Reklama

Reklama

Epizody(5)

Soutěž Big Brother je v plném proudu, zbývá posledních pár soutěžících. Tam venku, za zdmi studia, se ale začíná cosi dít...něco podivného, krvavého, nezvratného. Televizní štáb ani soutěžící ještě netuší, že už zanedlouho budou mít jiné starosti než jak si vzájemně nelézt na nervy. Zombie epidemie je tady, a je potřeba se jí postavit tváří v tvář. Nic jiného totiž ani nezbývá. (Trash)

(více)

Recenze (285)

genetique 

všechny recenze uživatele

Som absolútne, maximálne nadšený. Netušil som, že zombie-horror mi môže priniesť väčšie uspokojenie ako geniálny 'Dawn of the Dead (2004)'. Toto je ale zatiaľ prvotriedny unikát žánru. Odkazy a inšpirácia z niektorých Romerových skorších snímkov je citeľná a viditeľná, ale sú spracované s úctou a rešpektom, pretože ako celok ich všetky s prehľadom prekonávajú. Nápad je úchvatný. Seriál je rozdelený na päť dielov, ktoré dávajú dokopy dve a pol hodiny maniackej hrôzy a násilných brutalít. Skvelým ťahom bolo rozštiepenie deja na tri dejové línie. Každá z nich ponúkala čosi iné, stretávajú sa tu výrazne odlišné charaktery postáv, ktoré zaručujú slastnú zábavu (miestami totálna paródia), porciu unikátne beštiálnych hlášok (Andy Nyman - klasa hláškar najväčšieho kalibru, moje uznanie), zároveň je mixom tragických momentov, lásky, ale teda najmä znamenite krutého zombie holokaustu s množstvom originálnych nápadov a zvratov. Televízne spracovanie nie je cítiť ani na moment, práve naopak, ešte viac sa tým pritvrdil pocit reálnej atmosféry. 100%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zombie diela nie sú moja káva a tak nedokážem naplno oceniť účelovú brutalitu a explicitnosť záberov na rozmašírované telá a striekajúce mozgy. Neustále chrčanie zombíkov a prehliadka všetkých spôsobov, ako jedným šupom rozfláknuť niekomu hlavu, ma proste do extázy neprivádzajú. Dalo by sa diskutovať o tom, ako táto miniséria šikovne narába s klasickými zombie a hororovými klišé, aby iné klišé pre zmenu so spikleneckým žmurknutím oka porušila, ale akosi sa mi nechce. No iba preto im (horko-ťažko) pridám tretiu hviezdičku, lebo tieto šikovné finty považujem za zámerné odkazy scenáristov. Inak to bola pomerne nuda s občasným zábleskom popkultúrneho humoru. Užívateľ Djkoma to popísal konkrétnejšie. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně příjemné překvapení a v celkovém zhodnocení zase jeden z těch zombie snímku, který stojí za to viděti. Je pravdou, že úvod není bůhvíjak zajímavý a skutečnost, že se vše točí kolem té debilní soutěže Big Brother mi šla přímo proti chuti, ale jak už jsem napsal, vyplatí se určitě tu úvodní afektovanou 15cti minutovku přečkat. Největším trhákem je jednoznačně brutalita, která je navíc přímo prošpikována černým anglickým humorem až k prasknutí. Musím se přiznat, že i já sám jsem si několikrát od srdíčka poprskal smíchy monitor, ikdyž se to v tomto žánru přímo obecně nenosí, tady mi to nevadilo. Naopak herecké obesazenstvo už tak excelentní není ani náhodou a spíše by se dalo rozdělit na dvě skupinky a to těch horších až nejhorších. Scénář je onou vilou vlastně hodně limitujicí a při pohledu na nabízenou časovou porci toho to seriálu se můžou objevit i pochybnosti o zaujetí diváka, aby nespadl do stereotypu. Ten se samozřejmě dostaví, ale pouze v minimální výšce poněvadž pomocí střihů je děj vlastně rozesetý na několik malinkých příběhů různých lidí na rozdílných místech Anglie. Na závěr mě možná ještě trochu mrzí, že jsme se vlastně ani nedočkali odpovědi na otázku, odkud se to svinstvo jenom vzalo, ale to je jen malinký detail, který na mém čtyř hvězdičkovém ohodnocení nemá žádnou větší zápornou váhu. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tak po pátém díle ´sem nucen přidat i tu pátou hvězdičku. Fantastický mix 28 Days/Week Later a Dawn of the Dead o nevelké skupině lidí uvězněných v domě Velkého Bratra, čelící hordě nemrtvých potvor. Kvanta úžasných gore efektů, sympatické postavy, skvělá atmosféra, pekelně vydařený závěr a prostě všechno, co ke kvaltinímu zombie filmu-seriálu patří. Rozhodně si to nenechte ujít. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci zombie žánru se nebojím a nestydím hodnotit plným počtem.....Když se Romero nechal po shlédnutí remaku dawn of the dead slyšet, že běhající zombie nemůžou nikdy dobře fungovat jako kritika tupé konzumní společnosti, tak jsem s ním víceméně souhlasil, protože Snyderův film opravdu brnkal na trošku jinou strunu..Ale po shlédnutí Dead Set beru své přikyvování zpět a i mistr Romero by asi měl svůj výrok něják předělat :D protože tohle je teda těžce satirická záležitost=Desítky a stovky agresivních, tupých a rychlých zombíků mlátící na plot areálu jakéhosi Big Brothera ve snaze dostat se co nejblíž(a možná až na kůži)soutěžícím uvnitř-Stejně jako se ještě za živa snažili dostat co nejblíž ke svým oblíbencům...Soutěžící zatím živí ale povětšinou stejně tupí jako okolo plazící se a vztekle slintající zombie...Klasika-Největší nepřátelé pro zatím přežívající nejsou běhající mrtví ale ostatní živí...A to všechno je stále live v TV-dokud poslední generátory nevypnou budou zombíci v obchoďácích moci sledovat aktuální dění ve vile, pozorovat své idoly a favority-živé nebo mrtvé=vždyť je to nakonec jedno.... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Při premiéře na Channel 4 vidělo pilotní epizodu 1,5 milionu diváků. (Chatterer)

Reklama

Reklama