Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (53)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 145 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Při natáčení v Dubaji si Tom Cruise (Ethan Hunt) udělal selfie na vrcholu budovy Burdž Chalífa. (Azurovydrak)
  • Když Ethan Hunt (Tom Cruise) a Benji Dunn (Simon Pegg) míří do přísně střeženého archivu, vyjdou z Rudého náměstí v Moskvě, ale vzápětí se ocitají na II. nádvoří Pražského hradu s kaplí sv. Kříže v pozadí. Dále pokračují přes Španělský sál. (Robbi)
  • Záběr na Budapest-Keleti pályaudvar (tj. Budapešť východní nádraží) byl počítačově upraven: byla přidána štíhlá vysoká věž s hodinami vlevo od kolejí, odkud hlídkuje Benji Dunn (Simon Pegg), a střecha nad kolejemi byla rozdělena z jednoho na dva půlkruhové segmenty - aby vznikla návaznost na pražské Hlavní nádraží. (Robbi)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška AK 74, útočná puška G 36, AKU 74 a samopal G 26. (K98)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. prosince 2011 v Dubaji. (Varan)
  • Natáčení v Bubenečské čističce probíhalo dle jejího nájemce v následujícím sledu: přibližně rok vyjednávání, asi dva měsíce ladění smlouvy přímo v Praze, čtrnáct dní navážení techniky, stavba zázemí, přípravy a tři dny intenzívního natáčení. Celková stopáž nakonec ve filmu o mnoho nepřesáhne 30 vteřin. (Jirka_Globus)
  • Mobilní telefon, který Ethan Hunt (Tom Cruise) používá pro navigaci, je Dell Streak 5 Mini. (rainman93)
  • Štáb musel přerušit natáčení kvůli ohlášení bomby pod Hlávkovým mostem v Praze. (albytch)
  • Film utržil celosvětově 695 milionů amerických dolarů, čímž se stal do té doby nejvýdělečnějším dílem série. (Puyi)
  • Agent Ethan Hunt (Tom Cruise) má dlouhé vlasy vždy v každém sudém díle série. (korbitch22)
  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)
  • Zvláštní záliba producenta J.J.Abramse v čísle 47 je patrná i v tomto filmu, a to konkrétně na speciálně upraveném voze, který hledají agenti Hunt (Tom Cruise) a Brandt (Jeremy Renner) poté, co naskakují na jedoucí vlak. (=woody=)
  • Ačkoliv byla scéna v písečné bouři promítána jako IMAX, byla ve skutečnosti natočena na 35 mm full-frame zrcadlové fotoaparáty, aby byl vyvolán realistický efekt poletujících částic písku. (Linkyc)
  • Kód, kterým se Ethan dostává do tajné schránky telefonní budky, aby získal přístup k informacím, je datum narození Toma Cruise. (Linkyc)
  • Ve scéně výstupu na mrakodrap a během pouštní bouře má Ethan Hunt (Tom Cruise) brýle značky Oakley, model Wind Jacket. (Jizni Tlapa)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt) and Ving Rhames (Luther Stickell) jsou jedinými herci, kteří se objevují zatím ve všech dílech série. Pro Rhamese je to však současně první snímek, v němž se neúčastní akce a objevuje se pouze v menší roli. Vedle této dvojice je pak Simon Pegg (Benji) jediným protagonistou, který se vrací z předchozího dílu. (Linkyc)
  • Některé české lokace ve filmu jsou: Praha - Smíchov, budova MeetFactory (pád Hanawaye - Josh Holloway - ze střechy). Praha - Nové město, Pštrossova a Vojtěšská ulice. Praha - Bubeneč, bývalá čistička odpadních vod. Praha - Hradčany a Pražský hrad. Praha - Vyšehrad, Cihelná brána. Praha - Staré Město, Mánesův most, Haštalská a Kozí ulice. Praha - Hlavní nádraží (scéna s Markem Stefanskim - Pavel Kříž). Mladá Boleslav - prostory bývalé věznice (úvodní scéna útěku). (LEGACY)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama