Reklama

Reklama

Černá hodina

  • USA The Darkest Hour (více)
Trailer 1

Američané Ben a Sean přiletí do Moskvy, aby zde prodali svůj software pro vytváření sociálních sítí. Po příchodu na jednání však zjistí, že je jejich švédský obchodní partner Skyler zradil. S Rusy už dohodu uzavřel a software jim prodal. Ben a Sean jdou večer na diskotéku, kde se seznámí s Američankou Natalií a její australskou kamarádkou Annou. V klubu najednou zhasnou světa a vypadne elektřina. Všichni vyjdou ven, aby zjistili, že z nebe padají kulatá světýlka a po dopadu mizí. Když se přivolaný policista chce obuškem světla dotknout, rozpadne se na prach. Všichni zpanikaří a začínají utíkat. Ben, Sean, Natalie, Anne a Skyler se schovávají sedm dní v jednom domě. Po sedmi dnech klidu vyjdou ven a zjistí že celé město je liduprázdné, všude jen samý popel a prach. Po útoku neviditelné mimozemské síly se schovají v obchodním centru. Sean zjistí, že žárovky a různé elektrické technologie dokážou útok mimozemšťanů odrazit. Dále zjistí, že za sklem je mimozemšťani nevidí. Všichni běží na americké velvyslanectví, ale to je v troskách. Najdou noviny, ve kterých se píše, že invaze zasáhla celý svět. Najdou také vysílačku, kde se neustále přehrává zpráva v ruštině. Skylera mimozemská síla zabije... (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (487)

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem v traileru viděl, že na Moskvu zaútočí banda vypasených světlušek, kterým je schopen jako jediný vzdorovat mimořádně nesympatický, americký metrosexuál Debile Hyrš, smrdělo to průserem! K mému velkému překvapení se však jednalo o příjemný, bezduchý výplach, který jen zase nedovolil místním esoterickým hnědopichům patologicky rozbujet jejich šedou kurvu a šermovat tu artově orientovanými cizími termity. Nenechte se odradit! Úplná pohoda! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Naše plány na expanzi do Moskvy zahrnují opít se, zapíchat si a skončit v ruským vězení na jedno kliknutí." A místo toho si zašpásovali se světelkujícími mimozemšťany. Proti tomu nic nemám a dokonce mám rád akční výplachy, ale musí obsahovat dvě ingredience - hlášky a hrdinu, jehož obvod bicepsu je vyšší než obvod mého hrudníku. Černá hodina nic uvedeného nenabízí a tak pro mě bylo nadlidským úkolem fandit pozemšťanům. Je to prostě sci-fi, protože Putin by žádné mimozemšťany do Ruska nepustil a pokud ano, tak by z nich udělal pohon pro své elektrárny. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohto sci-fi asi aj s vidinou pekného zisku natočili príbeh v Moskve. Veď Rusko je veľký trh. Neviem síce ako sa mu v ruských kinách darilo, ale film napriek obrovskému množstvu trikov na mňa pôsobil dosť lacným dojmom. Podobné sci-fi mám rád, nevyhýbam sa im a v podstate som dostal presne to, čo som očakával. Filmu chýbal adrenalín, ale vzťahy medzi postavami sú slabé a aj preto je vám jedno v akom poradí sa poberú preč a mal som pocit, že keby zmizol aj E. Hirsh, tak by som sa veľmi nedivil. Film splnil svoj účel, ale žiadna bomba to nie je. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně naprostá prasárna každého černě hodnoceného hororu tady na ČSFD. Jen v tom rozdílu, že tenhle je zábavnej od začátku do konce a má, kupodivu, docela slušnou várku dobrých akčních scén a celkově efektů. Aneb jak zalevno, ale přesto kvalitně natočit béčkový až déčkový scénář a přesto potěšit diváka určitou kvalitou. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní survivalová jednohubka pomalu na herním principu - poznávej, hledej, utíkej z A do B a zase zpět (no fakt, sem tam jsem měla pocit, že mám v ruce herní joypad). Ke konci tomu sice dochází dech, ale přijatelně krátká stopáž to celkem zachraňuje. 50% 3D: * jsem za celý film pomalu ani nepostřehla (nejlepší byl, stejně jako v Silent Hillu, popílek). Jedno z těch hodně slabých 3Dček, zbytečná investice... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie muselo byť pozastavené na dva týždne z dôvodu mimoriadneho znečistenia prostredia a ťažkého dymu z požiarov v okolí Moskvy, ale aj potom robilo značné problémy, a to až do tej miery, že zábery museli byť v postprodukcii upravené digitálne. (Raccoon.city)
  • Natáčení začalo 18. července 2010 v Moskvě a probíhalo v té době nejdražším a nejluxusnějším ruském nákupním centru ГУМ (Главный универсальный магазин - Hlavní obchodní dům). (Dlee)
  • Ačkoliv byla skupina přeživších nucena přečkat celých pět dní zavřená ve skladišti a živořit ve skrovných podmínkách s nedostačující hygienou, na jejich vzhledu se to nijak nepodepsalo. Svědčí o tom stále stejně elegantní účesy s oděvy bez sebemenších známek sešlosti a opotřebení. (Conspi)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Mimozemšťané ovládli Kreml

Mimozemšťané ovládli Kreml

12.04.2010

My ve východním bloku to víme už celá desetiletí, západní publikum to brzy zjistí také. Emzákům totiž konečně došlo, že Spojené státy nejsou pupkem světa. Loni přistáli v Jižní Africe, brzy zaútočí… (více)

Reklama

Reklama