Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Představte si úd Vina Diesela na jedné straně a úd The Rocka na straně druhé. Přiložte si ke každému uchu jeden a pak je nechte 130 minut na střídačku přirážet... Tak asi takovýhle je to BRAINFUCK!!!! Tupost, trapnost a klišovitost z toho filmu stříká na všechny strany mnohem víc, než testosteron (bohužel), a akce, i když je sama o sobě solidní, se bohužel stává monotónní až otravná. Vadí mi tedy několik věcí. 1) naprosto odklon od původního konceptu jedničky (ke které se 4ka alespoň přiblížila). S tím souvisí přepálenost prakticky všeho. 2) naprosto bezzubost a tupost - Akční sekvence, která vyvrcholí destrukcí na dálnici a musela připravit o život bezpočet policajtů, prostě musí připomenout podobnou scénu v druhých Mizerech. Zatímco ti ale byli velmi zvrhlým, až perverzním způsobem zábavní (mimo jiné proto, že byli dost fašističtí) a z té destrukce si dělali srandu, zde se nad tím nikdo nepozastavuje, neřeší to a netrápí se tím (protože VŠICHNI policajti jsou zkorumpovaní, nebohé civilisty nikdo neřeší, kvůli PG13ce a navzdory vší pravděpodobnosti nikdo nezařval - podivný paradox známý z prvních Transformers). No a 3) dělají nám z toho telenovelu. Furiou6 už raději ne, prosím... P.S.: Po druhém shlédnutí akceptuji velmi slušné řemeslné provedení. Ostatní výtky přetrvávají... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

První film ze série, který jsem viděl - nalákalo mě velmi vysoké hodnocení. Dostalo se mi v podstatě přesně toho, co jsem čekal - velmi pěkně natočené blbosti. Hlášky občas vtipné, občas směšné. Akce celkem masakrální, úplně v ní člověk cítí ten švih a energii, i když se mi - zvlášť v závěru - zdála drobet fyzikálně pohádková. Koukat se na to dalo, v rámci žánru "letní akční výplach" určitě jeden z těch lepších kousků. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tie inkriminovane cca dve minuty som bol v akcnom nebi. Pokazde, ked boli na platne bud pred alebo potom znova The Rock a Vin som sa dostal minimalne na nadvorie akcneho Olympu. Potesila zaradena spiatocka od umelych CGI k vacsiemu zastupeniu skutocneho zeleza. Vyplnova vata by si zasluzila osekat/prerobit, ovsem chapem, ze s takou nabusenou zostavou sa tazko nieco v strizni hadze do kosa. A ten cliffhanger na zaver v titulkoch ma rovnou mierou sklamal ako potesil zaroven, pretoze ak sa podari akvizicia vsetkych zucastnenych, tak pojde o najnadupanejsi 6. diel v historii kinematografie, ktory zanecha za sebou aj all star team z P-ckovej serie "Where the boys aren't" ;) ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

" Birthday Brunch ( Elm Park INN) " áno N.Y - to bolo miesto , kde som zvíťazila pokec ( vďaka Marcovi ) , podpis( žiadna počmáraná autogramiáda ) a skoro aj tattoo od značky Vin Diesel. Je to boží chlapík - maxim voice !. Žiaden drsoň a nemá 2j , ale 3j bradu - je to pašák. Sympaťák ktorý Ťa ako bývalý vyhadzovač proste nevyhodí (ak ho nepoprosíš , alebo sa nepokúsiš učesať mu plešinku ). Walker ( zatiaľ ho nestíham ) rokmi nadobúda akurátny sexeappeal. Rock ( pravdepodobne nedostihnuteľný - zatiaľ ) urobil dobre , že opustil wrest a skočil do filmovej arény.Tak práve táto 3ka spáchala letné kino, v ktorom " SPEED BOYS "nevideli " BAD BOYS " ani vo vytunovanom spetnom zrkadle. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pro me rozhodne ne akcnak roku nebo neco takovyho, jak by nasvedcovalo hodnoceni, ale z Rychly serie rozhodne nejlepsi dil. Aspon mi to tak pride, popravde z predeslejch dilu jsem videl tri ze ctyr a pamatuju si z toho kulovy. Pribehove to rozhodne neoslni, opet se jede podle stejnyho schematu, rychly auta, sestaveni party, naka akce. Jenze Lin se pochlapil a akce je drsna, realisticka a hlavne napadita, takze vam to nepride jako neco, co ste videli v deseti dalsich filmech. Aspon teda nejaky sceny, jiny naopak jsou hodne viditelne vykradeny odjinud. Co se tyce hercu, tady to je jasny, Vin vs. Rock, o nic jinyho tu nejde a kdyz se tyhle dve giganticky korby dostanou k sobe a zacnou si to na ferovku rozdavat, muzou se i sceny s desitkama aut litajicima vzduchem zahrabat. Jak si tyhle dva drtici rozbiji drzku je totiz radost sledovat. Jinak neni moc co resit, perfektni akce, dva namakany hlaskujici borci, proste solidni akcnak za lepsi 4*. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Během honičky s trezorem se mění velikost, umístění a počet otvorů po kulkách v předním skle Brianova (Paul Walker) vozu. Předtím, než Brian odrovná dva policisty na motorkách, jsou ve skle dvě velké díry. Ve chvíli, kdy začne couvat, je tam jen jedna. Když se dívá dozadu, není tam žádná. Poté, co přestane tlačit auto, jsou tam tři otvory. (Kroup4)
  • Jordana Brewster (Mia) si při natáčení poranila ruku o jednu ze střech. Nakonec musela do nemocnice, odkud si odnesla několik stehů. (Gabushka)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama