Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Klajnik k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

Původně tu bylo plné hodnocení, ale potom, co se stalo v závěru osmé série a k čemu vlastně směřovala už ta sedmá, nemohu jinak. Silné pilíře seriálu v závěru vymizely a seriál se stal spíše blockbusterovou zábavou, než komplexním príběhem ze světa, kde každá postava za svá rozhodnutí tvrdě platí. Takhle oblíbený seriál a tak moc šel do sraček. Velká škoda. Avšak na takovou čtvrtou sérii budu vzpomínat s úsměvem! ()

Série 8 (2019) (S08) 

Nejhorší završení a největší zklamání, které tu kdy bylo, co se završení seriálové řady týče. Hře se dostalo ohromného obdivu a to zaslouženě, díky věrohodnosti, komplexnosti, kvalitě dialogům i příběhu, narušování klišé. Postavy za svá rozhodnutí platily. Už v sedmé sérii byla znát nevěrohodnost, nesmyslnost činů, plot armor Jona, ale to všechno osmá řada povýšila na úplně nový level. Takový úpadek kvality snad nikdo nečekal. Herci nejsou spokojeni s tim, jak bylo naloženo s jejich postavami. Fanoušci, jenž na to začli koukat kvůli původním kvalitám, nejsou spokojeni. Nikdo není spokojen. Nikdo, kdo má vkus, odvážil bych se říci. Epizody 3, 4 a 5 opravdu bolely. ()

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) 

Očividně, když jde o život všech živých, tak se vymýšlí strategie a buduje obrana, aby měli co největší šanci, na záchranu světa. Oni místo toho pijou víno u krbu a kecaj nesmysly. Jasně, chápu, je důležité dát fanouškům to co chtějí. Všechny ty postavy se před bitkou setkaj, řeknou si pár slov, uzavřou určité linky. Kdyby ty dialogy aspoň stály za to. Nestojí. ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Nejen, že neměli absolutně žádnou šanci ho porazit (100% ne s tou jejich strategií, která byla labilní hned na několika úrovních. Postavy bojujou z posledních sil proti přesile ještě 20 minut poté, co by už měly být pod drnem. Night Kinga tvůrci úplně odbyli. Týpek se na nic nezmohl, nic moc nepředvedl a pak se mu za zády teleportovala holka a bylo. O tom mluvil i George R. R. Martin v rozhovoru, že to bylo špatné rozhodnutí. Všichni očekávali, že ho v souboji zabije Jon a někteří autoři chtějí za každou cenu šokovat a tak couvnou a udělají nesmysl. Sama ta herečka Maisie řekla, ze když se to dozvěděla, tak byla překvapena, ale měla obavy, protože si uvědomovala, že to nikdo vidět nechce. Proč vesměs nikdo neumřel si vysvětluju tak, že autoři chtěli postavy využit do posledních dvou epizod a proto je nezabili zde. Přitom Night King byl největší hrozba toho světa. Velké prozření a ztráta iluzí o tom, že to dokončí nějak úctyhodně. GoTko šlo do hajzlu a stalo se odporně trapnou mainstreamovou záležitostí, která vytratila vše dobré, jenž nás k tomu seriálu původně přitáhlo. Nepředvídatelnost, komplexnost, dobrý writting, intriky, věrohodnost a postavy platily za svá rozhodnutí. Teď z toho jde cítit papír. Pokles kvality je obrovský. Tohle uspokojí jenom pochcaný normies, kteří nemají žádný ponětí o kvalitách a funguje na ně fan servis. Osobně bych byl rád, kdyby vyhrál Night King, ovládl Brana, ten pak ovládl zbývající dva draky a pak vyrazil do Královo Přístaviště. Královně by se doneslo, že města padají jedno po druhém a nikdo nemá šanci, takže by se Cersei dala na útěk. Není to vládce, kterej by padl se svym královstvím (bych řekl). Pravděpodobně by odplula s Grayjoyem na nějakej ostrov, kterej neni zamořenej mrtvými. To by byl velký fuck off. Svět by zanikl, protože se lidi neuměli spojit. Temné, zlé a solidní myšlenka. To by se mi líbilo mnohem víc. Navíc by si to zachovalo důstojnost. ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) 

