Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Po více dílech musím zvýšit na čtyři hvězdičky, hlavně díky vynikajícímu Vetchýmu. Ten vyčnívá nade všechny a opravdu mě dokáže snad při každý jeho scénce rozesmát. Zároveň mi přijde, že s počtem dílů stoupá i zábavnost, rozjezd byl slabší. Je jasný, že seriál není zdaleka pro všechny, ale kdo se pohyboval nebo stále pohybuje ve fotbalovým (možná i obecně sportovním) prostředí, obzvláště na takový úrovni jakou prezentuje právě tenhle seriál, si to pravděpodobně užije. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Růže mezi trny na poli současné seriálové tvorby našich komerčních televizí. Kdo alespoň chvíli působil v nižších fotbalových soutěžích a nebere se příliš vážně, ten má o zábavu postaráno a v některých situacích se jistě pozná stejně jako já. Nejoblíbenější postavy: Jiřina, Áda, Jarmil a samozřejmě kanonýr Jarda Kužel. S1: 85% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jeden z nejlepších seriálů, které Nova kdy vyprodukovala. Koncepčně a filmařsky sebejistý a výborně herecky obsazený (trio Vetchý-Novotný-Sobota ze sebe ždíme takřka maximum). Na první pohled jde o jednoduchoučkou buranskou pitomost, ale to je jen zdání. To, že je seriál o přízemních prosťáčcích, ještě neznamená, že sám je také takový (narozdíl třeba od většiny opusů Zdeňka Trošky). Vyloženě vtipné mi to bohužel přišlo pouze příležitostně a scénáře některých epizod jsou až moc triviální. Ale ta řemeslná profesionalita a již zmínění herci si prostě zaslouží jednoznačný palec nahoru. 70 % ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Na českou novodobou tvorbu neskutečně kvalitní počin se spoustou nezapomenutelných postav a scén. Typicky české archetypy a poměry na vesnice vystihuje jako málo co (ač jsem rodilý Pražan, část dětství jsem vyrůstal na malé vesnici a mohu tak víc než dobře posoudit). S každým dílem zraje jako víno. Vetchý pak v roli cholerického trenéra je naprosto vynikající. Jednou bude kult. 91% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Pivo, které hráči hojně popíjejí, bylo nealkoholické. Kořalku nahrazoval čaj, vodka byla obyčejná voda. (ČSFD)
  • Režisér Jan Prušinovský přišel se svým nápadem nejprve do České televize, kde byl ale odmítnut s tím, že tento typ seriálu není to, co současní diváci chtějí vidět. (ClintEastwood)
  • Hlas GPS navigace namluvila herečka Jana Stryková, kterou oslovil zvukař Matěj Matuška. Během práce ve studiu navázali vztah, později se z nich stali partneři a dnes spolu dokonce vychovávají společného syna Jáchyma. (funhouse)

Související novinky

Reklama

Reklama