USA The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader (více)
Trailer 3

Vraťte se do světa zázraků a kouzel C.S. Lewise ve třetím pokračování oblíbené série mísící prvky fantasy a dobrodružství Letopisy Narnie. Jednoho dne Lucinku a Edmunda Pevensieovy společně s jejich bratrancem Eustacem spolkne obraz a přenese je zpátky do Narnie. Tady se všichni tři s králem Kaspianem a jeho urozeným myšákem Reepicheepem nalodí na velkolepou loď Jitřní poutník a vyplují na cestu k tajemným ostrovům. Odvážní mořeplavci se utkají s mystickými tvory a znovu se shledají se lvem Aslanem na misi, jejíž výsledek určí osud celé Narnie! (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (527)

verbal 

všechny recenze uživatele

Křesťansko - demokratická homofantasy, která donutí člověka přemýšlet, jak by se asi dal nejlíp ukřižovat lev. Nebo proč nevzali na palubu doktora Doolittla, či proč v tom hrají takové nehezké děti? Pan Lewis má tu smůlu, že už si nemůže vykouřit pořádný promotion a donutit ty parchanty nosit trička s Aslanem, chodit do kostela a pištět ve frontě na Vatikánskou premiéru. Vždyť proti Hery Potratovi je to pořád opravdový skvost! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

horší tři, i když byl Kaspian možná tupější, měl aspoň fajn akci a ty sympatičtější starší děti. Tady je sice pěkně odlišný děj, ale je zoufale nudný a všechny postavy až na Eustaca otravné a pitomé. Škoda, tenhle díl v knižní sérii je můj oblíbený a s trochou lepších triků a méně debilního zpracování to mohlo být mnohem lepší. Na další díl jsem každopádně stejně zvědavý. Snad to tentokrát vyjde. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že to dopadne horšie, ale ešte sa to dá pozerať.150 mil. tam našťastie je vidno aj keď miestami sú efekty trošku slabšie. Zo začiatku cca prvá pol hodinka je zaujímavá, ale potom príde to čoho som sa obával. Chýbala mi tam hudba Harry Gregson-Williamsa, scenár trochu začínal slabnúť a efekty spolu sním. No našťastie sa to neskončilo v ešte väčšiu tragédiu a film si už len udržal mierne nadpriemernú rodinnú zábavu. Oproti predošlému dielu som si už na Bena Kaspiana Barnesa zvykol. 55% - 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Přesně na půl cesty mezi naprosto bezkrevnou, naivní a zbytečnou jedničkou a nářezovou, relativně drsnou dvojkou. Atmosféra zůstala, a celkové dojmy převládají příjemně... příjemné :), příběh ale tentokrát příliš stránek nepobral a za největší negativum Plavby Jitřního poutníka považuji kromě naproto zbytečného a ne vždy povedeného 3D především naprosto odporný televizní vizuál!! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ať již divák zná nebo nezná Lewisovu knihu, která posloužila filmu za volnou předlohu, bude rozhodně překvapen, že Lucinka a Edmund se ve svém nejnovějším dobrodružství musí postavit..... zelené mlze! Kromě toho je do filmu oproti knize přidána zcela nesmyslná linka s hledáním mečů sedmi ztracených lordů, které jedině mohou zastavit ono zlo za zelenou mlhou. Celý tento pokus o přeměnu poklidné duchovní poutě za nalezením kraje světa a Boha v akční hollywoodsky typizovanou zábavou bohužel nedává smysl. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Po neuspokojivých tržbách předchozího dílu (2008) chtělo studio Disney zredukovat rozpočet tohoto snímku, a to na 100 milionů amerických dolarů. S tím ovšem nesouhlasila koprodukční společnost Walden Media, která v té době vlastnila práva na filmová zpracování "Narnie" a odsouhlasila rozpočet 140 milionů. Namísto Disneyho se tak koproducentem (a také distributorem) stalo studio 20th Century Fox – paradoxem je, že o pár let později toto studio koupil právě Disney. (fiLLthe3DD)
  • Architekt Barry Robison chtěl vzdát hold všem, kteří pracovali na titulní lodi, a tak po dohodě s producenty a režisérem nechal pod nápis na vrcholu stěžně vepsat jejich jména. (pavlikv)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Narnie dostane další šanci

Narnie dostane další šanci

02.05.2017

Z Letopisů Narnie měla být fantasy série konkurující Harrymu Potterovi, bohužel to ale nevyšlo. Studio Disney značku zařízlo poté, co měla dvojka málem poloviční výdělky, a prodalo práva 20th Century… (více)

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Reklama

Reklama