Tyrion zhloupl, pokud furt věří v Daenerys - u Jona už jsem na to zvyklej. Proč Jamie šukal mužatku? Jak mohli tak snadno sestřelit toho draka? To zapomněli na své nepřátele, to je neviděla? Přišla o dva draky, tu kamarádku, velkou část armády, nikdo ji nevěří a blablabla. Spekuluje se, ze se zblázní a stane se tyranem, jako její otec. Já tu postavu nesnášim. Vlastně nesnáším i tu herečku. Hodí se do romanťáků typu Me Before You, kde neprotřebuje předvádět nějakej vážnější výkon. Tahle role vyžaduje lepší acting. Zpátky ale k tý postavě. Bez draku je nic. Politiku a diplomacii řešit neumí, protože je úplně blbá. Hlavně že chce vládnou Sedmi Královstvím. Sama všechno řešila stylem “poklekni nebo shoř”. Očividně nebude dobrej vládce. Právě naopak. Je to diktátor. Úplně mě ubiji, jak Jon furt opakuje “She’s my queen!”- no on byl vždycky pomalejší. Teď k těm fanynkám Daenerys. Schválně jsem si dělal průzkum a ta postava představuje takovou ženskou sílu, což se zamlouvá určitý skupině zavrženíhodných žen, jenž už neberou na vědomí, co je ta postava vlastně zač. Labilní a dominantní mrdka. Když jsem pak četl ty tweety, kde jsou lidi rádi, že Daenerys vypáli město plné nevinných lidí. Uplně se na to těší, až předvede svou absolutní dominanci. Zase se tu zacykluje vše, co nemam rád na lidech. Tohle vědomí mi vadí víc, než to, že ten seriál už za moc nestojí. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

V bitvě s Night Kingem měli výzvu jako prase, vypadalo to, že celá armáda jim byla zabita, s tou jejich taktikou by ani vyhrát neměli, ale vyhráli a zůstala jim polovina armády. Teď si říkáš, že je to vyrovnaný, záleží jen na tom, jestli sejmou draka. Královo přístaviště fakt nebyla výzva. V předchozim díle jí sestřelili draka a divák si říkal, že drak nakonec neni taková výhra. Tady zase jeden drak zničí celý město i loďstvo a nikdo si ani neškrtne. zase to dře. Achjo. Jon je za debila. Jedinej rozumnej (Varys) byl popraven. Daenerys prostě tupá kunda u moci, co dostala vraždící nástroj, se kterym vypálila město, přestože už se všichni vzdali a složili zbraně. Prostě proč? Nebylo třeba? Je to masovej vrah. Co tím chtěla dokázat? Proč prostě? Jako chápu, že byla nasraná na Cersei, ale co to bylo? Jamie a jeho navrácení se k Cersei bylo uplně debilní. On od ní odejde, vysere se na ní, uvědomí si, jaká je to svině a pak se k ní zase vrátí? Scénáristi se asi nemohli rozhodnout, jak by se Jamie měl rozhodnout. I když asi bych taky radši sestru než tu mužatku. Ten záporák Grayjoy si taky vůbec neškrtl. V knize je to frajer, co procestoval svět, tady ho zajímá jenom vlastní ego. Arya má zase plot armor. Ohař se snažil dokázat co? Zabít svého už čiři a půl série mrtvého bratra? ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Dlouhou dobu jsem Hru o Trůny považoval za něco perfektního, ale když jsem dokoukal poslední díl, nic jsem necítil. Tohle opravdu uspokojivé nebylo, ale né že bych po předchozích otřesných 5 dílech 8. série čekal něco jiného. Ať jdou Benioff a Weiss do prdele. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama