Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Handle 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad mě vždycky lezl krkem, jak Františkem, tak moderátory a ani jako malej jsem to nijak extra nezbožnoval. Každopádně jsem za něj hrozně rád, protože je to jediný, u čeho můj pětiletej hyperaktivní brácha vydrrží. Tudíž celá rodina je ráda za trochu oddychu, alespoň na tu půlhodinu, a proto taky dávám ty 2*.. :D ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství a časté hodiny trávené u televize jen čekáním na "kouzelná škólka!". Samozřejmě že největší týpek byl Michal, ostatní ušli, ale Michal byl prostě nejlepší-a František-no to je kapitola sama o sobě. Poté co přišla do pořadu FANYNKA se stal nekoukatelným a tím pádem v klidu ubírám 3*, protože od té doby se nevyskytl jediný kloudný díl, už ani chudák Michal to nezachránil. ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

JOOOO! Tenhle seriál je absolutní nářez!! Poslední díly sice trošku zaostávají ale i tak má Magic Kindergarten absolutně pomalé tempo a tisíce rad do života!!!!!! Když zkouknete všechny epizody alespoň prvního roku vysílání,,, máte zaručený bohatý život!!!! Kromě absolutně přehrávajících a tupohrajících herců tu máme totálního drsňáka Františka Beznohu a jeho gang trpaslíků!!! Kdyby tohle běželo v kině, nenechám si ujít ani jednu zatracenou epizodu!!! A to do kina moc nechodím!! Tahle show je vlastně totální masakr pro blázny a doporučuji si vám koupit necenzurovanou verzi - to pak bude teprve zábava. Pro děti tohle 100% není ale můžete jim alespoň pustit francouzskou vykrádačku tohoto pořadu!! Objektivně za 6* bohužel jsem se překlikl na 3* a jsem líný to spravit. ()

coolglitterk odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad pro děti úplně k ničemu. Děti se nic nepřiučí, jen se podívají na nesmyslné zahraniční pohádky a budou poslouchat kecy moderátorů, kteří se chovají jak potrefené husy. Apeluji na výuku dětí již od předškolního věku, a tak bych raději uvítala nějaký výukový program, než tuhle slátaninu. Vhodný by byl třeba pořad s angličtinou pro nejmenší, děti by se aspoň něco přiučili. Říká se, že potrefená husa dlouho nekejhá, a tak snad jednou tuhle hrůzu zruší a Kouzelné školce bude konec. ()

lele 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale ani naše děcka to moc nebaví. Odvíjí se to vesměs od kvality pohádek (nic moc) a výplňového programu. Ten je většinou otravný a záleží na moderátorovi. Osobně mě irituje ekoterorista Nesvadba se svými kvanty izolepy, ale zase to kompenzuje nápaditostí "vynálezů". Jitka mě i děti nudí, Lucka je asi nejlepší. No a František, tady mám problém, jako u většiny dětských pořadů, s dabingem. Františka přiškrceným hláskem mluví nějaký pán a je to pro mě stejně trapné jako když dětské herce dabují pitvořící se dospělé ženy. Jinak ten nápad s loutkou je takový neškodný. Přínos Fanynky a toho červeného ušatce mi zatím naprosto uniká. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)
  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)
  • Postavu Františka namlouval v letech 1999–2001 Ota Jirák. V období 2001 – 17. březen 2020 a 25. květen 2020 – 11. září 2020 namlouval Františka Tomáš Juřička a v období 23. března 2020 – 15. května 2020 a od 21. září 2020 Pavel Tesař. (TomasSlach)

Reklama

Reklama