Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ufňukaná Eufr..ehm, královna Alžběta III., imbecilně afektovaný čert s pár světlými momenty (chudák krysa!) a zamilovaný pár, kterému osud nepřeje - zní to trochu jako z Pekla štěstí 3, ale naštěstí jde o něco lepší počin než v případě Troškova filmu z roku 2001. Čertova nevěsta má pěkné exteriéry a interiéry, speciální efekty nejsou až zase tak špatné a jsou použité účelně a v závěru mě tak trochu mrzelo, že František Němec nedostal větší prostor, jelikož role démonického Lucipera mu sedla jako ulitá. Příběhově bych vytknul dlouhou expozici, příliš urychlené plnění tří úkolů a celkem useknutý závěr. Vedle toho mi taky místy vadilo to přehnané "pánbíčkování". Klasikou žánru se tato pohádka nikdy nestane, nicméně se u nás už natočily i o dost horší kousky. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Trošku upravená klasika do podoby, která se s troškou ksichtění dá vlastně vcelku bez problémů zbaštit. Ksichtění hlavně nad tím čertem, jak mám pohádkové čerty ráda, který byl uslintaný, škaredý, neoriginální, omšelý a vůbec celkově trapný. Kopnout ho mezi rohy nebo mezi nohy nebo mezi čím by kopanec toho čerta bolel tak, aby vyfičel z té pohádky a dal prostor nějaké lepší potvoře, třeba, třeba, třeba trošku lepšímu čertovi. Navíc tenhle smraďoch byl evidentně z úplně jiného pekla než Luciper. Myšlenka se svatou Kryšpínou (u všech rohatých, kdo byla svatá Kryšpína a čeho je patronkou?) je roztomilá, původní a neotřelá. Královský pár je krásný, ženiši navíc tradičně na odstřel a i tak by byla škoda dobrého olova, hlavní hrdina sympaťák, princezna je krásná a zmiňovaný Luciper je extra třída mezi čerty, však se taky o princeznu neucházel prvně. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Týjo, pohádka, která se dokonce dá dokoutat, toť za posledních 10 let úkaz vskutku nevídaný. A divím se podruhé, neboť za ní stojí sám troškař české pohádkové tvorby. Ne, nejde o žádný zázrak, trademarky páně režiséra jsou stále přítomny v množství větším než malém (výprava utržená ze řetězu, pištění, příliš infantilní dialogy a humor), přesto se mi nechtělo zvracet a to je co říct. Je to tak 50 %, vzhledem k uvedenému budu hodný. BTW František Němec si coby čert úkol s trháním vlasů za podobných okolností už jednou odkroutil, konkrétně v pohádce Chytrá princezna. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

A to ten začátek vypadal tak nadějně....vizuální stránka nádherná, příběhově však bohužel sračka a hlavní hrdinové, no nevím nevím...trocha hereckého talentu by nebyla na škodu. A co měly být ty hlášky s ptákama, táži se?! K tomu všemu neskutečně trapný čert, ubohá svatá Krišpína a ďábel, který vůbec nepůsobil tak jak měl, jenom jako ubohý pedofil...A ten styl vyjadřování - to to chtěl Troška přiblížit týnejdžrům neboco? Ti se na pohádky už stejně nekoukají....tragédie, tohle bych teda dítěti nikdy nepustila! ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Milá, laskavá a přirozená pohádka :-), kterých je dnes jak šafránu. Má všechno, co má správná pohádka mít: lásku, trpělivost, odvahu, kouzla, boj dobra se zlem a v neposlední řadě krásné, interiéry i exteriéry a výpravnost. Snaha o vzkříšení klasické pohádky, a proto hodnotím více než pozitivně. :-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Motiv třetího úkolu již byl použit u pohádky Chytrá princezna (1984), kde se ho také zhostil František Němec. (Aridara)
  • Svatá Kryšpína, jejíž mluvící soška hraje v pohádce důležitou roli, se podle náboženských záznamů měla jmenovat Kryšpína Tagorenská. Žila v Tagore v Numidii (dnes Taoura v Alžírsku) v severní Africe. (Nick321)
  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno