Reklama

Reklama

Místo činu

(seriál)
  • Západní Německo Tatort (více)
Trailer
Západní Německo / Německo / Rakousko / Švýcarsko, (1970–2024), 1897 h 8 min (Minutáž: 56–140 min)

Režie:

Houchang Allahyari, Jochen Bauer, Alexander Adolph (více)

Předloha:

Henning Mankell (kniha), Axel Corti (kniha), Werner Kließ (kniha) (více)

Scénář:

Michael Haneke, Kai Hafemeister, Rainer Boldt, Martin Suter (více)

Kamera:

Frank Lamm, Hagen Bogdanski, Axel Block, Wolfgang Treu, Helge Weindler (více)

Hudba:

Klaus Doldinger, Evžen Illín, Johannes Kobilke, Peer Raben (více)

Hrají:

Klaus J. Behrendt, Miroslav Nemec, Udo Wachtveitl, Dietmar Bär, Ulrike Folkerts, Joe Bausch, Andreas Hoppe, Peter Espeloer, Annalena Schmidt (více)
(další profese)

Série(55) / Epizody(1270)

Obsahy(1)

Tatort, neboli Místo činu se v Německu vysílá už od 70. let a je označován za nejoblíbenější a nejdéle vysílanou krimisérii v německy mluvících zemích. Vysílá se pravidelně kažou neděli a garantuje vysokou sledovanost. Každý díl se odehrává v jiném městě, ať už Německa, Rakouska nebo Švýcarska, a kromě soudobých společenských problémů (kriminalita i osobní život detektivů) nabízí pohled i na lokální kolorit (kulturu, architekturu, zvyklosti) daného regionu. (rogue13nasic)

(více)

Recenze uživatele Kovaja k tomuto seriálu (27)

Vražda v přístavu (1981) (S12E07) 

Schimi dostane pěknou nakládačku ve veřejné prádelně. Jeden na jednoho. ()

Přeběhlík (1981) (S12E12) 

Schimi opět dostane přes držku, tentokrát od kolegy který se infiltroval na druhou stranu zákona. A to zato že kolegu napráskal před milenkou. Famozní je scéna kdy Schimi popíjí s kolegou v baru a předvádí moc povedený taneček s piruetou. Závěrečná scéna kdy Schimi si dojde na pláž pro uprchlého kolegu i s milenkou je třešinka na dortu s úžasnou muzikou:-))) ()

Neviditelný protivník (1982) (S13E03) 

Schimi se stává terčem výhružek,nakonec je lapen v ukrytém hotelu za pomoci lsti.Při vyšetřování dostane přes prsty také Henschen. Horsta nakonec zachrání před smrtí parťáci Henschen který vyrazí dveře od pokoje a Thaner který rozbije okno.Super díl. ()

Dívka na schodech (1982) (S13E07) 

Schimi je nezvykle obměkčen mladou holčinou kterou si bere pod svá křídla. Plusem je hezká muzika:-) ()

Plyšová zvířátka (1982) (S13E12) 

Schimi s parťáky řeší případ mrtvého dítěte na tyfus.Vyšetřování je zavede do Holandska.Kriminalisté jsou v koncích a tak se Schimi rozhodne k nezákonnému vloupání do kanceláře kde je přistižen majitelem.V sebeobraně tam zemře jeho bodyguard.Detektivové jsou popotahováni za nelegální vloupání.Konigsberg Schimiho z případu odvolá ale nakonec na nátlak médii je trest zrušen a nakonec se podaří případ rozluštit.Scény v Holandsku jsou moc hezké,Místní folklor je úžasný a díl rozhodně nenudí.Schimi si z výletu přiváží krásného monokla a chodí v tvrďáckých brýlích. ()

Miriam (1983) (S14E03) 

Kromě scének s totálně neschopným a věčně opilím Thannerem se jedná o nudný díl. ()

Vlny za lodí (1984) (S15E04) 

Hodně povedený díl.Schimi je opět charismatický polda co se nesere.Úžasná je scéna kdy Schimiu seda do vrtulníku a sleduje tanker který vypouští jedy do Rýna.Pohled na surové huťě je mrazivý.A to jak se Horst drží jednou rukou žebříku od vrtulníku a následně skáče na tanker má opravdu koule:-))Pokud to nesestřihali nebo jinak neošidili tak to smekám:-))) ()

Smrt na stadionu (1984) (S15E07) 

,,Deš taky?Ne ještě si něco vyřídím,, Konečně Schimi co má koule.Dostal pěkně po tlamě od chuligánů MSV Duisburg. Celkem po právu,nemá co strkat nos mezi tvrdé jádro.pěkně to v tomhle díle skřípe mezi Horstem a Thannerem který si ne a ne najít vlastní podnájem. ()

Účet bez hostinského (1984) (S15E12) 

Schimi a jeho italský kamarád který vlastní pizzerii je terčem vyděračů.Jedná se spíše o italský díl.Bohužel nic moc.Schimi s Thannerem maj nového šéfa,takového vepříka kriminálního radu Wolfa kterému jsou Horstovi praktiky proti srsti. ()

