Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Pořad určený pro děti předškolního věku tu budou hodnotit dospělí lidé, to je fakt logika :D. Je jasné, že když vám není 5 let, tak se vám pořad líbit moc nebude a bavit už rozhodně ne. Já jakožto normálně smýšlející člověk (čili ne totální dement) též hodnotím za děti a tak trochu i za mě, neboť jsem na kouzelné školce též vyrůstal a rád na ni stále vzpomínám. :) ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem na Kouzelnou školku hodně ráda koukala... Hodně pohádek a milí moderátoři. Co víc průměrné dítě chce? Nejradši jsem měla Michala Nesvadbu, Magdu Reifovou a František je náhodou super :). Je to pořad pro děti a dětem se to líbí. Co jiného by podle vás tedy pořad pro děti měl být? 60% ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím provedení samotného pořadu, respektive studia, na kterém evidentně ČT velmi šetří. beru to spíše v globálním pohledu. Nic podobného, co by provázelo děti nějakými dětskými pořady není a proto hodnotím kladně. Je tomu co vytknout, ale jendoduše není konkurence, takže jsem rád, že i pro nejmenší je v TV pořad, ve kterém na ně někdo promluví a nekvíčí z obrazovky jen Pikaču a další hmyz z Japonska. ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Jak já ten pořad milovala, když jsem byla malá! Když se začala Kouzelná školka vysílat, byla jsem právě v tom ideálním věku a vyrůstala jsem na ní. Po letech to ale zmizelo. Nemyslím si, že by to byla moje vina, že bych už moc vyrostla, ale změnou moderátorů (či jak jim mám říkat) se to strašně pokazilo. Na pana Zindulku ani Kostelku se (při vší úctě) prostě nedá ani zdaleka tak dobře koukat a tři změny interiéru a stylu (copak nikomu pořád nedochází, že děti chtějí všechno pořád stejné, aspoň dokud to funguje?!) to strašně shodily dolů. Škoda, protože jako předškolní a školní holčička jsem ten pořad vážně zbožňovala. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Splňuje to svůj účel a dětí to baví. Půlhodinka je pro prcky tak akorát, dokáže udržet pozornost. Moderátoři sice nemají moc prostorů, ale dokáží ho docela dobře využít. Třeba ty lepicí pasky Michala Nesvadby jsou úžasné. Skřítek František také není vůbec trapný. Škoda jen docela nezajímavých pohádek. Jelikož jsou tou hlavní náplní pořadu, mohli by dávat klasické české večerníčky, které by dokázali více zaujmout i dospělé publikum, to se totiž většinou se svými ratolestmi dívá. 50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)
  • Postavu Františka namlouval v letech 1999–2001 Ota Jirák. V období 2001 – 17. březen 2020 a 25. květen 2020 – 11. září 2020 namlouval Františka Tomáš Juřička a v období 23. března 2020 – 15. května 2020 a od 21. září 2020 Pavel Tesař. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)

Reklama

Reklama