Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 7
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 7

Recenze (264)

lioncel 

všechny recenze uživatele

První sezona z mé strany spokojenost .. hodně výživný námět s eliminací nadměrného počtu obyvatel planety Země, vizuálně přijatelné sympatické mladé hrdinky, občas v akci nebezpečný Robocop, kterého ovládá vzdálený příbuzný Dr. Johna Zoidberga - zde však není kreslený, ale kaučukový = Skytter ... beru při svém hodnocení samozřejmě především v úvahu věkovou skupinu, pro kterou je seriál primárně určen - já bych samozřejmě osobně přivítal, kdyby se alespoň mírně přitvrdilo, místy třeba i něco poodhalilo .. ale chápu, že tohle je mládeži přístupný a není to určeno k vysílání po 22. hod, takže tu žádný drsný ´maso´ ani nečekám (škoda) .. přesto dobrý .. krásně ostrý čistý obraz, dobrý zvuk .... Druhá sezona je místy už přeci jen trochu slabší .. scénář i následné natáčení u 2. i 3. sezony dosti zásadně ovlivnilo skutečné těhotenství, porod a následná péče o novorozence herečky Moon Bloodgood ... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dost na způsob Walking Dead, což znamená, že se tam toho zas tolik neděje. Zásadní rozdíl je ale v tom, že TWD jsou dobří - tohle ale taky vůbec není špatné, i když vlastně nevím, proč si tak trvám na tom, že dokoukám první sérii, třeba prostě jenom doufám, že se to zlepší. Kladů se tady pár nejde - zejména Noah Wyle, který je ale dobrý snad ve všem, kam vleze a i z průměrnějšího seriálu udělá hit (viz Knihovníci a vlastně i tohle). Celkem zajímaví jsou i Skitterové, konečně nějaká pořádná rasa, která sice má velký potenciál, ale v první polovině první série ho nijak neprojevila. Celkem ucházející je i ten postapo svět, ale co si budeme povídat, mohlo to být lepší. Výborná je i Moon Bloodgood (bože, to je prostě fakt to nejlepší jméno na světě!). Návaznost to sice má, ale na druhou stranu se tam toho zas tolik neděje, přesto jde ale o celkem zábavný sci-fi mix. Takže prostě dokoukám tu první sérii a pak uvidím, jestli se konečně odhodlám ke sledování těch dalších sérií, ale zatím spíš ne. I přesto ale dám 70%, velmi těsných a velmi slabých. Mě to prostě nedostalo tak, jak jsem čekal. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale událost roku se rozhodně nekoná. Taky tomu chybí ta beznadějná, v prdeli, atmosféra srach. Co to má být, že si taťka s děckem hážou nebo mrňous jezdí na skejtu, nebo co to bylo za krám? Tohle nechci vidět. Chci pláč a křik a emzáky (ti vypadají docela prima) co jí lidské vnitřnosti jako ve Válce světů. Na druhou stranu jsou tu některé celkem fajn charaktery (i když zase skoro všechny decka jsou nechutně otravné), ale uvidíme jak s nima naloží. První řada: Je to celkem nuda, ale strejda Spielberg do toho propašoval dobré nápady. Poslední scéna má grády a slibuje hodně, ale pokud něco neudělají s tou dementní motivací "chráníme naše děti" tak to bude hodně zlé. Noah Wyle jinak hraje tak dokonalého tátu, že si tím Steven určitě kompenzuje dětství a v zásadě proti tomu nic nemám, ale jedno z těch děcek by mu mohlo umřít ať ho to hodí do pomstychtivé formy (něco jako se ukazuje v posledním díle). Z ostatních postav si zapamatujete tak akorát Popa, fešnou blondýnku se samopalem a kapitána jinak jsou docela dopočtu. Triky jsou těžce nevyrovnané, dějově prázdné. Zhustit, prokrvit, víc tlačit na pilu, rychleji oběvovat. Ti týpci s dlouhýma rukama jsou hodně zajímaví, tak se snažte. Druhé řadě šanci díky závěru dám. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po pilotu okomentuju, ale hodnotit nebudu. Takže pilot na mě naházel snad všechno nejhorší co mohl, během pár minut sem zjistil že zřejmě neuvidím to nejdůležitější, a to přílet emzáků a tupý xichty lidí který tomu nemůžou věřit, celosvětovej chaos, selhání náboženství atd...během dalších 5ti minut sem uviděl emzáka v celý svý kráse, takže okamžitě po napěí, za dalších 5 minut sem viděl fnukající děcko a jeho "krásnej" obrázek. V neposlední řadě na mě vypadla demence největší, lidi bojují proti sobě, za tohle ale bohužel seriál nemůže, že sou lidi kokoti a seriál to naštestí ví. Na druhou stranu nechyběly napínavé momenty, akční scény a lidi se kupodivu chovali jako lidi, sand tohle bude pravý opak "V" kterej začal hodně slibně a pak se nedokázal vyhrabat z vlastních sraček a radši sem na to přestal koukat....uvidíme jak dál......Jo a proč si nudělat tábor na veliký louce kde sme nekrytý a sme pefektně vidět když hned velde je hustej les ! EDIT: po dokokání hodnotí ****, v celku super seriál, pokud bych měl porvnat např. se sračkovou 2. serií Walking Dead, nebo se stupidním V, je tu sice pár chyb ale nevím proč, byl sem neustále napnutej co se bude dít, naštestí minimum keců okolo a žádný přehnaný akce atd....těším se na druhou serii ! Yo, postava Dick, ehm teda Rick je u mě jedna z nejotravnějších postav v seriálu, jak seriálově tak herecky, už dlouho sem neměl takový nutkání někomu zozkopat palici :-) ()

potas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem teda větší pecku, když výkonným producentem je sám Steven Spielberg. Je to něco mezi seriály Jericho, The Sarah Connor Chronicles (které mě nebavily) a V (které bohužel zrušili, což jim nikdy neodpustím). Co se týče efektů, ty taky pokulhávají a herci čistý průměr. O paradoxech ani nemluvím, jak je možné, že se obrovská skupina ve dne prochází po městě a emzáci nikde, ale nedej bože, že vyjde v noci mála skupinka odboje a hned palba na všechny strany. Na to, že má pilotní díl upoutat teda nic moc. Snad přílivem dalších dílů změním názor. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Původně byl seriál plánován jako minisérie, díky vysoké sledovanosti ale natáčení pokračovalo. (Amroth666)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Tom Mason (Noah Wyle) používá jako hlavní zbraň výhradně útočné pušky Kalašnikov, a to různé modely. Od původního AK-47, přes AKM, AKMS, polskou licenční kopii Zastava M70 až po moderní AK-74M2 (v 5. sérii). (Lord_Denvil)

Reklama

Reklama