Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Má dnešní ČT podobnou nabídku dětských programů, estrád a pohádek, jako měla má generace, která na tomto pořadu vyrůstala? 99% československé produkce, pohádek a vaprávění, které tehdy skutečně malé diváky dokázalo zaujmout... S dnešní nabídkou tvorby pro děti a mládež se to vůbec nedá srovnávat. Pravda, je jiná doba. Ale není to zase tak dávno... Díky ČST a speciálně HRVDM za studio kamarád. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Klasika dětských pořadů za totáče. Kdo by si nevpoměl na Jirku a na Lenku.Do toho postavičky Jů a Hele , k tomu zákeřný Muf Supermuf (ty naštěstí vydrželi dodnes) a poněkud ztřeštěného Hary Šoumena co pořád zpíval , ale i ten byl perfektní. Besedy dětí s "dospěláky" vždy jsem chtěl to jedno s těch dětí být já. Pořad se svého času vysílal dokonce dvakrát týdně mimo neděle ráno ještě kratší verze v úterý odpoledne. Byli tam jak hrané seriály české , tak i zahraniční k tomu tv pohádky a kreslené ser. Třeba Lovec Pampaliny. Součástí pořadu byl nákou dobu i Televizní kabaret. Vždy si pomatuju , že po skončení Studia kamárád běžel seriál na , který jsem se rovněž díval a pak Objektiv. A ve stejném duchu to pokračuje dodnes. Název se různě měnil Studio Rosa, Ahoj neděle či Ahoj děti, Hriště 7 a já nevím už jak ještě. Dokonce se i snažili dát tam nové postavičky jako pták Čau či novější Pérák a jiný zrudnosti naštěstí děti nejsou hloupé a své oblíbené postavičky si vydupali zpátky. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Neděle 7:58 - čekání u monoskopu na zahájení vysílání. 8:00 znělka ČST. Přetrpět nekonečných 5 minut u čtených zpráv a pak už konečně mohl začít nejsledovanější dětský pořad. Nejsledovanější proto, že do příchodu "Magionu" a "Vegy" nebylo prakticky co jiného sledovat. Stopáž pořadu umožňovala nasazení delších (povětšinou inscenovaných) pohádek, součástí Studia Kamarád býval i "Malý televizní kabaret" a pokud si dobře vzpomínám, i zbylý obsah tvořila téměř výhradně československá produkce. Scénky ve studiu hrané černým loutkovým divadlem jsem moc rád neměl (odporný Harry Šoumen), na druhou stranu Mufovy zlořády měly celkem úroveň. Celkově vzato to byl pořad, ke kterému jsem už jako malý měl poměrně ambivalentní vztah, a když přišel "Walt Disney uvádí", přeběhl jsem k sobotním ránům bez většího záchvěvu nostalgie. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs 2011-2012, Studio trapárna. Naprosto trapní moderátoři nebo co to bylo, kteří působí jak ty nejvymaštěnější lidi na světě! A na tohle se mají dnešní děti koukat? Jediné co na tom šlo byly pohádky, ale to je kapitola úplně jiná. Nechci nějak strhávat dřívější studio. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Slovensku sme mali najskôr Dancúľa a potom Kuka. Spolu s nimi to dlhé roky ťahala Patrícia Jariabková. Každú nedeľu ráno uvádzali pásmo rozprávok pre najmenších divákov. Málo kedy som si ich nechal ujsť. Avšak česká obdoba tejto detskej relácie šla vtedy úplne mimo mňa. Chlpatý hlupáci Jú a Hele a ich ďalší podivní kolegovia sa mi vôbec nepáčili. Bol som jednoducho odchovaný na niečom trocha inom. "Studio Kamarád" ma nezaujímalo. ** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (28)

  • Postavu Hele měl již od počátku namlouvat Ota Jirák. Bohužel měl podepsaný zájezd do Holandska s pantomimou. Natáčení začalo dříve, než se stihl vrátit. Místo něj postavu Hele v 1. až 4. epizodě namlouval Milan Neděla, který však následně onemocněl, a od 5. epizody ho nahradil Ota Jirák, který postavu namlouval dlouhá léta. Původně však ještě po Milanu Nedělovi byl pro namlouvání postavy zvažován Jaroslav Moučka. Bohužel neměl cit pro loutkohru, a tak byl nakonec vybrán Ota Jirák. (TomasSlach)

Reklama

Reklama