Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleští policisté Martin Riggs a Roger Murtaugh jsou na stopě pašeráků drog. Sledování účetního Lea Getze, který zpronevěřil mafiánské peníze, je přivádí k jihoafrickému diplomatovi Ruddovi. Oba detektivové mají dostatek důkazů, ale Rudd a jeho zabijáci pod rouškou diplomatické imunity nerušeně pracují dál. Riggs, přezdívaný "Smrtonosná zbraň", se uchyluje k nevybíravým metodám. Využije proti Ruddovi i jeho přitažlivou sekretářku. Mezi gangstery a oběma policisty vypukne nevyhlášená válka… Seržant Roger Murtaugh a seržant Martin Riggs z oddělení vražd se zapojili do pronásledování podezřelého vozu. Když pronásledované auto dostihnou, jeho osádka uteče, ale z kufru se vysypou zlaté mince – krugerandy z Jihoafrické republiky, které je zakázáno do USA dovážet. V Jihoafrické republice jsou černoši stále utiskováni, je uznávaná jen bílá rasa. Arjenovi Ruddovi, velvyslanci Jihoafrické republiky v USA, se nelíbí, že přišel o své mince kvůli černému Murtaughovi. V noci se pak k Murtaughovým vloupají maskovaní muži a Rogera a jeho manželku Trish pro výstrahu svážou. Roger si všimne, že muži mluví podobným jazykem jako ti stíhaní z auta... Druhý den rozhodne kapitán Ed Murphy, že Murtaugh s Riggsem budou ochraňovat korunního svědka Lea Getze. Sotva se s Leem seznámí, objeví se zabiják a Murtaugh s Riggsem musejí z hotelu odejít domů k Murtaughovi. Tam jim Leo vysvětlí, že pral peníze z drog. Neví pro koho, ale pamatuje si dům, kde měl jednou schůzku, a Murtaugha s Riggsem tam zavede. Riggs se jde podívat dovnitř a tam se strhne se přestřelka. Jeden z mužů uteče a Murtaugh s Riggsem ho pronásledují, což skončí bouračkou a smrtí pronásledovaného. Pakl se vrátí do domu s posilami a zjistí, že se jedná o dům s diplomatickou imunitou, v němž sídlí Arjen Rudd... Další den Murtaugh zjistí, že má pod záchodovou mísou bombu a musí čekat na pyrotechniky. Murtaugh i Riggs jsou naštvaní a jdou provokovat na konzulát Jihoafrické republiky. Riggs se tam seznámí s Ruddovou sekretářkou Rikou, která přijme jeho pozvání k němu domů. Stráví spolu noc, ale ještě než se rozední, jsou vyhnáni z postele vrtulníky a střelbou. Riggs doprovodí Riku domů, tam je omráčen a probere se až svázaný na molu v přístavu. Pieter mu začne vyprávět, že to on je zodpovědný za smrt jeho manželky a pak ho další dva muži hodí do vody. Riggsovi se podaří se z pout dostat, pod vodou však uvidí i mrtvou Riku. Vydá se mstít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

choze 

všechny recenze uživatele

Vyhazovací rameno, bomba na záchodě, prcgumovník a noční stěhování domu na pilotech. A taky kruegerandy, rasismus a diplomatická imunita s legračním přízvukem. Zábavné sbližování Riggse a Murtaugha už máme za sebou, ale i druhý případ si co do kvality a zábavnosti nezadá s tím předchozím a je neméně osobní. U druhé Zbraně se vrátil stejný tvůrčí tým co dělal jedničku (Donner, Silver a Black aspoň nahodil námět), má nejvyšší bodycount ze série, poprvé se v ní objevuje Leo Getz a kromě toho, že vydělala dvojnásobek toho co úspěšný první díl, se stala komerčně třetím nejúspěšnějším filmem roku 1989 hned po Batmanovi a třetím Indym. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mému vkusu nejvíce lahodící nejenom Lethal Weapon. Tenhle film sahá svými kvalitami daleko dál než jen na vrchol v rámci série;) Kromě všech deviz jedničky je tu navíc i perfektní Joe Pesci a nádherná (alespoň tentokrát) Patsy Kensit. A scénáristicky jsme opět hodně vysoko, zkrátka jak říkám, skvělá věc. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na to, ako vacsinou koncia pokracovania, Lethal Weapon 2 uz lepsie hadam dopadnut nemohol. Pravda je, ze uz nic nebude take zabavne ako prve stretnutie Murtaugha a Rigsa, ale s tym sa treba proste zmierit. Pribeh sice mierne povadane zacina z banality, avsak potom sa znova rozbehne ten zabavny kolotoc drsnych hlasok, akcie a humoru. Oproti jednotke je vsak pokracovanie atmosfericky dosti odlisne a odlahcenost nahradila vaznejsia a temnejsia atmosera. Nieje to ale zapor a treba ocenit, ze Donnerovi sa podarilo priniest do filmu trochu zmeny. Obrovskym plusom je potom aj soundtrack, ktory akcnym scenam dava skutocne gule a spad. Jednotka bola dokonala, dvojka udrzala vysoko nastavenu latku. Nic vsak nieje ako poprve...(8.8/10) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Aj pri tejto casti opät neplati to, ze dvojky su horsie ako jednotky. Donner to rozbehol hned na zaciatku filmu pri nahanacke zlocincov, pricom kolegovia v kancelarii stavkovali, ci Riggs a Murtaugh dobehnu zlocincov alebo nie, co posobilo celkom humorne. V kazdej casti nam pribudne nejaka hollywoodska hviezda, tentokrat to bol svedok Joe Pesci, ktoremu aj ked slo o zivot, vzdy ma dokazal pobavit. Paseraci drog su tu aj so svojou diplomatickou imunitou este drzejsi a odpornejsi, ako v jednotke. Nezabudnutelna scena: bomba pod toaletou... 16.11.2008 _______ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Patsy Kensit - (Rika van den Haas) +++ Steve Kahan - (kapitan Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Joss Ackland - (Arjen ´Aryan´ Rudd) +++ Derrick O´Connor - (Pieter ´Adolph´ Vorstedt) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější SMRTONOSTNÁ ZBRAŇ. Ve všech směrech je ještě lepší než parádní jednička. Fóry jsou prvotřídní, scénář propracovanější, temnější, má rychlý spád a k tomu ještě tragická romantická linie. A Mel Gibson a Danny Glover jsou přinejmenším stejně tak dobří jako minule. Druhý díl jak má být. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (29)

  • V závěru filmu detektivové Martin Riggs (Mel Gibson) a Roger Murtaugh (Danny Glover) vstoupí do kontejneru, kde jsou na paletách peníze. Murtaugh říká, že to jsou "tisícidolarové bankovky". Největší hodnota amerických bankovek je pouze 100 $. (zuppa)
  • Při destrukci Riggsova (Mel Gibson) karavanu je zničena i lahvička kolínské „Hero.“ Když vidíme Riggse poprvé vcházet do karavanu, běží v televizi reklama právě na tuto značku. (HellFire)

Reklama

Reklama