Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jů a Hele, Hary Šoumen, Muf, Supermuf, Tryskomyš a další.. Týden co týden, každou neděli ráno až do roku 89' poté se pořad přejmenoval tuším na "Studio Rosa" pak na "Jů, Hele, neděle" a v různých obměnách přetrval až do dnešních dnů!!! Kultovní pořad až poté přišly Magion s Vegou, které tak trochu tomtuto pořadu z mého pohledu ubraly na popularitě.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Neděle 7:58 - čekání u monoskopu na zahájení vysílání. 8:00 znělka ČST. Přetrpět nekonečných 5 minut u čtených zpráv a pak už konečně mohl začít nejsledovanější dětský pořad. Nejsledovanější proto, že do příchodu "Magionu" a "Vegy" nebylo prakticky co jiného sledovat. Stopáž pořadu umožňovala nasazení delších (povětšinou inscenovaných) pohádek, součástí Studia Kamarád býval i "Malý televizní kabaret" a pokud si dobře vzpomínám, i zbylý obsah tvořila téměř výhradně československá produkce. Scénky ve studiu hrané černým loutkovým divadlem jsem moc rád neměl (odporný Harry Šoumen), na druhou stranu Mufovy zlořády měly celkem úroveň. Celkově vzato to byl pořad, ke kterému jsem už jako malý měl poměrně ambivalentní vztah, a když přišel "Walt Disney uvádí", přeběhl jsem k sobotním ránům bez většího záchvěvu nostalgie. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že se má hodnotit pouze "vata" mezi jednotlivými pohádkami, tj. vystoupení Jů a Hele a ostatních stvoření vč. Jirky Chalupy. Je velkou chybou, když si autoři dětských pořadů (knížek, filmů) myslí, že děti vyžadují, aby postavy byly naivní, aby si vymýšlely všelijaké přiblblé teorie, jak okolní svět funguje. Tyto teorie přijdou roztomilé tak maximálně některým dospělým, děti je naopak odhalí jako vrcholně hloupé. Alespoň tak soudím ze své vlastní zkušenosti. Mě v dětství vždycky otravovalo, jak Jů a Hele zdlouhavě řeší a rozebírají nějaké situace, které byly za prvé povětšinou nereálné a za druhé už dítě v mateřské školce vědělo, jak se v nich správně zachovat. Také tomuto pořadu patří poněkud smutná sláva za sestrojení slova "dospělák", které jsem nesnášel už jako dítě a s přibývajícím věkem se má animozita k němu rozhodně nesnižuje. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád začátkem 80 let? Nedokážu představit nikoho jiného než Jiřího Chalupu, který tento pořad dlouho uváděl. Každou neděli (nebo sobotu? čert to vem) se po zprávách v 7:30 zapla televizi a už jsem byl jak u vytržení až ve chvíli, kdy se objevil můj nejoblíbenější provokatér Muf a lehce trhlý Harry Showman. Jů a Hele byly humorné postavičky - kapitoly sami pro sebe. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Ještě někdy kolem let 1990 - 1995 se na to dalo dívat. Jenže pak se do toho začaly montovat zahraniční pohádky ( kterým nerozumím ) a začaly se měnit kulisy a muzika. Od roku cca 2000, je to už jen další nudný pořad pro děti, který je plný nesmyslů a hrozných pohádek a příběhů. Za těch prvních pár let bych dal 5 hvězd, ale za každé další desetiletí bych hvězdu ubral. Takže to nechám bez hodnocení, protože se to jako celek hodnotit nedá ( a bůh ví co nás ještě čeká ) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (28)

  • Výtvarně se na Studiu Kamarád podílel Stanislav Holý. (M.B)
  • Od spuštění v r. 1981 až do roku 2015 bylo odvysíláno 1841 epizod. Od roku 1981-2015 bylo odvysíláno přes 5000 hodin. (M.B)

Reklama

Reklama