Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po AvP:R jsem Strauseovic bratřím položil v Dutchově stylu otázku, jestli u Twentieth Century Fox teď brousí tužky a nyní vidím, že i tahle práce by pro ně byla příliš zodpovědná.. Bayovi chudí příbuzní (myslím rozpočtem, duchem to vyjde nastejno) se sice mohou ve svém vykrádačském sci-fi opřít o obstojné triky, ale co je to platné, když jakmile nějaká postava otevře ústa, ocitneme se v žánru komedie. Samozřejmě u podobných snímků nečekám řečnické obraty Cicera a hloubavé myšlenky antických filozofů, ale taky nemusí postavy mluvit a jednat jako úplní idioti. Zanedbatelná pochvala autorům za to, že neukončili invazi evidentně technicky vyspělých mozkožroutů chřipkou, rýmou a nebo chrabrým americkým prezidentem s leteckým průkazem.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +především zvuk, emzáci tu jsou pořádně vidět, ke konci to má pořádný grády, efekty, hudba, atmosféra, závěr -jestli že největší hvězdou filmu je David Zayas a Eric Balfour, tak je to celkem málo, má to slabší dialogy, špatné herce ve vedlejších rolích, český dabing taky za moc nestojí/// Samozřejmě všichni víme, že to je béčko, ale i tak jsem se na něj rád podíval. Tvůrce musím pochválit a odvahu. To co nám naservírovali, za to by se nemuselo styděl nejedno větší studilo. Postavy i divák je vržen do děje aniž by věděl odkud a proč, to už tu sice bylo, ale to co bude následovat potom, je v mnoha směrech hodně originální. Jen škoda, že se této události neúčastní hvězdnější herci, bylo by to totiž výborné. Film se dá dost dobře srovnávat s filmem Světová invaze./// Celkem 70%/// ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V AVP:R mi to nějak nedošlo, ale bratři Strauseovi jsou skuteční břídilové. Skyline není po trikové stránce špatným filmem, špatný nastává v okamžiku kdy se postavy začnou nějak chovat a vést mezi sebou konverzaci. Tady se opravdu někdo vyřádil. Nečekal jsem od filmu nic než slušnou akci, k tomu jsem ovšem jako bonus musel přetrpět všechny ty nesympatické postavy. Zaujme konec filmu, takže nám nezbývá než se "těšit" na druhý díl. .... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět připomene řadu sci-fi, díky hledajícím chapadlům především Válku světů. Vysávání energie z lidí známe z Životní síly T.Hoopera stejně jako z Matrixu, který připomínají i medúzovité stroje mimozemšťanů. Samotní mimozemšťani jsou podivnými kříženci známých monster Vetřelcem počínaje přes Den nezávislosti, brouky z Hvězdné pěchoty, triceratopse a nestvůrou cthulhu konče. Herci zmateně pobíhají, ani jim nic jiného nezbývá. Přesto - pohled na temnou oblohu s vynořujícími se loděmi je přesně obrazem, který mne napadá v souvislosti s mimozemskou invazí. Takhle nějak by to nejspíš bylo. A samozřejmě by lidstvo nemělo vůbec žádnou šanci. Efekty výborné, ty jsem si opravdu vychutnal. Bezvýchodný a dekadentní film o jednom možném konci lidstva. Pobavilo mne: plakát v pokoji k filmu Invaze z Marsu, song Kings and Queens nazpívala skupina 30 Seconds To Mars a v závěru titulků se objevilo upozornění, že během natáčení nebylo žádné zvíře zabito. Nevím, zda byl myšlen ten malý mopslík, či animální monstra... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joshua Cordes, Liam O'Donnell | Hudba: Matthew Margeson | Produkcia: Brothers Strause, Kristian Andresen, Liam O'Donnell, Bret Ratner | Distribúcia: Relativity Media, Universal Pictures, Momentum/Paramount (UK), Hopscotch Films (AUS&NewZealand) | Štúdio: Rogue, Hydraulx Entertainment | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 67,520,213 $ || ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama