Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Collector se dá považovat jako excelentní horor, poněvadž svojí atmosférou a napětím trumfne ledacos. Děj se sice odehrává v jediném domě, ale za to je zvládnutý perfektně a ani chvilku nenudí. Pasti jsou výborné a svojí brutalitou se blíží k Saw. Když umí režisér natočit horor a udělat z něj takové dílo jako je Collector, tak mám vždy obrovskou radost. Nejvíc mě těší, že se nejedná pouze o typickou béčkovou vyvražďovačku jako tisic dalších a jen na jedno téma (zabít co nejvíc lidí)... 7/10 = 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak trošku tvrdší variace snímků Sám doma. Ne a teď vážně. V poslední době vychází docela slušná porce originálních hororů, ale vždy tomu chyběla ta správná atmosféra. Tenhle problém The Collector rozhodně nemá. Úmrtí jsou originální a napětí se dá krájet celcýh devadesát minut. Závěr už byl klasický hororový a třeba se dočkáme dalšího pokračování. I kdyby byla natočená dvojka tak nevěřím, že bude tak kvalitní jako tenhle kousek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ultra hustý horor. Věřili byste, že se dají sbírat i lidi? Podle tvůrců drsného a temného hororu Collector (Sběratel) to lze. Nebohý zlodějíček Arkin (Josh Stewart) ani v nejmenším netušil, že když si půjde v noci pro lup do honosného domu, že zde narazí na nemluvného maniaka v kožené masce, na dům plný nastražených pastí a na jeho zdecimované obyvatele. Boj o život může začít a vyhráno (nebo ani to ne) má pouze ten, kdo je vyvolený. A příznivci zvrhlých a "ujetých" hororů mohou jásat, protože tady se vraždí víc než v celé sérii Saw dohromady (inspirace známou hororovou sérií, a nejen jí, je více než zřetelná, ačkoliv funguje na jiném principu) a je to hlavně o několik stupínků krvavější a brutálnější, proto tenhle horor rozhodně nedoporučuji citlivějším divákům. Je to fakt síla. Pokud se ovšem řadíte mezi otrlé diváky, tak jste ve velké výhodě a jeho od počátku znepokojivá atmosféra vás dokonale vtáhne a nudit se nebudete ani na minutu. Režisér Marcus Dunstan se překonává a dokonalým způsobem inscenuje jednu krvavost za druhou ve velké většině v efektně zpomalených záběrech (kam se na něj hrabe Bay) a je mu jedno, jestli film má logiku nebo ne, ale hlavně že dynamicky šlape. Jasně, napadlo mě, kdy maniak do domu instaloval takové množství pastí a jak to všechno za jedno odpoledne stihl, ale nějak mě to to tentokrát nerušilo. Herecké obsazení je adekvátní a nejznámější zde pro mě byla veteránka Andrea Roth. The Collector je bezesporu zajímavý horor a je velká škoda, že se nedostal do kin. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)

Reklama

Reklama