Dvojí hra (1985) (S16E03) 

Tenhle díl se mi naprosto nelíbil.Nemělo to hlavu ani patu a kvalita obrazu nic moc. ()

Vila na předměstí (1985) (S16E07) 

Dobrej díl ve kterém se Schimi ocitá uvězněn ve vile u lesa s ženskou která ho požadala aby ji pomoh najít manžílka namočenýho do špinavejch kšeftú.Kvůli obklíčení se tak Schimi nemůže účastnit soudního řízení. Je tady pár hezkých scének.Třeba jak Schimi turuje motorku a mladej mu má otevřít dveře od kůlny a jeho ta motorka hezky potahá. Dále pak Když se ráno chystá Thanner na přelíčení k soudu,oblíká se u balkonu a za oknem má most. ()

Výměna (1986) (S17E04) 

Jedná se o jeden z TOP dílů.Schimi chodí s krásnou blonďatou modelkou která má povedeného synka.Thanner chytá druhou mízu a oháklej paří na disce do ranních hodin s mladou holčinou.Ráno jede pro Horsta který jej zdrbe že ho v noci s Henschenem nemohli sehnat kvůli případu.Horst mu vyhubuje ať si šuká jak chce ale má si uvědomit že je pořád ve službě.Výborná je závěrečná scénka když Horst vysvětluje negrovi z Ameriky že svět je jedna velká prdel.Pravá půlka že sou amíci,levá rusové a díra uprostřed je evropa.To amíka nasere a vypálí Horstovi dělo jako prase, ten sebou plácne do kaluže a začíná hrát píseň Midnight Lady. ()

Černý víkend (1986) (S17E08) 

Scénka jak Horst vykoukne z okna a nasledovne vychází z hotelu aby zjistil co se stalo je fakt dobra a nasledná reakce Thanera a Henschena na Šimiho opičku je ješte lepší.Následně se rozjíždí vlna výslechů což je trošku nudné ale koukatelny dil s vyborným Schimanskim a Thanerem ()

Přátelé (1986) (S17E12) 

Dobrej díl se špatným koncem kde musí Horst zastřelit dávného kamaráda v sebeobraně podezřelého z loupežného přepadení. Díl je natočen trošku jiným stylem než ostatní .Výborná je scénka kdy Schimi ,poté co odvolal sledování podezřelého kamaráda dojíždí autem na ulici Thannera který je vzteky bez sebe, Horst vystupuje z auta a omlová se Thannerovi a mezitím auto jede samo s otevřenýma dveřma. ()

Falešná hra (1987) (S18E06) 

Schimi pátrá po vrahovi luxusní kurvičky Hraběnky.Na stopu vraha ho má přivést starý známý psí táta, než se však stačí sejít,je i on na pravdě boží. Horst dostává nadřízeného shora který vede vyšetřování a to se nelíbí Thannerovi který si stěžuje že šéfík je neinformuje. Super je závěrečná scéna kdy Horst těsně unikne smrti když na vrakovišti na něj zmrd háže z jeřábu dodávku.Poté se na rameni jeřábu spouští k vrahovi a ten jeho šibalský úsměv je opravdu k nezaplacení :-)) ()

Zlomené květy (1988) (S19E05) 

Souhlasím Schimi v nej formě.Skvělé sou scénky jak Schimi skočí v bordelu do bazénu pro chlapka kterého chtejí předvést a jemu se nechce z vody.Ten nasledne po zmačknutí přirození vyskočí jak rybka.A taky jak utíka ráno se synkem kolem Rýna kolem stáda ovcí a Thaner je sleduje za jízdy z kola celkem mazec.Skvěla je i písen BROKEN HEROS od CHrise Normana ()

Samovazba (1988) (S19E09) 

Dobrej díl v kterým exceluje vzteklou Thaner. Dobrá je i scénka když Schimi nasazuje klepeta na kapotě auta jednomu podezřelému. ()

Moltke (1988) (S19E14) 

Super díl kde se Horst postaví na stranu svého kamoše Moltkeho a pomáha mu se skrývat před mafiány kteří ho chtějí odstranit aby proti nim nesvedcil u soudu. Píseň D:Bohlen-Silent Water-cd-Blue system ()

Dobročinná sbírka (1989) (S20E03) 

Stávka dělníkú přitom uloupená kasa ze sbírky a Thanner odchází na nové misto do Bonnu, Schimi dostává nového partáka ()

Krvavá stopa (1989) (S20E08) 

Schimi se probouzí v posteli a nahmatá pod peřinou nahatou kočku, promne oči a jde si do lednice pro jedno orosené, cestou míjí na chodbě svoji crosku. Thanner přišel o auto a po delším shánění kupuje bílé Subaru, to mu ovšem při závěrečné honičce shoří. Při úvodní scéně při odhlování mrtvých těl na odstavišti kamionů hraje z policejního tranďáku z rádia píseň ,,Against the wind,, od BonnieTyler. ()

Reklama

Reklama